Jako nowy użytkownik na forum skorzystałem z opcji przywitania się w innym dziale i to uczyniłem.
Pokrótce opowiem jakie mam pytanie i jakie mnie problemy męczą.
Stałem się posiadaczem quada wymienionego w opisie.
Dostałem go w wersji IKEA (cały praktycznie w częściach)
Drobnych d*** pewnie będzie brakowało ale generalnie quad cały ładnie wyposażony z 2005 roku.
Pytanie 1 :
Czy przed złożeniem silnika w ramie wymienić tłok i korbowód ? Poprzedni właściciel zapewniał mnie że jeszcze pochodzi ale nie jestem znawcą w temacie. Czy to bolączka tych quadów że trzeba często wymieniać ten tłok i korbowód ?
Pytanie 2 :
Co ile wymieniać olej w quadzie ? (spokojna jazda z lekkimi porywami)
Pytanie 3 :
Czy na coś szczególnego w tym modelu trzeba zwrócić uwagę?
Pytanie 4 :
Czy odwrócenie przednich felg w celu poszerzenia quada szkodzi trakcji ?
Pytanie 5 :
Czy jest możliwość zarejestrowania quada jeżeli nie jest w kraju ? (czy tylko mozliwość kupna ramy z papierami ?)
Pytanie 6 :
Jaką wartość ma takowy quad ? Generalnie podzespoły wyglądają dobrze dodatkowo sportowe amoryzatory przód i tył, poszerzane felgi tył, sportowy basowy tłumik, omnicompetytion kierownica i cała kolumna kierownicza oraz poszerzana tylna oś omnicompetytion, sportowy filt K&N najróżniejsze osłony i dodatki, powiekszany Bak itp.
Quad jest na tą chwile rozebrany przez najbliższy miesiąc chce go odświeżyć pomalować i poskładać na nowych podzespołach jak łożyska itp. Na co zwrócić uwagę żeby było nowe/sprawne ?
Będę pewnie miał jeszcze pytania narazię proszę o pomoc w wyżej zadanych.
Pozdrawiam
Robson
![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)