kq700 vs b-f 750 vs grizzlu 700

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » czw 05 lip, 2007

A 800 :lol: z tą wagą to przesadzaja niewiem z czego oni je robią ze konkurencjia z japoni jest duzo zgrabniejsz i leciutka
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » czw 05 lip, 2007

SP przy g700 jest jak słon i to chyba każdy przyzna ze g700 ma dużo więcej wigoru :)
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » czw 05 lip, 2007

Owszem, SP waży ale silnik V2 800ccm nadrabia te braki wigoru :)
G700 ma wspomaganie kierownicy i jest "malutki" więc wydaje się zwinny i przyjazny, ale w porównaniu do SP jest poprostu mulasty. Ja osobiście jeżdźąc G700 myślałem że coś jest zepsute, quad ma słaby dół i wogóle jakoś dziwnie przyspiesza.
Jest pare osób w Polsce które jeżdźą SP 800 tak jak były by to sprzęty 2K, skaczą nimi, wchodzą w winkle bokami i wyprzedzają masę różnej maści japończyków 8)
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » pt 06 lip, 2007

To dlaczego na nich nikt w enduro nie smiga ?? bo na grizzlym smigają

Awatar użytkownika
Strugal

To dlaczego na nich nikt w enduro nie smiga ?? bo na grizzlym smigają

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » pt 06 lip, 2007

KoKoS:
opinie ludzi któzy w życiu Polarisa na oczy nie widzieli, i zapamiętali tylko opinie użytkowników z początku lat 90 którzy narzekali na dostęp części
Już wiesz ;) Poza tym nie ma co się oczukiwać, części są cholernie drogie w porównaniu np. do pospolitych Grizzly. Poza tym, został ten nie smak z lat 90 :)
Ja tam niczego nie muszę udowadniać, swoje wiem, wiele osób też swoje wie a Ci co nie wiedza niech żałują :lol:
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2007 przez KoKoS, łącznie zmieniany 1 raz.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 06 lip, 2007

Uważam, że rozpatrując najlepsze quady nie sposób nie brac Polarisa pod uwagę. oczywiscie widze ze sa dalej osoby które nie doceniają Polarisa. Radził bym spróbować. Ja mam SP450 i po weekendzie napisze wiecej. Kupiłem ją ze względu na kilka rzeczy:
- cena - porównywalne pojemnościowo quady sa dobrych kilka tysięcy droższe
- najlepszy system bloady na przodzie. Można dyskutowac kto woli automat a kto nie ale widziałem jak recznie uruchamiane blokady nie załączały się lub miały problemy a w Polarisie nie spotkałem się z sytuacja gdzie blokada właczyła by sie za późno lub by sie w ogóle nie włączyła - to działa naprawde dobrze
- swietne zawieszenie - jestem obiektywny w moich wypowiedziach wiec nie jeżdżac wczesniej innym quadem z niezależnym zawieszeniem nie mogę powiedzieć, ze jest to najwygodniejszy quad. Tak jednak podejrzewam przyglądając się innnym pojazdom w nierównym terene.
- świetny wyglad, mozna świetnie skomponowac te pubpery i osłony, które nas interesują tworzac takiego quada, który najbardziej nam sie podoba i który spełnia nasze wymogi bezpieczeństwa. Zadna inna marka nie ma tak rozbudowanej gamy akcesoriów. Mi sie osobiscie sportsman oliwkowy najbardziej podoba z quadów.

Awatar użytkownika
Strugal

A jaka jest cena 450?? ale ona wazy ponad 300kg wiec jest juz co w błocie targać !?

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » pt 06 lip, 2007

Polariski to potęga :) I to od lat... jeden z moich pierwszych quadów....

A mnie się dalej podobają silniczki V w wykonaniu Kawasaki.... Stąd Brutal u mnie... nieco podrasowany ale ....
Kominki/Snurkle pozwalają na brodzenie ok. 1,40m.... Na 26" cięzkich oponach stawiam wózek na gumę...
A od jesieni 2006 zmuszony posiadaniem działki budowlanej - śmiem sie nazywać "farmerem"... Bo orka idzie :D
Dom buduję i quad mi mocno pomaga w pracach ziemnych...
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » pt 06 lip, 2007

Arecki:
.. jeden z moich pierwszych quadów....
I ja się dopiero teraz o tym dowiaduje :D
Arecki:
A mnie się dalej podobają silniczki V
SP 700 i SP 800 hehehehehe
Ostatnio zmieniony sob 07 lip, 2007 przez KoKoS, łącznie zmieniany 2 razy.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”