Turbosprężarka
Turbosprężarka
Tak jak w temacie opinie, odpowiedzi, pytania, pomysly itp
serg, quad nie jest na drogi, a w terenie nagły przyrost mocy i momentu obrotowego ( w najlepszym przypadku dopiero od około 2000obr./min, a często później ) może spowodować utratę przyczepności kół co w skutku doprowadzi albo do znacznego pogorszenia się trkacji ( na szutrach ) albo do zakopania się ( w błocie ).
Poza tym przy tak drastycznym wzroście mocy należałoby też zmodyfikować układ hamulcowy, zawieszenie, układ przeniesienia napędu ( łańcuch pół biedy, ale jak są półosie to masakra, będą się ukręcały jak by były z plasteliny ).
Samo zamontowanie turbosprężarki nie powinno przkroczyć 4-5 tyś pln. Do tego należy dodać następne pare tyś na zawias, heble i napęd. Nie wiem czy to się opłaca, lepiej sobie kupić ścigacza
Poza tym przy tak drastycznym wzroście mocy należałoby też zmodyfikować układ hamulcowy, zawieszenie, układ przeniesienia napędu ( łańcuch pół biedy, ale jak są półosie to masakra, będą się ukręcały jak by były z plasteliny ).
Samo zamontowanie turbosprężarki nie powinno przkroczyć 4-5 tyś pln. Do tego należy dodać następne pare tyś na zawias, heble i napęd. Nie wiem czy to się opłaca, lepiej sobie kupić ścigacza
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...