co sadzicie o tych ofertach

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

co sadzicie o tych ofertach

Post autor: jarecki13 » pn 22 sie, 2011

mam taką sprawę chodzi o czerwone światełko które się pali na wyświetlaczu i co możecie powiedzieć o tym quadzie czy ktoś już go oglądał powiem tylko tyle że dzwoniłem i sprzedawca nic się nie zna na quadach mówił że kupił dla córki w maju i praktycznie córka nim nie jeździła. Kupił go ze snorklami bo koleś mu powiedział że sie przydadzą jak córka będzie latać ale córka woli motory:) i się wypięła na quada :).Powiedział jeszcze że to czerwone światełko to jest jakiś błąd(tak mu powiedzieli w serwisie i kazali przyjechać i skasować). http://moto.allegro.pl/suzuki-king-quad ... 34652.html a i jeszcze co powiecie o tej ofercie czy się opłaca czy nie http://otomoto.pl/suzuki-kingquad-homol ... 44214.html

Awatar użytkownika
JACHAŚ
Quad:: yamaha big bear 350

Re: co sadzicie o tych ofertach

Post autor: JACHAŚ » pn 22 sie, 2011

Źle linki podałeś bo mi na każdym błąd wyskakuje.

Pozdrawiam
OFF-ROAD sztuka topienia pieniędzy w błocie.

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » pn 22 sie, 2011

Awatar użytkownika
JACHAŚ

Post autor: JACHAŚ » pn 22 sie, 2011

Ja osobiście nie zaryzykował bym tej 700tki ze względu na to że była topiona (snorkle na to wskazują). Jeśli nie zależy ci na spalaniu i chcesz mieć mocny silnik ale trochę starszy rocznik quada to 700, ale jeśli zależy ci na małym spalaniu, w miarę młodym roczniku i nie zależy ci tak bardzo na mocy to 450. Wszystko zależy do tego czym sie kierujesz i kierowałęś do tej pory podczas wyboru quada. Ja osobiście doradzał bym ci kq700 chyba że nie masz doświadczenia z quadami to 450, ale jak sie ma mądrą głowę to i na pierwszego quada można sobie renie 800 kupić.

PS. Tego kq700 to ja bym osobiście nie ryzykował ze względu na te snorkle bo z topionym quadem to może być różnie i bardzo mnie zastanawiają te żłóte fragmenty palstików na zbiorniku i przedniej obudowie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » wt 23 sie, 2011

Panowie a co myślicie o tym sprowadzony ze stanów pewnie swoje dostał bo amerykanie dożynają i nic nie robią przy ich bo po co jak mogą sobie kupić w dobrej cenie innego(dlaczego tak w Polsce nie ma ) http://otomoto.pl/suzuki-kingquad-M2802107.html

Awatar użytkownika
JACHAŚ

Post autor: JACHAŚ » wt 23 sie, 2011

Myślę że sprzęt sprowadzany ze stanów może mieć trochę w kościach. Słyszałem też że mogą być problemy z częściami (trzeba sprowadzać ze stanów) bo mój znajomy sprowadził quada ze stanów i miał spory problem z dopasowaniem uszczelki w polskim serwisie.

Co do tego quada to wygląda nieźle, cena też atrakcyjna. Według mnie wizualnie jest ok.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » wt 23 sie, 2011

Tego to nie słyszałem że części nie pasują . Ciekawe dlaczego

Awatar użytkownika
JACHAŚ

Post autor: JACHAŚ » wt 23 sie, 2011

Ten znajomy mówił że z częściami typu uszczelki może być problem z powodu że podobno amerykanie wykonują części w calach a europejczycy w centymetrach i z tego powodu mogą wyniknąć pewne małe rozbieżności.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bawidamek77
Quad:: Polaris Sportsman 850 xp
Imię: Damian

Post autor: bawidamek77 » czw 25 sie, 2011

Zastanawiam się dlaczego skoncentrowałeś się tylko na Suzuki przecież są jeszcze inne porządne marki. Jeżeli chodzi o twoje linki to pierwszy wydaje mi się bardziej wiarygodny, tylko ta pojemność!!!

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » czw 25 sie, 2011

właśnie tylko ta pojemność , powiem ci że ciężko znaleźć suzuki 700 tkę w dobrym stanie za te pieniądze a 450 tkę już można. szukam quada już 3,5 miesiąca i nic najpierw były hondy później gryzlaki a teraz kingi. hondy odpadły bo mała moc gryzlaki bo każdy gryzlak dostał w kość:) a teraz suzuki bo osiągi podobne do gryzlaka a nawet lepsze cena bardziej przystępna za ten sam rocznik ale z tego co widzę to też dostają w kość :) . Cały czas szukam :) i powoli już sobię odpuszczam bo ciągle te same oferty i nic się nie zmienia może w styczniu 2012 będzie jakaś dobra oferta :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”