bashan 150 nie odpala

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Damcio996
Quad:: quad 150 ccm
Imię: Damian

bashan 150 nie odpala

Post autor: Damcio996 » śr 13 lip, 2011

witam,mam problem z moim quadem,a mianowicie nie chce odpalic,krece rozrusznikiem bo kopki nie mam zalapie ale odpalic nie chce,iskra jest,gaznik czyszczony i wyregulowany,nawet ze strzykawki zalalem do glowicy ale jest to samo... poprosze o szybko odpowiedz model quada w temacie...

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: bashan 150 nie odpala

Post autor: Marines » śr 13 lip, 2011

Jeśeli jesteś pewien dobrej regulacji gaźnika to pewnie do regulacji są zawory. Sprawdź, czy nie dostaje też lewego powietrza.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Damcio996

Post autor: Damcio996 » czw 14 lip, 2011

a jak zawory ustawic? ile ten wydechowy itp ;p

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » czw 14 lip, 2011

Zawory ustawiasz szczelinomierzem:

Zależy czy masz na obudowie magneta gumkę - zaślepkę, to albo wyjmujesz ją, albo zdejmujesz całą osłonę:

Obrazek

Ustawiasz magneto w pozycji T, żeby tłok osiągnął GMP i oba zawory były w tej samej pozycji:

Obrazek

Odkręcasz 4 śruby głowicy (możliwe, że będziesz musiał odkręcić jeszcze taką metalową rurkę od zawirowywacza spalin:

Obrazek

Po zdjęciu pokrywy widzimy klawiaturę:

Obrazek

Kropki na wałku muszą być tak ustawione:

Obrazek

Odkręcamy nakrętki i regulujemy zawór tą kwadratową:

Obrazek

Szczelinomierz wkładamy między grot śruby a zawór:

Obrazek

Musi być ustawione tak, by szczelinomierz wychodził spomiędzy grotu a zaworu z małym oporem. Oba zawory ustawiłem u siebie na 0,05mm za pomocą PRL-owskiego szczelinomierza i maszyny (skuter jak i quad) odpalają lepiej, lepiej trzymają obroty i osiągają większy vmax. Zdjęcia nie są mojego autorstwa, bo nie chciało mi się rozbierać. :P
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

Damcio996

Post autor: Damcio996 » wt 19 lip, 2011

dzieki wielkie,quad odpalil ;)

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 19 lip, 2011

Polecam się na przyszłość :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”