Witam.
Mam chińskiego quada 110 i kiedy go odpaliłem to strasznie coś przerywało aż cały silnik skakał.Czyściłem gaźnik, patrzyłem czy nie ma zwarcia itd.ale nic to nie pomogło ;( stoi on już ze 2 miesiące i nie wiem co w nim jest.Sąsiad mówi ze to kondensator ale ja nie wiem dokładnie gdzie on tam jest a w sklepie nie ma do kupienia.Już nie wiem co dalej robic ;(
Prosze o pomoc.
Z góry dzieki.Pozdro.
Chiński quad 110 po odpaleniu przerywa!!!pomocy!!!
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Chiński quad 110 po odpaleniu przerywa!!!pomocy!!!
Heh, jaki kondensator?
Nie do końca Cię rozumiem, ale na początek wyczyść filtr powietrza, wymień świecę, spuść paliwo z baku i zalej nowe.
Quad stoi w ogrzewanym garażu czy nie?
Nie do końca Cię rozumiem, ale na początek wyczyść filtr powietrza, wymień świecę, spuść paliwo z baku i zalej nowe.
Quad stoi w ogrzewanym garażu czy nie?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
Już porobiłem to wszystko co napisałeś i nic to nie dało A quad stoi w zimnej nie ogrzewanej komurce.Ale te przerywanie zaczeło sie jak jeszcze ciepło było jakoś we wrześniu i od tej pory go nie moge naprawic;( Mój tato zna sie troche na takich rzeczach a mówi że już nie ma pojecia co to może byc ;(.Może ktoś miał taki problem to bedzie wiedział co to ;(
pozdro. ;p
A świece kupiłem taka juz lepsza irydową czy jakos tak,ale nic to nie dało;(
pozdro. ;p
A świece kupiłem taka juz lepsza irydową czy jakos tak,ale nic to nie dało;(
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
komÓrce jak już.
Być może, dlatego jest gdzieś zwarcie w kostce. Sprawdź każdą kostkę i psiknij tam preparatem " Kontakt" do styków. I potem sprawdź czy masz dobrze klemy poprzykręcane.
Być może, dlatego jest gdzieś zwarcie w kostce. Sprawdź każdą kostkę i psiknij tam preparatem " Kontakt" do styków. I potem sprawdź czy masz dobrze klemy poprzykręcane.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
-
- Quad:: chinol 125...
- Imię: kamil
elo ja mam taki sam problem tez nie wiem coto jest ... juz kupywalem nowy gaznik , ale to jednak nie to .;/ mam tez quada 110cc zabralem z niego moduł zapłonowy do tej mojej 125-tki nie chodzil na nim bylo bez zmian a jak spowrotem go podlączylem to 110 zaczeła tak samo chodzic ;/ pózniej po jakish 4-5 godz 125-tka odpalila a na następny dzien bylo tak samo nie wiem co moze byc . moze zawory ? filter powietrza napawno nie bo anwet go zdjemywalem ;D prosze o odpowiedz pilnie GG: 38675708