ATV 110cm3 ( PANTHER )

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
serg

ATV 110cm3 ( PANTHER )

Post autor: serg » wt 05 cze, 2007

Witam otóż problem polega na tym ze jak dam pełny gaz i nie ważne czy jade po równej drodze czy pod górkę to quad zaczyna nabierać obroty max. ale nie jedzie na odwrót jak jade po równej drodze to jescze jakos nabiera szybkość ale bardzo powoli ale jak pod górkę jade to jest koszmar dlatego że zaczyna zwalniać i sprzęgło się ślizga. Parę razy zajeżdżałem w rzekę ale wyjeżdżałem normalnie :).

P.S: jak tylko był nowy to miał takiego kopa żee hohoho :)

Z Góry dzięki. Pozdrawiam
Serg

Aha i mój quad to Panther ATV 110cm3

grot

Post autor: grot » wt 05 cze, 2007

Jeśli to automat z CVT to sprawdź wodę w skrzyni. Opisane objawy dokładnie są takie same gdy jest woda w skrzyni i pasek się ślizga.
KQ 700

serg

Post autor: serg » wt 05 cze, 2007

Jest to półautomat. Aha i jak wylać tę wodę z skrzyni ??? możesz mi wytłumaczyć albo podać jakiś link z opisem z góry wielkie dzięki !!!

serg

Post autor: serg » śr 06 cze, 2007

Widze ze nikt mi nie pomoze , a szkoda :(

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » śr 06 cze, 2007

Wode ze skrzyni jak to CVT to spuscisz razem z olejem a potem tylko zalać nowy :D
... inne hobby to tylko wymówka :)

serg

Post autor: serg » czw 07 cze, 2007

ale jak bede zlewać olej to trzeba gazu dawac ???

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Kontakt:

Post autor: domin11 » czw 07 cze, 2007

Raczej nie w skrzyni nie ma żadnych filtrów więc najpierw zapal quada na jakieś 5 minut, aby olej się nagrzał i zrobił trochę żadszy potem zgaś go i odkręć korek spustowy powinno wszystko zleciec
Pozdro

iras

Post autor: iras » czw 07 cze, 2007

Witam,ja też mam podobny problem.Otóz ujeżdzam Zippa200.Od jakiegoś czasu brak mu mocy ,pod małą górkę mam problemy z podjazdem.Wsteczny ciągnie jak oszalały.A przejechałem nim od nowości ok.600km.Może mi ktoś pomoże w ustaleniu przyczyny.

serg

Post autor: serg » czw 07 cze, 2007

dzięki ! spróbuje i powiem co i jak czy sa polepszenia :)

Pozdro. Serg

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Kontakt:

Post autor: domin11 » ndz 10 cze, 2007

Siema
Podejżewam że ten Zipp to też automat, sprawa wygląda tak że automatyczna skrzynie jest jaka jest u mnie w LS-ie tez jak zimny to słychać piski ze skrzyni moim zdaniem jest to pierwszy etap slizgania się paska przekładniowego no i niestety też niewiem czy trzeba go naciągnąc czy wymienić . Iras jak masz przejechane dopiero 600 km to mam nadzieje że dobrze docierałeś quada bo to naprawde ma znaczenie byłem świadkiem jak gościu zajechał w jedną nockę skuterka nowego i gwarancji mu przez właściwe docieranie naie uznali Powiem tak to napewno już ostatni quad z automatem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”