LS250 nie chce odpalić
LS250 nie chce odpalić
Hejka,
po ok. 3 miesiącach niejeżdżenia chciałem odpalić i d***, LS is dead
Próbowałem chyba wszystkiego i nic:
- zacząłem od sprawdzenia czy paliwo dochodzi, odkręciłem śrubę spustową z komory pływakowej gaźnika i poszło bez problemu
- zdjąłem bak i wyczyściłem
- rozebrałem kranik i wyczyściłem
- rozebrałem gaźnik i wyczyściłem
- sprawdziłem filtr paliwa i jest OK (drożny i czysty)
- wymieniłem świecę zapłonową (a propos - iskra jest)
- włożyłem moduł zapłonowy z innego LSa
- włożyłem moduł sterujący skrzynią z innego LSa
- sprawdziłem cewkę i jest OK (rezystancja na uzwojeniu pierwotnym i wtórnym)
- sprawdziłem impulsator i jest OK (rezystancja cewki)
No i skończyły mi się pomysły. Silnik ochoczo kręci ale nie chce zagadać nawet na pół sekundy. Z ssaniem, bez ssania, z autostarterem w spraju wtryskiwanym przez filtr, bezpośrednio do gaźnika lub ostatnio nawet przez rurkę podciśnienia na krućcu pomiędzy gaźnikiem a cylindrem. Nawet wlewałem naparstek paliwa bezpośrednio do cylindra przez otwór od świecy..... Raz czy dwa tylko strzelił w wydech i nic. H.E.L.P
po ok. 3 miesiącach niejeżdżenia chciałem odpalić i d***, LS is dead
Próbowałem chyba wszystkiego i nic:
- zacząłem od sprawdzenia czy paliwo dochodzi, odkręciłem śrubę spustową z komory pływakowej gaźnika i poszło bez problemu
- zdjąłem bak i wyczyściłem
- rozebrałem kranik i wyczyściłem
- rozebrałem gaźnik i wyczyściłem
- sprawdziłem filtr paliwa i jest OK (drożny i czysty)
- wymieniłem świecę zapłonową (a propos - iskra jest)
- włożyłem moduł zapłonowy z innego LSa
- włożyłem moduł sterujący skrzynią z innego LSa
- sprawdziłem cewkę i jest OK (rezystancja na uzwojeniu pierwotnym i wtórnym)
- sprawdziłem impulsator i jest OK (rezystancja cewki)
No i skończyły mi się pomysły. Silnik ochoczo kręci ale nie chce zagadać nawet na pół sekundy. Z ssaniem, bez ssania, z autostarterem w spraju wtryskiwanym przez filtr, bezpośrednio do gaźnika lub ostatnio nawet przez rurkę podciśnienia na krućcu pomiędzy gaźnikiem a cylindrem. Nawet wlewałem naparstek paliwa bezpośrednio do cylindra przez otwór od świecy..... Raz czy dwa tylko strzelił w wydech i nic. H.E.L.P
Extreme Black Lucky Star Dream Team
Kompresji jeszcze nie sprawdzałem. Dziwię się tylko takim objawom, bo jak ostatnio go używałem to wszystko było w jak najlepszym porządku. Po prostu wróciłem nim do domu, zgasiłem i czekał 3 miesiące na następną jazdę. Nawet przed uruchomieniem dnia poprzedniego naładowałem akumulator żeby nie było problemu z uruchomieniem. Po podłączeniu aku zakręcił normalnie, przez moment tak jakby chciał no i potem już martwy.
No cóż, mnie się także wydaje, że wszystko sprawdziłem i dlatego, że skończyły mi się pomysły to piszę tutaj licząc na mądrzejszą głowę....
W łykend sprawdzę ciśnienie w cylindrze, jak będzie OK to chyba rozbiorę jeszcze raz gaźnik. A w międzyczasie jeśli ktoś ma inny pomysł to poproszę.... :myśl:
W łykend sprawdzę ciśnienie w cylindrze, jak będzie OK to chyba rozbiorę jeszcze raz gaźnik. A w międzyczasie jeśli ktoś ma inny pomysł to poproszę.... :myśl:
- kubixor
- Quad:: Lucky Star SP-250
- Imię: Kuba
Re: LS250 nie chce odpalić
Witam. I jak sobie poradziłeś? Bo u mnie są także te same objawy, sprawdziłem wszystko i nadal lucek nie chodzi. Sprawdziłem ciśnienie w cylindrze (jest ok) i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za pomoc.
Na zaworze wydechowym zebrał się nagar i zawór się po prostu zawiesił nie domykając komory = brak ciśnienia w cylindrze. Wyjąłem zawór i w sumie miałem go oczyścić z nagaru i założyć z powrotem bo tylko tyle trzeba było zrobić ale ponieważ kolega zamawiał właśnie części do swojego LSa to zamówiłem funkiel nowy zawór za całe 4 zł + VAT
Po operacji wszystko śmigało jak trzeba!
Powodzenia!
Po operacji wszystko śmigało jak trzeba!
Powodzenia!
-
- Quad:: lucky star sp 250
- Imię: adrian
taki nagar to widocznie na super jakosci paliwie smigałes zasyfiałe paliwo musiało być to wina polskich stacji paliwowych taki szlam własnie sprzedają
- kubixor
- Quad:: Lucky Star SP-250
- Imię: Kuba
Już lucek śmiga. Wymieniłem świecę zapłonową i jest ok.
wyczyść filter który jest pod siedzeniem