Quad nie chce Odpalić!

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Xardos
Quad:: 125ccm
Imię: Bartek

Quad nie chce Odpalić!

Post autor: Xardos » pt 23 lip, 2010

Witam! Mam Problem z Moim Quadem ponieważ nie odpala. A więc tak gdzieś tak 4 dni temu go całego umyłem wraz z silnikiem, zaraz po myciu jeździłem nim jakieś 15 minut i potem mi zgasł, później za cholerę nie mogłem go odpalić aż w wkońcu się udało ale gdy nim jechałem to tak jakoś dziwnie przerywał i wogóle targał tak i ciągle gasł i jedynie działał gdy wrzuciłem na luz. Późnej znowu zgasł i już wcale nie chciał odpalić, odpuściłem sobie żeby go odpalać bo myślałem ze jak wyschnie to będzie wszystko OK. Za 2 dni wyprowadziłem go z garażu i znowu próbowałem odpalić i nadal nic, więc wymieniłem paliwo na nowe bo myślałem że może wody się dostało do Paliwa, później wyczyściłem gaźnik i sprawdziłem świece (Iskra jest Bardzo Dobra) Wczoraj znowu próbowałem odpalić i udało mi się go odpalić ale z popychu bo akumlator wyczerpany i wkońcu gdy odpalił to odrazu musiałem wrzucać luz bo mi gasł i na luzie trzymałem gaz do oporu i wgl tak dziwnie chodzil i nie miał takich dużych obrotów i przerywał strasznie i wkońcu zgasł i za chiny nie mogę go już uruchomić, ale zauważyłem że lepiej z popychu odpala niż ze startera jak go podepne pod akumlator! Czego to Przyczyna? Z góry dziękuje! Pozdrawiam

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Re: Quad nie chce Odpalić!

Post autor: PIOTR_15 » pt 23 lip, 2010

Hmmm, prawdopodobnie dostała Ci się woda do gaźnika, wyczyść go i spróbuj ponownie odpalić.

Xardos

Post autor: Xardos » sob 24 lip, 2010

Gaźnik przedmuchiwałem i nic.

Awatar użytkownika
rybas554
Quad:: HUMMER 110
Imię: Kamil

Post autor: rybas554 » sob 24 lip, 2010

może iskra przerywa . nie ma na świecy żużlu . może wymień świece to może być jej wina,a jak nie to może prąd ma gdzieś przebicie

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 24 lip, 2010

Po pierwsze naładuj akumulator, ewentualnie wymień na nowy skoro ten już nie trzyma.
Po drugie sprawdź czy masz suchy filtr powietrza.
Po trzecie sprawdź czy nie masz wody w baku.
Po czwarte sprawdź iskrę.
Po piąte wymień świecę jeżeli na niej jest nagar.
Po szóste czy nic nie odkręcałeś, dokręcałeś w gaźniku tzn nie regulowałeś?
Po siódme czy z wydechu leci biały dym?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Xardos

Post autor: Xardos » ndz 25 lip, 2010

Ruszko pisze: Po szóste czy nic nie odkręcałeś, dokręcałeś w gaźniku tzn nie regulowałeś?
Po siódme czy z wydechu leci biały dym?
Gaźnik jedynie odkręcałem żeby go przeczyścić

Nie leci biały dym ale czuć przepalone paliwo gdy go pcham.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 25 lip, 2010

No to skoro czuć paliwo to się zalał, odkręć świecę i bez świecy pokręć kilka razy - wydmuchasz paliwo. Wyczyść świecę i spróbuj odpalić.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”