Regulacja paliwa 110cc

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
koniu961
Quad:: 110cc
Imię: Kondzisław™

Regulacja paliwa 110cc

Post autor: koniu961 » pn 21 cze, 2010

Witam ! Chciałbym się poradzić i nie wiem jak wyregulować paliwo w quadzie chińskim 110cc bo przez rurkę spustową tam gdzie jest nadmiar to się cały czas leje paliwo a czyściłem chyba już z 2 razy gaźnik i cały czas się leje i z 3 baki wylało mi sie benzyny co tylko postawiłem go po skończonej jeździe to sie leje i leje ręce mi już opadają :bezradny:

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Re: Regulacja paliwa 110cc

Post autor: PIOTR_15 » pn 21 cze, 2010

Pierwsza sprawa to byś zaczął od Powitalni skąd..ile lat...czym się interesuję itd, druga to poczytaj najpierw forum i używaj szukajki, bo temat był poruszany i to nie tak dawno, potem pisz, jak czegoś nie będziesz wiedział.

koniu961
Quad:: 110cc
Imię: Kondzisław™

Post autor: koniu961 » pn 21 cze, 2010

szukałem właśnie czy był ten temat lecz go nie znalazłem :( i dlatego się pytam was forumowicze :)

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » pn 21 cze, 2010

Wygląda na to że masz za duży stan paliwa, w komorze pływakowej podegnij blaszkę tak aby zamykała zaworek odpowiedzialny za dopływ paliwa, możesz też mieć dziurawy pływak.

Przeczytaj ten temat powinien Ci trochę pomóc jak ustawić prawidłowo stan paliwa http://quadzik.pl/forum/post56678.html#p56678

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”