Zanikająca iskra

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
konraa
Kontakt:

Post autor: konraa » czw 18 lut, 2010

aha no to muszę rozkręcic gaźnik żeby to zrobi?? i blaszke od pływaka odgiąc ??

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » czw 18 lut, 2010

Tak, tylko delikatnie, bo jak za mocno odegniesz to Ci się będzie zalewał.

konraa
Kontakt:

Post autor: konraa » czw 18 lut, 2010

aha ok dzięki :)

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » czw 18 lut, 2010

Tak Ci powiem jak ja robiłem...
Weź rurkę taką np. jak od paliwa..im dłuższa tym Ci będzie wygodniej..
załóż tam gdzie wlatuje paliwo...
zdejmij dolną obudowę komory pływakowej, tylko ostrożnie zdejmuj w pozycji pionowej żeby ośka pływaka nie wypadła , i wszystko Ci się nie rozleciało ...
weź gaźnik przed oczy,rurke do buzi i zaobserwuj ruszając pływakiem w górę i w dół jednocześnie lekko dmuchając w rurkę ,w którym czasie zaworek się zamyka...
Sam dojdziesz do tego w którą stronę i jak przygiąć blaszkę żeby pływak był wyżej .

Ps.Obejrzyj dokładnie sam pływak czy nie ma gdzieś dziurki

konraa
Kontakt:

Post autor: konraa » pt 19 lut, 2010

juz to sprawdziłem i z gaźnikiem jest wszystko dobrze, on traci iskrę jak przejadę 2-3km i po około 2 min znowu się pojawia iskra no i nie wiem co to może byc bo jak jezdze to traci iskre i po paru minutach znowu sie pojawia :)

konraa
Kontakt:

Post autor: konraa » sob 20 lut, 2010

Teraz to już nie mam iskry co może się dziac wcześniej mi zanikała a teraz już nie ma iskry od wczoraj

orzel666666

brak iskry

Post autor: orzel666666 » pn 22 lut, 2010

witam mam quada eagle 200 i niema iskry jak dłużej postoi to iskra łapie po odpaleniu iskra znika wymieniłem już cewkę stator z czujnikiem i świecę moduł żaden inny nie pasuje kupiłem juz 4 sztuki modułów niby pasujący na 100% ale na innych nowych modułach pali sie bezpiecznik a na starym module nie czemu nie ma iskry czemu żaden moduł nie pasuje........

konraa
Kontakt:

Post autor: konraa » czw 25 lut, 2010

Ja też tak miałem i założyłem bezpiecznik samochodowy koło akumulatora i mi teraz dobrze działa :)

quad4fun
Kontakt:

PEWNIE MASZ NGK !!! niestety one tak mają

Post autor: quad4fun » śr 03 mar, 2010

Świece ngk są dobre ale do kosiarki ... to z własnego doświadczenia wiem... mieszanka tu nie ma nic wspólnego...

Jest tak NGK ma najlepsze świece do samochodów ale quady .... niestety nie ... one poprostu nie są przystosowane do tych temperatur i się kończą. Najczęściej można to zaobserwować podczas pracy gdy jest silnik nagrzany i zaczyna nierówno pracować i potem ... następuje koniec świecy..
Lub tak jak piszesz ... raz jest iskra a raz nie ma ... jak sie schłodzi to jest jak nagrzeje to nie ma ...

polecam zwykłe najtańsze chińskie świece .. to im wyszło bardzo dobrze !!!

:)

ps. sprawdź styki cewki zapłonowej czy są nie zaśniedziałe
----------------------------------------
Pensjonat Silverton zaprasza do Białki Tatrzańskiej http://pensjonat-silverton.pl

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » czw 04 mar, 2010

"quad4fun"
Świece ngk są dobre ale do kosiarki ... to z własnego doświadczenia wiem... mieszanka tu nie ma nic wspólnego...

Jest tak NGK ma najlepsze świece do samochodów ale quady .... niestety nie ... one poprostu nie są przystosowane do tych temperatur i się kończą.
NGK stosowane są np. w G660, G700 i w wielu innych quadach, skuterach wodnych itd, warunkiem jest dobre dobranie świecy, jej wartości cieplnej, ale o tym to chyba nie wiesz :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”