Suzuki KQ Kilka pytan :)
-
- Quad:: Chcę kupis KQ lub cos innego do 17tys :)
- Imię: Kamil
Suzuki KQ Kilka pytan :)
Siemka mamy zamiar razem z tata kupić KQ 700 lecz nie mamy za wiele kasy
szukamy quada zarejestrowanego lecz trudno takiego znaleść:( znalazłem kilka ofert .
1.http://moto.allegro.pl/item1032467589_s ... ml#gallery
2.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1912805
moje pytanie jest takie czy mogę je jakoś zarejestrować i jeśli tak to jakie to będą koszty ??? z góry dziękuję za odpowiedź
szukamy quada zarejestrowanego lecz trudno takiego znaleść:( znalazłem kilka ofert .
1.http://moto.allegro.pl/item1032467589_s ... ml#gallery
2.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1912805
moje pytanie jest takie czy mogę je jakoś zarejestrować i jeśli tak to jakie to będą koszty ??? z góry dziękuję za odpowiedź
Re: Suzuki KQ Kilka pytan :)
Zdecydowanie jesli chodzi o wyposazenie polecam Ci tego drugiego co do stanu technicznego... musisz sprawdzic osobiscie albo w jakims warsztacie...
Mozesz quada zarejestrowac ale wszystko to tez zalezy od urzedu bo nie kazdy chce rejestrowac... niektore urzedy robia z tym problemy wiec ja bym CI proponowal przejsc sie i sie dowiedziec czy nie ma z tym problemow...
Quad musi posiadac takie gadzety jak kierunkowskazy, lusterka, sygnal dzwiekowy hmmm chyba to wszystko z dodatkow... nastepnie "teoretycznie" musi miec obnizona moc... kolejna sprawa to badanie techniczne ktore to wszystko co wyzej napisalem potwierdzi i dopusci do ruchu, pozniej wydzial komunikacji i rejestracja, karta pojazdu, tablica, i dowodzik jest
Chyba niczego nie pominalem...
Mozesz quada zarejestrowac ale wszystko to tez zalezy od urzedu bo nie kazdy chce rejestrowac... niektore urzedy robia z tym problemy wiec ja bym CI proponowal przejsc sie i sie dowiedziec czy nie ma z tym problemow...
Quad musi posiadac takie gadzety jak kierunkowskazy, lusterka, sygnal dzwiekowy hmmm chyba to wszystko z dodatkow... nastepnie "teoretycznie" musi miec obnizona moc... kolejna sprawa to badanie techniczne ktore to wszystko co wyzej napisalem potwierdzi i dopusci do ruchu, pozniej wydzial komunikacji i rejestracja, karta pojazdu, tablica, i dowodzik jest
Chyba niczego nie pominalem...
Pierwszego to Sobie Odpuść
Drugi na pewno nie miał lekko a nowe koła z felgami to tak dla odwrócenia uwagi są założone , wyciągarka jak widać trochę też pracowała.
Ale cena przystępna
Tylko z tą rejestracją coś nie tak. Napisał status pojazdu sprowadzony , kraj pochodzenia Polska ,zarejestrowany Polska Zadzwoń i popytaj co i jak.
Drugi na pewno nie miał lekko a nowe koła z felgami to tak dla odwrócenia uwagi są założone , wyciągarka jak widać trochę też pracowała.
Ale cena przystępna
Tylko z tą rejestracją coś nie tak. Napisał status pojazdu sprowadzony , kraj pochodzenia Polska ,zarejestrowany Polska Zadzwoń i popytaj co i jak.
tez sadze ze drugi nie jezdzil jedynie po lesie zalozone oslony od spodu, wyciagarka pracowala, oponki na bloto, spinki do plastikow dawno juz zastapione srubkami
Sprawdz czy reflektory nie byly spawane(u mnie mocowania sie polamaly od wywrotek), czy szperacz nie jest popekany...
A quad topiony nie oznacza od razu quad zly... prawie kazdy quad przeprawowy widzial bagna i wode... po to przeciez one sa stworzone wedlug mnie najwazniejsza jest mechanika i glownie na to trzeba zwracac uwage bo wymiana wahaczy czy innych czesci troche kosztuje...
Sprawdz czy reflektory nie byly spawane(u mnie mocowania sie polamaly od wywrotek), czy szperacz nie jest popekany...
A quad topiony nie oznacza od razu quad zly... prawie kazdy quad przeprawowy widzial bagna i wode... po to przeciez one sa stworzone wedlug mnie najwazniejsza jest mechanika i glownie na to trzeba zwracac uwage bo wymiana wahaczy czy innych czesci troche kosztuje...
-
tylko co zrobić jak mi tego nie zarejestrują ?? a koniecznie mi rejestracja jest potrzebna a quady zarejestrowane muszę powiedzieć są drogie:( no chyba ze jakies 450czy 500 ceny maja względne lecz 500 to trochę za słaby na odsnieżanie i na ciężki teren no chyba że sie myle
500 juz Ci wystarczy
Co do rejestrowania... pojdz do urzedu i sie dowiedz... najlepiej zapytaj jakie dokumenty musisz przedstawic aby zarejestrowali Ci quada jako pojazd samochodowy inny i tyle... jesli nie beda robic problemow to Ci powiedza co musisz im przyniesc... jesli nie beda rejestrowac to powiedza Ci zebys spadal i im d*** nie zawracal
Co do rejestrowania... pojdz do urzedu i sie dowiedz... najlepiej zapytaj jakie dokumenty musisz przedstawic aby zarejestrowali Ci quada jako pojazd samochodowy inny i tyle... jesli nie beda robic problemow to Ci powiedza co musisz im przyniesc... jesli nie beda rejestrowac to powiedza Ci zebys spadal i im d*** nie zawracal
-
No u mnie mogą sprawiać kłopoty :/ ostatnio byłem oglądać Yadzie G660 sprowadzona i posiadała dowód rejestracyjny z USA bez blach i powiedzieli mi ze za ch*** mi tego nie zarejestrują :/ polskie prawo jest p****** co do quadów traktują nas jak jakiś przestępców a my tylko chcemy legalnie zarejestrować gada by sie legalnie poruszać to mędy z urzędu zawsze coś wymyślą jak by im szkoda było albo zazdrościli ci czegoś zawsze sprawiają kłopoty no ale takie jest życie Pzdro dla wszystkich forumowiczów MX&ATV 4ever:D
-
Dlaczego uważacie ze ten 1 jest zły?? Wiem ze niema wyciągarki i tych różnych innych dodatków lecz ma inne zalety Cena i możliwość wystawienia faktury a Wyciągarkę zawsze mogę dokupić tak samo z oponami.Co o tym myślicie??
Bo więcej siedział w Amerykańskim BAGNIE niż latał po powierzchni Ziemi.
Po prostu jest dobrze ukiszony , Spójrz jaki kolor ma tylny dyfer i te patenty przyspawane do bagażników .
Po prostu jest dobrze ukiszony , Spójrz jaki kolor ma tylny dyfer i te patenty przyspawane do bagażników .
hehe dyfer podobny do mojego... brak lewej osłony od silnika, zamiast spinek do plastikow sa jakies "srubki" ??