PŁUG ŚNIEŻNY
PŁUG ŚNIEŻNY
WITAM POSIADAM QUADA 300 26 KM I CHCIAŁBYM DO NIEGO KUPIĆ LUB ZROBIĆ SAMEMU PŁUG DO ODŚNIEŻANIA PONIEWAŻ MAM DUŻY PLAC DO ODŚNIEŻANIA.
CZY MOGLIBYŚCIE MI NAPISAĆ KTÓRY PŁUG NAJLEPIEJ KUPIĆ ALBO LEPIEJ NAPISZCIE JAK MOŻNA SAMEMU ZROBIĆ DOBRY PŁUG.
DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I POZDRAWIAM
CZY MOGLIBYŚCIE MI NAPISAĆ KTÓRY PŁUG NAJLEPIEJ KUPIĆ ALBO LEPIEJ NAPISZCIE JAK MOŻNA SAMEMU ZROBIĆ DOBRY PŁUG.
DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I POZDRAWIAM
klugos, Witam Kolegę. Z pługiem no nie jest taka prosta sprawa. Musi być do niego odpowiednia płta montażowa która jest podkręcona pod quadem.Chodzi o to aby można go było szybko montować i demontować.Najlepiej jest kupić gotowy zestaw, robienie nie ma sensu. Szkoda czasu.Przyzwoity pług kupisz za 900 pln. Robiąc go samemu poświęcisz tydzień i i tak z tego nic nie będzie. Ja osobiście takiego raritasu nie posiadam ale radzę sobie w inny sposób. Zaczepiam na hak paletę euro z przybitym panelem od czoła. Zaczepiasz to na lince holowniczej, kładziesz na to jeden bloczek betonowy, ustawiasz pod kątem na prawo i jazda. musisz poeksperymentować ale zdaje to egzamin. Rozwiązanie bardzo prostackie ale jeśli nie idzie wyjechać samochodem to każdy sposób jest dobry. Jeśli udało mi się w jakiś sposób pomóc proszę o punkt. Pozdrawiam Goząco.
krokodyl
Niestety jest to chińczyk shineray 300 ale zamówiłem już sobie pług tzn lemiesz ze zwrotnicą i będe dorabiać żeby przymocować go zamiast zderzaka.
A jak myślicie czy bez problemu będe mógł nim odśnieżać czy będą potrzebne łańcuchy??
i czy dobrze ze mocuje go w miejsce zamiast zderzaka??
tu macie link tego lemiesza:
http://www.allegro.pl/item887144278_plu ... 20_cm.html
A jak myślicie czy bez problemu będe mógł nim odśnieżać czy będą potrzebne łańcuchy??
i czy dobrze ze mocuje go w miejsce zamiast zderzaka??
tu macie link tego lemiesza:
http://www.allegro.pl/item887144278_plu ... 20_cm.html
- Krawco
- Quad:: XP 850 ;)
- Imię: Arkadiusz
Jeśli jest 4x4 to powinien dać rade, dobrze by było żeby miał chłodzenie cieczą, jeśli nie ma musisz uważać na temperaturę. Mocowanie zamiast zderzaka nie wiem... Musisz się zastanowić jak chcesz go podnosić i opuszczać bo na sztywno to się na pewno nie uda... Lemiesz powinien być przymocowany do ramienia umocowanego na ramie i wtedy na bank zadziała.
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: PŁUG ŚNIEŻNY
to są zdjęcia tego cuda ale musze go jeszcze pomalować ale tak to wygląda
Najważniejsze że spełnia swoją rolę, moje zdanie jest takie nawet XP850 nie dorówna koparce więc mówimy o zbieraniu świeżych opadów śniegu a nie miesięcznych zaległości. Uważam że na warstwę śniegu 10 do 20 cm to i to rozwiązanie da radę.
Uważam że kupić to nie sztuka ale samemu zrobić to wielki szacun.
Uważam że kupić to nie sztuka ale samemu zrobić to wielki szacun.
-
- Kontakt:
oczywiście, tu masz rację tylko i wyłącznie świeży śnieg, bo wielkością i ciężkością każdy quad przegra z koparką, bo quad to tylko jakieś 300kg a koparka z kilka ton jak nie więcej.
wiesz pewnie bym i kupił pług ale jak miałem wydać 900 czy 1200zł to wolałem sam sobie zrobić, a najważniejsze jest to że jak się tym odgarnia i patrzy na to, to się człowiek cieszy że samemu się to zrobiło i że to faktycznie działa
wiesz pewnie bym i kupił pług ale jak miałem wydać 900 czy 1200zł to wolałem sam sobie zrobić, a najważniejsze jest to że jak się tym odgarnia i patrzy na to, to się człowiek cieszy że samemu się to zrobiło i że to faktycznie działa