Quad Bashan 250

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
wolaczek94

Quad Bashan 250

Post autor: wolaczek94 » ndz 28 lut, 2010

Witam :pa pa: mam 15 lat i chciałbym kupić 2 qada mam 110 ccm sportowy (dlatego niewygodny tylko 1 amor ) a chce kupić 2 najlepiej 250 ccm z manualna skrzynia powyzej 15 km i mam niecałe 5 tyś. co byście powiedzieli mi o bashamie 250 ccm np taki:
http://moto.allegro.pl/item926522027_qu ... neray.html
tylko nie mówcie że to chińczyk bo to wiem a sa takie same kingway'e za 5500 zł i na takiego może by mi tata dołożył co wiecie na ich temat prosze o pomoc najlepszy dla mnie byłby ten bashan 250 prosze o pomoc :prosi:

karlosatv

Post autor: karlosatv » pn 01 mar, 2010

Bashana akurat nie mam ale mam 150 ccm chińską i sprawuje się dobrze :oczko: . Części są tanie. :ok: Jeżeli coś Ci się popsuje to pewnie z niewielką pomocą uda się to naprawić . A Bashany to są najlepsze chińczyki można tak powiedzieć . Te dwa quady które są w tym linku są bardzo podobne . . . ja chyba też bym kupił sobie bashana :I love QUADZIK:

wolaczek94

Post autor: wolaczek94 » pn 01 mar, 2010

acha wiec mówisz ze quady chińskie wcale nie psuja sie tak ja niektórzy mówią . To chyba sobie p wakacjach wezmę tego bashana to jest 250z manualna skrzynia wiec skrzynia tez będzie bezawaryjna

karlosatv

Post autor: karlosatv » wt 02 mar, 2010

Jak się dba to chińczyki też mogą posłużyć na długo ... A inni mają takie podejście do tego bo kupią sobie yamahe czy suzuki lub coś innego za tyle pieniędzy i myślą że jak tyle pieniędzy wydadzą na markową gadzine to są nie psujące sie itp itd

Awatar użytkownika
kuba4x4
Quad:: Can - Am Outlander XT - Był, Jest i Będzie !
Imię: Jake
Kontakt:

Post autor: kuba4x4 » wt 02 mar, 2010

A inni mają takie podejście do tego bo kupią sobie yamahe czy suzuki lub coś innego za tyle pieniędzy i myślą że jak tyle pieniędzy wydadzą na markową gadzine to są nie psujące sie
Mają takie podejście ponieważ mieli chinola i markowego japońca, amerykańca itd. Ja miałem 2 chinole - wielkie G... według mnie... I bashany, chinole 150 itd... Dbałem dobrze - nikt mi nie powie że nie dbałem. Serwisowałem na czas. Pewnego pięknego dnia pękła mi rama :shock: Od czego ona pękła? Od słabego smarowania, niedbania? Czy z powodu "boskiego" wykonania chinoli. Ja bym na twoim miejscu kupił Yamahe Blaster - za te pieniądze znajdziesz ładną. Moc 100 % wyższa, szybsza, mniej awaryjna. A co do markowych gadów - to też się psują. Wszystko się psuje. Ale chociaż wyjeżdżając w teren mam pewność że wrócę, a nie że będę nosił quada - bo się złamał na pół ... Takie moje zdanie. Wywalanie 5000 zł na chinola - głupota. Moje zdanie - jeśli masz wybór yamaha vs bashan to wielką głupotą kupić chinczyka.
A.Z.T. ATV ZGIERZ TEAM - www.ZgierzTeam.pl
Pozdrawiam :)

karlosatv

Post autor: karlosatv » wt 02 mar, 2010

No i co z tego ja mam chinola i mój brat nic się nie dzieje cud ... :bezradny: Ale za to części drogie do markowych maszyn . Po zatym jak jego pierwsza gadzina czemu nie bashan llub iiny chinol.

Awatar użytkownika
kuba4x4
Kontakt:

Może po to by nie zraził się do quadów. To że się nie psuje nie oznacza że jest dobry. Zależy od stylu jazdy itd. Od terenu w jakim jeździsz... Zobacz sobie pierwszy lepszy filmik na YT z markowym quadem - zrób tak swoim bashanem to dam ci medal. Chodzi mi nawet o teren w jakim działają quady markowe. Na torze pojeźdź tak jak blasterem? Na żwirowni, na szutrach itd.. Nie mówię już o markowych quadach - topienie, bagna itd. Chinczyk w życiu tego nie wytrzyma. Części drogie - lecz rzadko się je wymienia :) W chinczyku tanie - lecz często je wymieniasz. Z resztą co mam cie przekonywać... Spróbuj markowego raptora i "markowego" chinola bashana ...

wolaczek94

Post autor: wolaczek94 » wt 02 mar, 2010

a powiem ci co do blastera ze kolega miał i sie psuł cześciej niz wiekszość chinoli i kupił allroada 500 które maja inni koledzy dlatego wole chinola po 2 to nie kupie blastera za 5tyś. zł

Awatar użytkownika
kuba4x4
Kontakt:

http://allegro.pl/item941579911_yamaha_ ... z_bcm.html
http://allegro.pl/item933062145_yamaha_ ... _2002.html
http://allegro.pl/item942943285_yamaha_blaster.html
MASZ... Nie kupisz??? Jakoś mi się nie wydaje ;/ Najpierw poszukaj. Z resztą kup sobie chinolka - nie mój interes. Ja doradzam a nie kupuję... Zobaczymy kto miał rację jak kupisz :)

karlosatv

Post autor: karlosatv » śr 03 mar, 2010

Nie chce mi się próbować czegoś markowego bo wole kupić sobie ls-a albo kymco to prawie to samo co Suzuki ale za małą cenę . :I love QUADZIK:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”