GOGLE- zrywka czy film?
-
- Quad:: Yamaha Grizzly 450
- Imię: Filip
- Kontakt:
GOGLE- zrywka czy film?
Witam! Mam pytanko, lepsze gogle ze zrywkami czy filmem?? slyszalem, ze z filmem sa bardziej do sportu a zrywki bardziej rekreacyjne, to prawda?? jezdze przeprawowo.
z gory dzieki za pomoc;)
z gory dzieki za pomoc;)
My live, my love.......ATV!!!!!!!!;p
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: GOGLE- zrywka czy film?
Stosowanie zrywek w goglach do turystyki i przepraw nie jest ekologiczne - chyba że zużytą zrwykę będziesz chował do schowka w quadzie. Po nałożeniu kilku zrywek na gogle (około 6-7) pogarsza się widoczność - chodzi tu o przejrzystość zrywek. Przewagą zrywek jest większa powierzchnia, która chroni gogle, bo zrywka ma praktycznie kształ szybki w goglach - w przypadku "filmu" mamy pasek wysokości około 3 cm, ale w moim odczuciu to spokojnie wystarcza do dobrego widzenia w czasie jazdy.fifi212:
Witam! Mam pytanko, lepsze gogle ze zrywkami czy filmem?? slyszalem, ze z filmem sa bardziej do sportu a zrywki bardziej rekreacyjne, to prawda?? jezdze przeprawowo.
z gory dzieki za pomoc;)
Jeździłem zarówno w goglach ze zrywkami jak i "filmem" - muszę przyznać, że w moim przypadku film sprawdzał się o wiele lepiej. Należy jednak uważać, żeby błoto nie dostało się pod taśmę, bo wtedy dopiero przemycie wodą zdaje egzamin. I na koniec trzeba pamiętać, że przezroczysta taśma na rolkach kiedyś się kończy - oczywiście można się wyposażyć w kilka rolek.
Póki co quadowa emeryturka :)
-
- Kontakt: