GOGLE- zrywka czy film?

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
fifi212
Quad:: Yamaha Grizzly 450
Imię: Filip
Kontakt:

GOGLE- zrywka czy film?

Post autor: fifi212 » sob 13 lut, 2010

Witam! Mam pytanko, lepsze gogle ze zrywkami czy filmem?? slyszalem, ze z filmem sa bardziej do sportu a zrywki bardziej rekreacyjne, to prawda?? jezdze przeprawowo.
z gory dzieki za pomoc;)
My live, my love.......ATV!!!!!!!!;p

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 14 lut, 2010

A pokaż mi co to jest film :)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 14 lut, 2010

Domyślam się o co fifi212 chodzi ale ten "film" to do czego innego służy, chyba że coś się zmieniło, chętnie zobaczę ten "film" :lol:

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: GOGLE- zrywka czy film?

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 15 lut, 2010

fifi212:
Witam! Mam pytanko, lepsze gogle ze zrywkami czy filmem?? slyszalem, ze z filmem sa bardziej do sportu a zrywki bardziej rekreacyjne, to prawda?? jezdze przeprawowo.
z gory dzieki za pomoc;)
Stosowanie zrywek w goglach do turystyki i przepraw nie jest ekologiczne - chyba że zużytą zrwykę będziesz chował do schowka w quadzie. Po nałożeniu kilku zrywek na gogle (około 6-7) pogarsza się widoczność - chodzi tu o przejrzystość zrywek. Przewagą zrywek jest większa powierzchnia, która chroni gogle, bo zrywka ma praktycznie kształ szybki w goglach - w przypadku "filmu" mamy pasek wysokości około 3 cm, ale w moim odczuciu to spokojnie wystarcza do dobrego widzenia w czasie jazdy.

Jeździłem zarówno w goglach ze zrywkami jak i "filmem" - muszę przyznać, że w moim przypadku film sprawdzał się o wiele lepiej. Należy jednak uważać, żeby błoto nie dostało się pod taśmę, bo wtedy dopiero przemycie wodą zdaje egzamin. I na koniec trzeba pamiętać, że przezroczysta taśma na rolkach kiedyś się kończy - oczywiście można się wyposażyć w kilka rolek.
Póki co quadowa emeryturka :)

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pn 15 lut, 2010

He he ... i to mi się podoba ,wykład jak się patrzy.
Jak jak czegoś nie wiem to się nie udzielam , tylko zasięgam porady u doświadczonych 8)
Brawo Grzesiek ... i przyznam że ja też nie wiedziałem co to ten "film" :P

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » pn 15 lut, 2010

I wszystko jasne co do filmu, widziałem to rozwiązanie ale nigdy się nie przyglądałem dokładnie, myślałem że te rolki służą do naciągania paska :oops:
Załączniki
gogle z filmem.jpg

fifi212
Quad:: Yamaha Grizzly 450
Imię: Filip
Kontakt:

Post autor: fifi212 » pn 15 lut, 2010

Naprawdę wielkie dzięki :ok:

:I love QUADZIK:
My live, my love.......ATV!!!!!!!!;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”