Witam mam problem z honda Rincon 650

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
ODPOWIEDZ
Grzechu
Kontakt:

Witam mam problem z honda Rincon 650

Post autor: Grzechu » ndz 26 lip, 2009

:I love HONDA: Witam mam honde rincon 650 i mam problem z niom problem polega na tym ze gdy jade pod góre to quadzik zaczyna stawac chodz jest na maxymalnych obrotach silnik az ryczy a nie przekłada mocy na koła jak quad jusz sam stanie bo niechce jechac do góry to naciskam hamulec quad jest wciaz na biegu i czekam z 5 sekund jak mu przywale po gazie to znowu idzie pare metrów do góry i znowu staje Bardzo was prosze o pomoc w tej sprawie z góry dzienkuje :D
Grzechu

andrejus17
Kontakt:

Post autor: andrejus17 » ndz 26 lip, 2009

Mam ten sam problem. Mysle ze to nie jest najlepszy pomysł żeby "walić go po gazie" pod górę Mi poradzili żeby wymienić olej na motul 5100 z dodatkami estrów. Narazie czekam na filtr. Jak wymienie na napisze czy pomogło.
na zawsze honda

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » ndz 26 lip, 2009

OLEJ za mało lub zużyty lub nie taki wlany jak trzeba ma być Motul Ester 5100 10w40 4t, do tego poziom oleju sprawdza sie na rozgrzanym silniku pomiędzy minutą do dwóch od zgaszenia motoru.

po drugie Grzechu, wypadało by sie najpierw przywitać

a po trzecie poszukać na forum takich postów jak Twój jest tu już kilkanaście i są tam wszelkie odpowiedzi

andrejus17
Kontakt:

Post autor: andrejus17 » pn 27 lip, 2009

U mnie wymiana oleju pomogła :)
na zawsze honda

Grzechu
Kontakt:

Post autor: Grzechu » ndz 02 sie, 2009

Dzienki wam za pomoc u mnie tez wymiana oleju pomogła
Grzechu

Grzechu
Kontakt:

Post autor: Grzechu » wt 19 sty, 2010

Witam mam honde rincon 650 i mam problem z nią problem polega na tym ze gdy jade pod góre to quadzik zaczyna stawać chodz jest na maksymalnych obrotach silnik az ryczy a nie przekłada mocy na koła jak quad jusz sam stanie bo nie chce jechać do góry to naciskam hamulec quad jest wciaz na biegu i czekam z 5 sekund jak mu przywalę po gazie to znowu idzie pare metrów do góry i znowu staje Bardzo was prosze o pomoc w tej sprawie z a jeszcze jedno olej wlałem i to samo to jakie mam sprzęgło wymienic i co w nim tylko tarcze?
Ostatnio zmieniony wt 19 sty, 2010 przez Grzechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzechu

slawek1111

Post autor: slawek1111 » wt 09 lut, 2010

mialem ten sam problem wystarczy dolac oleju do do silnika/skrzyni tam jest razem musi byc 4t 10w 40

wolfik
Quad:: honda rincon 650

Re: Witam mam problem z honda Rincon 650

Post autor: wolfik » ndz 16 sty, 2011

mam podobny problem co koleg miganie ESP i zalanczania napedu olej sprawedzilem i jest pelen stan olej motul 5100 .
dzieje sie tak podczas jazdy na automacie nie przelancza biegow i nie pokazuje predkosci pokazuje 0 podczas jazy a na wlonczonym ESP zmienia jakas chwile biegi sie recznie da zmienic ale pochwil wchodzi w tryb awaryjny moze wie ktoc co to i co mozna temu zaradzic pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”