sportsman 500 nie pali

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
ralph1980
Kontakt:

sportsman 500 nie pali

Post autor: ralph1980 » pt 22 sty, 2010

Witam chciałem zapytać jaka może być przyczyna że SP500 nie zapala aku dobre iskra jest jak się mu psiknie do filtra starterem to pali i chodzi jak się zgasi i znów chce się zapalić to nie daje rady jakieś propozycje z waszej strony? Dodam że silnik i gaźnik są nowe

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pt 22 sty, 2010

kolego ..stawiam na regulacje gaźnika..najpierw skład mieszanki a jak nie to poziom paliwa w komorze pływakowej trochę podnieść

Awatar użytkownika
danilko668
Kontakt:

Post autor: danilko668 » pt 22 sty, 2010

mam ten sam problem w moim Polarisie. Palił jak dziecko tylko ostatnio zabrokło mi paliwa zgasł w domu nalełem 5 litrów i nie mogę go wcale zapalić i nie wiem w czym leży przyczyna.

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pt 22 sty, 2010

danilko...u Ciebie to na bank jakieś zatkanie....
zabrakło Ci paliwa, brudy jakieś zleciały do gaźnika albo zostały w filtrze paliwa jeżeli masz i zatkały na amen.....
zrób porządek z dopływem paliwa i czyszczenie gaźnika ....
tylko prawdziwe czyszczenie...czyli jakimś sprężonym powietrzem przedmuchaj dysze wszystkie i zaworek iglicowy
myśle że to na 99,9 % pomoże :lol: przynajmniej ja od tego bym zaczął .......

ralph1980
Kontakt:

Też sugerowałem chłopakom którzy z tym robią gaźnik ale wiecie jak to jest jak doradzasz mechanikowi - ten poprzedni u którego stał quad dostał go na chodzie ale nie palił jak się zagrzał a na zimnym bez problemu pan stwierdził że gaźnik ma luzy i go wymienił - więc może faktycznie coś jest niepoustawiane i to wina gaźnika

ralph1980
Kontakt:

KOLEGO DANILKO widzę że masz podobnego polariska czy była by szansa na zrobienie fotek przyłączy i układu elektrycznego bo u mnie są nieoryginalne przyłącza i zamienione na inne moduły chodzi mi o fotki silnika takie z bliska - ewentualnie jeżeli ktoś z was posiada takiego polariska to proszę o info

ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » sob 23 sty, 2010

PRZYCZYNĄ BYŁO BŁĘDNE PODŁĄCZENIE KABLI - KABELEK OD STARTU SILNIKA BYŁ PODŁĄCZONY BEZPOŚREDNIO DO PLUSA A TERAZ JEST TAK JAK POWINNO CZYLI PRZEZ STYCZNIK - ALE MINUSEM JEST TO ŻE JAK SIĘ ODŁĄCZY AKU TO GAŚNIE WIĘC PODEJRZENIE PADŁO NA PRĄDNICE CZY MAGNETO JAK ZWAŁ TAK ZWAŁ - CIEKAWE GDZIE I ZA ILE TO KUPIE - DRAMAT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”