Rincon sie grzeje
-
Rincon sie grzeje
mam problem z honda rincon 650 wymienilem termostat i czyjnik wiatraka silnik dalej sie grzeje swieci sie kontrolka temperatury wiatrak sie nie wlacza czujnik jest dobry bo jak go podgrzeje swieczka to wiatrak sie wlacza i kontrolki mrugaja czy wiecie co moze byc nie tak?
-
- Kontakt:
może jeszcze nie być obiegu wody...coś z pompą....ja miałem taki przypadek w skuterze wszystko było dobre a się grzał ,dopiero jak zacząłem głębiej grzebać to się okazało że pompa wody stała bo się w środku wytarła....aha no i odpowietrzenie układu musi być bo może gdzieś powietrze jest......ale ja raczej stawiam na obieg wody
-
- Kontakt:
romulus !! czujnik z jednym kabelkiem to jest od wskaźnika temp. i znajduje się w okolicach głowicy lub cylindra , jak go zmasuje to zapali się kontrolka lub wskaźnik pokarze max.temperature , a czujnik włączania się wentylatora jest w chłodnicy i ma minimum 2 kabelki a sprawdzanie świeczką to rzeczywiście może okazać się mało diagnozujące,najpewniej wsadzić do czajnika na przykład i podgrzewać aż do zagotowania wody.....sławek powiedz jeszcze czy jak Ci się gotuje silnik to czy chłodnica jest tak samo gorąca jak zbiorniczek wyrównawczy , to jst ważne i jednoznaczne...
Ps. Nie mam akurat HONDY RINCON ale pragne pomóc na podstawie budowy i zasady działania większości pojazdów silnikowych chłodzonych cieczą i jeżeli w/w wymienina honda działa inaczej i się mylę to Przepraszam za ewentualne wprowadzanie w błąd ...
Ps. Nie mam akurat HONDY RINCON ale pragne pomóc na podstawie budowy i zasady działania większości pojazdów silnikowych chłodzonych cieczą i jeżeli w/w wymienina honda działa inaczej i się mylę to Przepraszam za ewentualne wprowadzanie w błąd ...
-
-
- Kontakt:
-
jak sie gotowal to swiecila kontrolka 1 chlodnica byla rowno ciepla w zbiorniku wyrownawczym zmienil sie poziom plynu (ubylo go) pompa wody dziala na 100% sprawdzalem odkrecajac korek od chlodnicy w srodku byl wir wody,
kiedy świeczka grzalem czujnik temperatury w cylindrze to swiecila lub mrugala kontrolka 1 ,mrugala kontrolka 2 , mrugal wyswietlacz w miejscu gdzie pokazuje bieg (na zdjeciu 3)
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0110/beztytulu2e10.jpg
dziwi mnie to ze roznie pokazuje
przegrzanie, sprubuje jeszcze z gotujaca woda zrobic ,jak pisalem wczesniej znalazlem pod quadem odpiety kabel wpiolem go zadna kontrolka sie nie zaswiecila a normalnie juz by swirowal , przetestuje go w lesie i napisze czy grzal
kiedy świeczka grzalem czujnik temperatury w cylindrze to swiecila lub mrugala kontrolka 1 ,mrugala kontrolka 2 , mrugal wyswietlacz w miejscu gdzie pokazuje bieg (na zdjeciu 3)
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0110/beztytulu2e10.jpg
dziwi mnie to ze roznie pokazuje
przegrzanie, sprubuje jeszcze z gotujaca woda zrobic ,jak pisalem wczesniej znalazlem pod quadem odpiety kabel wpiolem go zadna kontrolka sie nie zaswiecila a normalnie juz by swirowal , przetestuje go w lesie i napisze czy grzal
- Romulus
- Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
- Imię: Roman
mariotorpedo, z tak zmasowanym kablem przejechałem kilkaset km bo padł mi czujnik na objeździe mazur, miałem dołożony włącznik od malucha przyklejony do zbiornika, i wentylator załączałem sam w miarę konieczności. Masz rację że jak go w ten sposób zmasujesz zapali się kontrolka ale wentylator też w każdym razie na pewno w rinconie 650 w outlanderze 450 (bo ten mój kabel z włącznikem uratował kilka pojazdów na trasie)
Czujnik w rinconie jest po lewej stronie z tyłu silnika.
Czujnik w rinconie jest po lewej stronie z tyłu silnika.
-
- Kontakt:
-
dzieki wielkie za zainteresowanie tematem winny byl kabel pod quadem czujnik oleju czy jakos tak pojezdzilem troche pozniej go wypiolem i czujnik zaczol swiecic na czerwono, dowiedzialem sie ze jak gotuje wode to mrugaja napedy i na wyswietlaczu w miejscu gdzie pokazuje bieg oraz kontrolka od oleju/temperatury termostat i czujnik temperatury wody byly dobre niepotrzebnie kupilem nowe ale najwazniejsze ze sprzet chodzi xDDD