Witam was. Jestem amatorem jeśli chodzi o jazdę na quadzie więc wolę się was popytać na początek.
1. Jak to jest z jazdą ? Mam Bashana 200cc, nabiłem na nim dopiero 230 km i aktualnie jest w serwisie. Chodzi mi o jazdę drogami polnymi. Czy mogę bez obaw po nich jeździć nie obawiając się że łamie jakieś przepisy ? Kolega mi mówił że moge jeździć bez obaw bo nie są to drogi państwowe.
2. Uprawnienia. Jak napisałem wcześniej mam silnik 200cc. Mam 14, niedługo 15 lat i póki co mogę sobie zrobić motorowerową do 50cc. Wszyscy w szkole mówią żebym kupił se skuter bo na quadzie to w mieście nie pojeżdżę. Mówię im że na tych piździałkach to się na 1 lepszej górce wywalisz ale oni swoje. Ale nie o to chodzi. Od którego roku życia mogę zrobić sobie uprawnienia na tego bashana ? I jeszcze jedno. W wieku gdzieś 17-18 lat mam zamiar sobie sprawić coś z mocniejszym silnikiem. Jednak cały czas musi być to wyczynowy (?) Co polecacie ?
Jazda
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Prawo jazdy jest wymagane na quada to raz.
Dwa z bashana nie zrobisz quada wyczynowego przy mocniejszym silniku ci nie wytrzyma rama, o ile przy tym wytrzyma.
Na polnych drogach niezarejestrowanym pojazdem nie mozesz sie poruszac.
Dwa z bashana nie zrobisz quada wyczynowego przy mocniejszym silniku ci nie wytrzyma rama, o ile przy tym wytrzyma.
Na polnych drogach niezarejestrowanym pojazdem nie mozesz sie poruszac.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!