Quad 110

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
NoFeAr
Kontakt:

Quad 110

Post autor: NoFeAr » ndz 05 kwie, 2009

Witam
chcem sobie zakupić quada 110

http://www.allegro.pl/item591559460_ext ... ratis.html

wiem że w chińczykach coś zawsze pada a na coś droższego mnie nie stać, obecnie w budżecie posiadam 2000 zł

Quada chcem kupić po to by sobie spokojnie pojeździć , żadnych szaleństw typu skocznia bączki itd.

czy taki quad nie będzie się psuł przy takim użytkowaniu

a jeżeli tak co w nich najczęściej pada elementy nadwozia czy silnik?

Będe bardzo wdzięczny za odpowiedź

PoZdRaWiaM

2005-Piotrek

Post autor: 2005-Piotrek » pn 06 kwie, 2009

Kupiłem podobnego dla córki. Po dwóch godzinach użytkowania odpadło podczas jazdy koło. Łożysko do wymiany. Na 2 dzień padł rozrusznik. Dzień później ładowanie baterji. Łączny koszt napraw 500pln. Dzisiaj walczę z gaźnikiem którego regulacja graniczy z cudem. Jeżeli chcesz coś kupić to radzę poszukaj używane suzuki 50 lub coś podobnego. 110 o októre pytasz mają stosunek 5:1. 5 godzin naprawiania 1 jeżdżenia.PozdrawiamPiotrek

Hondzias1221
Kontakt:

Post autor: Hondzias1221 » pt 07 sie, 2009

A ja wam powiem tak.
Mój 10 letni brat ma quada 110ccm made in china otrzywiscie docierał go równe 8 baków pełnych.
Jeździł z prędkością do 15 km na godzinę.
Ma już go ponad 2 lata i nawet żarówka się nie spaliła tylko jedynie świece wymieniłem bo już iskra się straciła
i quadzik dalej jeździ i wszystko funkcjonuje nie ma luzów itp.
Silnik rano odpala od startera jak nacisnę przytrzymie 3 sekundy. Więc nie wciskajcie mi kitów
ze Chinol to g**** bo ciekawe czy jakaś firmówka będzie tak wyglądała . Na quadzie dużo jezdzi brat ponieważ mamy zrobiony tor motocrossowy.
a moje motto brzmi "Kto dba ten dobre i chińskie ma"
^^^^

pawełBASZAN

Post autor: pawełBASZAN » śr 12 sie, 2009

dobrze powiedziane Hondzias1221 :) ja mam chińskiego też już 4 dni :wink: kto dba ten ma ale czasami gdy nie chcesz za dużo wydać to lepiej poczekać i uzbierać więcej na jakiegoś lepszego ... czasami chociaż nie wiem jak byś dbał nie obejrzany quad może się nie sprawdzić Więc odradzam kupowania większych rzeczy w internecie najlepiej pojechać do salonu obejrzeć go, zapytać dopasować i dopiero kupować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
baszan 150cc MADE IN CHINA

GhostRider

Post autor: GhostRider » sob 20 lut, 2010

Witam posiadzam quada Atv 110 (automat D N R) problem w tym że jeździlem nim przed chwilą i wszystko bylo ok wjechalem do garażu i gdy chcialem wrzucic luz (N) nagle niemam biegów tak jakby sie odkręciła dźwignia od biegów ... Juz raz tak mialem macie jakies pomysly ???
Atv 110 :)

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » sob 20 lut, 2010

Może się rzeczywiście odkręciła dźwignia ?? :lol:

A teraz poważnie ..raczej tu nikt nie pomoże na tą bolączkę,
musisz dostać się do środka i oblukać ..może coś się tylko odkręciło

GhostRider

Post autor: GhostRider » sob 20 lut, 2010

Dobra Dzieki .. :)

PoZdRaWiAm
Atv 110 :)

Awatar użytkownika
gacekoczko
Kontakt:

Post autor: gacekoczko » śr 24 lut, 2010

Witam mam do sprzedania takiego chińczyka 110ccm 2009 rok 2 gaźniki myslalem ze zepsuty bo ciekl a okazalo sie ze nie wyregulowany:P teraz sa 2 juz zrobione nowy alarm nowy akumulator na gwarancji 2 piloty 2 kluczyki przejechane okolo 15km cena 1500pln do uzgodnienia

papa108
Quad:: 110ccm3
Imię: Paweł

Re: Quad 110

Post autor: papa108 » czw 08 kwie, 2010

ja też mam quada 110 jak kupisz to odrazu radze ci zmień olej ,świece na NGK to są najleprze Japońskie i akumlator bo to jest chińska tandeta. olej niewiadomo jaki , świeca słaba , a akumlator to jakas bateria wogule niema wlewu kwasy poprostu nic :cry: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :I love QUADZIK: :I love HONDA:

Motórzysta
Quad:: 110

Re: Quad 110

Post autor: Motórzysta » śr 05 maja, 2010

Witam
tez mam quada 110 i mam problem odpalaniem jak jets naladowany akumulator odpali po 24 h juz nie chce akumulator na ladowany był nie wiem o co chodzi prosze o pomoc
:?: :?:
z rozrusznika slychac tylko bzz vzzz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”