blokada przedniego napedu w hondzie
z obserwacji widze ze ludzie jeżdżacy na Grizzly i KQ w 90% nie mają włączonej blokady kiedy jest im to potrzebne - wiec uwazam ze to kiepski patent. A blokada daje na prawde dużo - widze jej brak w eigerze na kazdym wyjeździe. Po prostu quad bez blokady wymaga wiecej roboty - czasem to oczywiscie miłe ale jesli brac pod uwage efektywnosc to jest ona bardzo potrzebna.
ja tam uwazam ze jest bardzo wazna i quad bez blokady o wiele gorzej sobie radzi od tego z blokada. Tu mamy filmik z G7
http://www.youtube.com/watch?v=R4uYiqGW ... annel_page
- podjechał by gdyby zapiął blokade. Druga sprawa jest taka ze G7 ze względu na to, że ma pełną blokadą doąłczaną to kiedy jej nie zapnie to quad gorzej jeździ niż np. Honda czy Eiger, który ma chociaz blokade ze zwiększonym tarciem. Nie wiem, nie znam sie ale potwierdzam - mam Eigera i to super sprzęt.
http://www.youtube.com/watch?v=R4uYiqGW ... annel_page
- podjechał by gdyby zapiął blokade. Druga sprawa jest taka ze G7 ze względu na to, że ma pełną blokadą doąłczaną to kiedy jej nie zapnie to quad gorzej jeździ niż np. Honda czy Eiger, który ma chociaz blokade ze zwiększonym tarciem. Nie wiem, nie znam sie ale potwierdzam - mam Eigera i to super sprzęt.
-
to jest mój filmik i ja tam byłem i zapewaniam że na pełnej blokadzie nikt by nie podjechał. przy blokadzie działają pewne siły odśrodkowe powodujące odrywanie się przodu od podłoża, nie chce mi się tego tłumaczyć bo to dłuższa pogawędka, w każdym razie tam był podjazd taki że było niemożliwe podejść, przy samym strumieniu metr prawie pionu potem już trochę łatwiej potem zrobiliśmy to wdrugą stronę tego wąwozu wykorzystując siłe i momentum zjazdu z tej
nie slyszalem o tym:P ale nie mowie ze nie:P w tamtym terenie nigdy bym nie wlaczyl blokady bo lekko mnie zniesie i musze skrecic kola a to nie jest zalecane. ale wydaje mi sie ze podjechac mozna ale zarzucic przod i wjechac na tylnich kolach a pzrednie tylko lekko daja tarcia ale moim zdaniem jest to niebezpieczne i wolalbym podciagnac sie na wyciagarce ale niektorzy dlatego wygrywaja bo przejezdzaja tam gzdie inni sie wyciagaja:) i podziwiam ich:)
Suzuki Eiger automat