Problem z polarisem sp 500 x2

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
kafer
Kontakt:

Problem z polarisem sp 500 x2

Post autor: kafer » sob 18 kwie, 2009

Witam,
Mam pewien problem z SP 500 X2, a mianowicie dziś przejezdzałem kilkakrotnie przez rzeke. Woda nie była wysoka max podnózków, ale mocna chlapałem poprzez dodawanie gazu. Gdy wyjechałem z wody quad mi zgasł i nie chciał zapalic. Po odczekaniu kilku chwil i kilku próbach odpalenie wreszcie zaskoczył i szczesliwe dojechałem do domu. Potem pod wieczór chciałem sobie znów pojexdzić i wyjechałem quadem z garazu i podczas tego wyjazdu kilkakrotnie mi zgasł ale jakos odpalil i pojechalem w trase. Po przejechaniu ok. 5 km zatrzymałem się i quad mi znowu zgasł i tak jest do tej pory quada nie da sie odpalić i cały czas quad gasnie jesli obroty sa "jałowe" czyli wtedy kiedy mozna bezpiecznie zmienić przełożenie. Co mogło się z nim stać, że nie chce odpalić??? Silnik na wolnych obortach podczas postoju brzmi jak by mu brakowalo paliwa gdy gasnie.
Próbowałem przeprowadzić tryb diagnostyczny ale nie iwem jak go właczyć moze ktoś wie???
Proszę o pomoc
Pozdrawiam Kafer

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » sob 18 kwie, 2009

Spróbuj od najprostrzych rzeczy. Wymień świecę, sprawdź filtr powietrza. W tryb diagnostyczny wchodzi się:
1.zablokuj hamulec
2.bieg N
3.trzymając przycisk override włącz zapłon
:I love POLARIS:

kafer
Kontakt:

Post autor: kafer » sob 18 kwie, 2009

A jak właczyc tryb diagnostyczny EFI kótry mi mówie jakie bledy sa jesli wystapily a nie ten tryb do ustawien?

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » sob 18 kwie, 2009

rozumiem ze to jest wersja na wtrysku....moze przepływomierz szwankuje - przy filtrze powietrza

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » sob 18 kwie, 2009

kafer
A jak właczyc tryb diagnostyczny EFI kótry mi mówie jakie bledy sa jesli wystapily a nie ten tryb do ustawien?
Trzy razy on-off, alo to raczej nic nie da. Jak błędu od razu nie pokazało to nic nie pokaże.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » sob 18 kwie, 2009

podjeżdżaj do serwisu to sie wyjasni

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » ndz 26 kwie, 2009

a na tym wyświetlaczu komputerowym nic się nie wyswietla ??

u mojego kolegi w polarisie komputer wyświetlił:

"go to dealer buy honda"

to samo kiedys miałem w jeepie .. gdybyśmy znali te języki..

Veltins
Kontakt:

Ciekawe

Post autor: Veltins » ndz 17 maja, 2009

W moim Polarku zaobserwowałem przecierające się kable od elektryki.
Czy u ciebie wiązki kabli otulone są plastikową rurką która pod koniec zaciśnieta jest tytrytka??? W tym właśnie miejscu kable sie pezcierają. Sprawdz te miejscna i ewentualnie napraw je i zabezpiecz.
Ja po przejrzeniu Polarisa X2 500 stwierdzam że czeka mnie sporo roboty bo wszystkie kable są własnie tak zabezpieczone. W moim Polarku w 50 % kable są natuszone i za jakis czas poprzecierają się
Pozdrawiam

robertyamaha

Re: Ciekawe

Post autor: robertyamaha » ndz 17 maja, 2009

potwierdzam szczególnie w okolicy łożyska kierownicy na górze, zresztą tam przecierają się nie tylko w polarisie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”