Uzywana Honda fourtrax 400 czy nowy CF Moto 500
Uzywana Honda fourtrax 400 czy nowy CF Moto 500
Mam dylemat co kupić używaną honde czy może nową cfk?? a może doradzacie coś zupełnie innego czekam na opinie wasze poglądy na ten temat:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wszystko zależy od tego w jakim stanie technicznym jest owa Honda. Zastanów się także jakie masz konkretnie wymagania względem quada. Ja osobiście wybrałbym Hondę (przy założeniu że jest w dobrym stanie tech.) Dlaczego? Chyba dlatego że Hondy maja to do siebie że odpowiednio traktowane są niemalże nie do zajechania.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:
- BadAmstaff
- Kontakt:
a ile masz kasiory do wydania podejrzewam ze jezeli chcesz kupic nowke CF-ke to ok. 20 000... Prawda?? a polacem ci eigera 400 (suzuki) z 2007 roku nowka kosztuje ok 18 do 19 tys. a naprawde jest moim zdaniem bardzo dobra zastanow sie czy nie chcesz wydac pare kolek wiecej aby kupic cos wiekszego a moze pozostac przy tej kwocie i kupic odrazu jakis osprzet:) jak bedziesz chcial wiedziec cos wiecej to pisz na mila ja kupywałem jednego obok krakowa a drugiego obok rzeszowa.. pozdrawiam:)
pozdrawiam
pozdrawiam
Suzuki Eiger automat
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
z tym w bardzo dobrym stanie to nie zawsze jest takie proste
ja szukałem 2 miesiące sprzętu w tych granicach cenowych i po 7 nieudanych oględzinach gdzie sprzęty były i po topieniu i spawane ramy i zmieniane wyświetlacze doszedłem do wniosku że kupię chińczyka i tak też zrobiłem
moge tylko poradzic żeby kupowac używkę tylko jeśli mamy niezbędna wiedzę lub pewne żródło
każdy z niedoszłych sprzedawców zachwalał sprzęt w ogłoszeniach że stan bdb że nie wymaga wkładu finansowego że jak z salonu...... a jak dochodziło do oględzin to się okazywało że już takiego kupił że takie coś to normalne itd
więc jeśli ktoś nie dysponuje kwotą na japońską nówkę z salonu powinien rozważyc ofertę firm takich jak ls, kymco, cf moto
pozdrawiam
ja szukałem 2 miesiące sprzętu w tych granicach cenowych i po 7 nieudanych oględzinach gdzie sprzęty były i po topieniu i spawane ramy i zmieniane wyświetlacze doszedłem do wniosku że kupię chińczyka i tak też zrobiłem
moge tylko poradzic żeby kupowac używkę tylko jeśli mamy niezbędna wiedzę lub pewne żródło
każdy z niedoszłych sprzedawców zachwalał sprzęt w ogłoszeniach że stan bdb że nie wymaga wkładu finansowego że jak z salonu...... a jak dochodziło do oględzin to się okazywało że już takiego kupił że takie coś to normalne itd
więc jeśli ktoś nie dysponuje kwotą na japońską nówkę z salonu powinien rozważyc ofertę firm takich jak ls, kymco, cf moto
pozdrawiam
o ile wiem to kymco z salonu nie kosztuje wiele mniej chyba gdzies ostatnio doczytalem ze albo CF Moto albo kingway ma z salonu drozsza 500ccm niz hondzia swojego rubikona 500 wiec tez to roznie bywa:D:P tanszy o 1000 zł tez cena był ok. 20 kola ale nie wiem czy to pewne zrodło informacji... chyba gdzies na forum przeczytałem:P osobiscie nigdy nie jezdzilem na gryzlaku ale wydaje mi sie ze jesli chodzi o wybor maszyny to wszystkie w swojej "randze" chodzi mi o klase silnikowa sa tej samej jakosci oczywiscie mowie tu o Suzuki Hondzie i Yamaszce i tak liszy sie to jak jezdzisz:P
Suzuki Eiger automat
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
ja porównywałem klasę 650-750 z homologacją i w tej chwili w salonie nowa kvf 750 to ponad 40 tpln więc kwota mocno zaporowa import własny nówki to troszkę poniżej 40 tpln
a hondy bez homo faktycznie 500 tki były poniżej 30 tpln cf-y chodzą teraz jakieś 19 tpln z homo
gdybym kupował w roku ubiegłym pewnie wziąłbym kvf750 z salonu kosztowały wtedy 32 tpln z wyciągarką i homo
ale fakt faktem jeśli ktoś potrzebuje sprzętu do przepraw to musi zainwestować w firmę
aczkolwiek i pośród firmowych sprzętów jest wiele niepewności i jedni wychwalają jedną firmę a inną uważają za zupełnie nie nadającą się
a hondy bez homo faktycznie 500 tki były poniżej 30 tpln cf-y chodzą teraz jakieś 19 tpln z homo
gdybym kupował w roku ubiegłym pewnie wziąłbym kvf750 z salonu kosztowały wtedy 32 tpln z wyciągarką i homo
ale fakt faktem jeśli ktoś potrzebuje sprzętu do przepraw to musi zainwestować w firmę
aczkolwiek i pośród firmowych sprzętów jest wiele niepewności i jedni wychwalają jedną firmę a inną uważają za zupełnie nie nadającą się