Uzywana Honda fourtrax 400 czy nowy CF Moto 500

Konfrontacje modeli, porównania, zalety i wady...
radziulo

Uzywana Honda fourtrax 400 czy nowy CF Moto 500

Post autor: radziulo » pt 26 wrz, 2008

Mam dylemat co kupić używaną honde czy może nową cfk?? a może doradzacie coś zupełnie innego czekam na opinie wasze poglądy na ten temat:)
Pozdrawiam

kalacer

Post autor: kalacer » ndz 28 wrz, 2008

Ja ostatnio kupiłem CF 500 i jestem w pełni zadowolony więc wiesz co polecam :wink:

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » ndz 28 wrz, 2008

Wszystko zależy od tego w jakim stanie technicznym jest owa Honda. Zastanów się także jakie masz konkretnie wymagania względem quada. Ja osobiście wybrałbym Hondę (przy założeniu że jest w dobrym stanie tech.) Dlaczego? Chyba dlatego że Hondy maja to do siebie że odpowiednio traktowane są niemalże nie do zajechania.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » pn 29 wrz, 2008

Kalacer z tomaszowa i drugi post to wychwalanie Cf moto. Jakiś sprzedawca?
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

botor
Kontakt:

Post autor: botor » pt 17 kwie, 2009

a ile masz kasiory do wydania podejrzewam ze jezeli chcesz kupic nowke CF-ke to ok. 20 000... Prawda?? a polacem ci eigera 400 (suzuki) z 2007 roku nowka kosztuje ok 18 do 19 tys. a naprawde jest moim zdaniem bardzo dobra zastanow sie czy nie chcesz wydac pare kolek wiecej aby kupic cos wiekszego a moze pozostac przy tej kwocie i kupic odrazu jakis osprzet:) jak bedziesz chcial wiedziec cos wiecej to pisz na mila ja kupywałem jednego obok krakowa a drugiego obok rzeszowa.. pozdrawiam:)

pozdrawiam :)
Suzuki Eiger automat

Awatar użytkownika
Maxikaz
Kontakt:

Post autor: Maxikaz » pt 17 kwie, 2009

Za taką kasę, na pewno nie bierz chińczyka. Jak piszą inny forumowicze: Honda, albo Suzuki będzie najlepszym wyborem. Za tą cenę kupisz również Yamahę Grizzly 660 w bdb stanie.

botor
Kontakt:

Maxikaz JESZCZE NIE WIEMY CZY MA TYLE KASIORY JAK SIE ODEZWIE TO MOZEMY MU DORADZIC:)
Suzuki Eiger automat

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » pt 17 kwie, 2009

z tym w bardzo dobrym stanie to nie zawsze jest takie proste

ja szukałem 2 miesiące sprzętu w tych granicach cenowych i po 7 nieudanych oględzinach gdzie sprzęty były i po topieniu i spawane ramy i zmieniane wyświetlacze doszedłem do wniosku że kupię chińczyka i tak też zrobiłem

moge tylko poradzic żeby kupowac używkę tylko jeśli mamy niezbędna wiedzę lub pewne żródło

każdy z niedoszłych sprzedawców zachwalał sprzęt w ogłoszeniach że stan bdb że nie wymaga wkładu finansowego że jak z salonu...... a jak dochodziło do oględzin to się okazywało że już takiego kupił że takie coś to normalne itd

więc jeśli ktoś nie dysponuje kwotą na japońską nówkę z salonu powinien rozważyc ofertę firm takich jak ls, kymco, cf moto

pozdrawiam

botor
Kontakt:

o ile wiem to kymco z salonu nie kosztuje wiele mniej chyba gdzies ostatnio doczytalem ze albo CF Moto albo kingway ma z salonu drozsza 500ccm niz hondzia swojego rubikona 500 wiec tez to roznie bywa:D:P tanszy o 1000 zł tez cena był ok. 20 kola ale nie wiem czy to pewne zrodło informacji... chyba gdzies na forum przeczytałem:P osobiscie nigdy nie jezdzilem na gryzlaku ale wydaje mi sie ze jesli chodzi o wybor maszyny to wszystkie w swojej "randze" chodzi mi o klase silnikowa sa tej samej jakosci oczywiscie mowie tu o Suzuki Hondzie i Yamaszce i tak liszy sie to jak jezdzisz:P
Suzuki Eiger automat

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » sob 18 kwie, 2009

ja porównywałem klasę 650-750 z homologacją i w tej chwili w salonie nowa kvf 750 to ponad 40 tpln więc kwota mocno zaporowa import własny nówki to troszkę poniżej 40 tpln

a hondy bez homo faktycznie 500 tki były poniżej 30 tpln cf-y chodzą teraz jakieś 19 tpln z homo

gdybym kupował w roku ubiegłym pewnie wziąłbym kvf750 z salonu kosztowały wtedy 32 tpln z wyciągarką i homo

ale fakt faktem jeśli ktoś potrzebuje sprzętu do przepraw to musi zainwestować w firmę

aczkolwiek i pośród firmowych sprzętów jest wiele niepewności i jedni wychwalają jedną firmę a inną uważają za zupełnie nie nadającą się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porównania modeli”