Na wstępie chciałem wszystkim użytkownikom Scramblerów powiedzieć żeby sobie nasmarowali wał kardana, ponieważ o dziwo Polaris również tam umieścił wspaniałe kalamitki ( jest to już szósta )

Druga sprawa jaką zrobiłem to była zmiana całego tylnego przeniesienia napędu - zębatki ( niestety oryginalne, zamienników żadna firma nie oferuje ) i łańcuch z REGINY OX-Ring ( na temat Reginy są różne opinie, ja swoją wyrażę za niedługo mam nadzieje ).
Następnie wymianie uległy oryginalne klocki hamulcowe które są z wyjątkowego g**** ( tylne starczają na około 200km w ciężkim błocie ) na czerwone z EBC oraz płyn hamulcowy został wymieniony na taki który ma wyższą temperature wrzenia.
Aby nie było za zimno w rączki założyłem podgrzewane manetki. Według mnie są rozwiązaniem fenomenalnym nawet na chłodniejsze wiosenne dni. Ciągle nam cieplutko w rączki, a po przejechaniu przez rzekę mokre rękawiczki po chwili znowu są suche... A największym plusem jaki odkryłem jest to że jeżeli gogle są tylko mokre ( nie z błota ) to możemy sobie je wycierać suchą rękawiczką nie rozcierając wody, a rękawiczki za chwilkę znowu będą suche i czynność będzie można powtórzyć - idealne rozwiązanie podczas opadów... Minusem niestety jest to że są stosunkowo grubsze w porównaniu do normalnych gripów, ale to na szczęście jest kwestia przyzwyczajenia.
Wyczyściłem również wydech/odiskrownik... tam nie było zbyt dużo zanieczyszczeń...
Ponieważ na wydechu pojawiły się bardzo brzydkie ślady rdzy/przepalenia postanowiłem to wyczyścić szczotką drucianą - efekt powalający, niczym polerowany wydech jak w Sportsmanie 800...
Pomogłem również sprzętowi lepiej oddychać stosując filtr powietrza Twin Air oraz oleju również z firmy Twin Air. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tej zmiany, sprzęt zaczoł lepiej się zachowywać w średnim zakresie obrotów, oraz spalanie spadło... Poza tym jest to filtr gabkowy więc można go bez problemu czyścić w przeciwieństwie do papierkowego oryginału

W najbliższym tygodniu na wymiane idą również opony, miały być przed świętami, ale niestety jedna z firm dostarcza źle magazynowane ogumienie - nie będę mówił która

Zdjęcia i kolejne poczynania wkrótce