Honda RINCON 650 nie jedzie wiecej niz 42mph (67,5km/h)

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
wojtekrapala
Kontakt:

Honda RINCON 650 nie jedzie wiecej niz 42mph (67,5km/h)

Post autor: wojtekrapala » śr 18 mar, 2009

Witam.
Mam problem z moja honda rincon 650. Nie jedzie wiecej niz 42mph :( zarówno w trybie auto jak i na ESP :( co robic? Gdzie moze tkwić usterka? PROSZE O POMOC!!!:)

Z góry dziekuje
Wojciech

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » śr 18 mar, 2009

Kiedy zmieniałeś ostatnio olej i na jaki?

wojtekrapala
Kontakt:

Romulus

Kiedy zmieniałeś ostatnio olej i na jaki?
Olej wymieniony tyle co MOTUL 5100 10w40
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2009 przez wojtekrapala, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Romulus

1. sprawdż stan 2-3 minuty po zgaszeniu rozgrzanego silnika (ewentualnie dolej)
2. przełącz na ESP i spokojnie 1 zmiana na 2 rozpędź (ale nie pełnym ogniem) i wrzuć 3 bieg, u mnie zadarzało się po wymianie w 650-ce że nie wchodziła trójka i prędkość była mnie więcej taka jak podajesz bo to jest maksymalna prędkość dla 2 biegu, po ręcznym wymuszeniu trójki wracało wszystko do normy,
po wymianie oleju masz suchy konwerter który musi wypełnić się olejem podczas pracy

wojtekrapala
Kontakt:

Romulus

1. sprawdż stan 2-3 minuty po zgaszeniu rozgrzanego silnika (ewentualnie dolej)
2. przełącz na ESP i spokojnie 1 zmiana na 2 rozpędź (ale nie pełnym ogniem) i wrzuć 3 bieg, u mnie zadarzało się po wymianie w 650-ce że nie wchodziła trójka i prędkość była mnie więcej taka jak podajesz bo to jest maksymalna prędkość dla 2 biegu, po ręcznym wymuszeniu trójki wracało wszystko do normy,
po wymianie oleju masz suchy konwerter który musi wypełnić się olejem podczas pracy
2-3 minuty po wyłączeniu silnika poziom oleju jest 2mm od najniższej lini czyli malo. a na postoju prawie cała miarka była. oczywiscie sprawdzam niewkręconym bagnetem (zeby nie bylo nieporozumień). Mam dolać mimo, ze na postoju jest wystarczająco? Jakie ciśnienie w kołach powinienem mieć??

Jak jade to 3 bieg mi sie włącza tylko ma bardzo niski zakres obrotów. Udało mi sie uzyskać wynik 45mph.

Awatar użytkownika
Romulus

wojtekrapala
2-3 minuty po wyłączeniu silnika poziom oleju jest 2mm od najniższej lini czyli malo
i tu jest problem nie wchodzenia trzeciego biegu, w rinconie sprawdza sie olej na ciepło tak jak napisałem, dolej do pełnego stanu (na ciepło) zmień biegi ręcznie podczas jazdy i nie będzie problemu
wojtekrapala
Jak jade to 3 bieg mi sie włącza tylko ma bardzo niski zakres obrotów. Udało mi sie uzyskać wynik 45mph.
konwerter nie ma ciśnienia z braku oleju,
wojtekrapala
Jakie ciśnienie w kołach powinienem mieć??
0,3 - 0,4 atm
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2009 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

wojtekrapala
Kontakt:

Romulus napisał...
wojtekrapala
2-3 minuty po wyłączeniu silnika poziom oleju jest 2mm od najniższej lini czyli malo
i tu jest problem nie wchodzenia trzeciego biegu, w rinconie sprawdza sie olej na ciepło tak jak napisałem, dolej do pełnego stanu (na ciepło) zmień biegi ręcznie podczas jazdy i nie będzie problemu
wojtekrapala
konwerter nie ma ciśnienia z braku oleju,
wojtekrapala
Jakie ciśnienie w kołach powinienem mieć??
0,3 - 0,4 atm

Dzieki wielkie :D:D:D:)

Rincon juz chodzi prawidłowo :) Dolałem oleju - wszystko ok ;) Pędzi jak szalony (jechałem nim 55mph - dalej sie już bałem..) ;)

Jak bede mial jeszcze jakies problemy to sie odezwe na PW. Tymczasem bardzo Ci dziekuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Romulus

Nie ma sprawy, zawsze do usług :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”