[DB] Trzecia Dzicz Bieszczadzka 27-29.03.2009
- cerrone
- Quad:: Yamaha RingRoad
- Kontakt:
Raider
na zdjęciu Łukasz masz 2-29.03 zamiast 27-29.03 trzeba poprawić
przeczytaj uwaznie mojego posta a pozniej .....
Ostatnio zmieniony wt 10 mar, 2009 przez cerrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Yamaha RingRoad
- prezziguzzi
- Kontakt:
Byłem na kilku rajdach, choć nie jestem stałym bywalcem, ale to co pisze Romulus jest bardzo rozsądne. Po przejechaniu grzaskiego terenu, typu wąwóz, gdzie jest tylko jedna ścieżka, przez quada na oponach XXL 30", reszta ma przechlapane i wisi na brzuchu. Trasa jest zmasakrowana.Romulus napisał...a może zrobić w regulaminie zapis o maksymalnej wielkości kół ??? (tak jak jest w regulaminach odnośnie samochodów terenowych) bo tymi kołami na których się prezziguzzi, wybiera to wykopie transzeje głębsze niż były pod Studziankami i reszta uczestników będzie musiała mosty budowaćale stawiam każde pieniądze że żaden z japońców metra za mną w młace nie zrobi
albo szukać objazdów
Zwykle max wielkość opon to 26 cali, zdarzają sie 27 cali.
To sie nie spodoba sponsorowi ...ale dobrze było, gdyby wprowadzono ograniczenie do 26 czy 27 cali...
Ostatnio zmieniony śr 11 mar, 2009 przez MaciekP, łącznie zmieniany 1 raz.
- cerrone
- Quad:: Yamaha RingRoad
- Kontakt:
JESTEM ZDANIA ZE MACIE RACJE ZE W REGULAMINACH POWINEN BYC PODZIAL NA QUADY DO 26 CALI I DRUGA KLASA POWYZEJ BADZ NIE MA JEJ WCALEMaciekP napisał...Byłem na kilku rajdach, choć nie jestem stałym bywalcem, ale to co pisze Romulus jest bardzo rozsądne. Po przejechaniu grzaskiego terenu, typu wąwóz, gdzie jest tylko jedna ścieżka, przez quada na oponach XXL 30", reszta ma przechlapane i wisi na brzuchu. Trasa jest zmasakrowana.Romulus napisał...a może zrobić w regulaminie zapis o maksymalnej wielkości kół ??? (tak jak jest w regulaminach odnośnie samochodów terenowych) bo tymi kołami na których się prezziguzzi, wybiera to wykopie transzeje głębsze niż były pod Studziankami i reszta uczestników będzie musiała mosty budowaćale stawiam każde pieniądze że żaden z japońców metra za mną w młace nie zrobi
albo szukać objazdów
Zwykle max wielkość opon to 26 cali, zdarzają sie 27 cali.
To sie nie spodoba sponsorowi ...ale dobrze było, gdyby wprowadzono ograniczenie do 26 czy 27 cali...
ALE PROSZE PAMIETAC ZE DZICZ BIESZCZADZKA NIE JEST RAJDEM JEST EVENTEM
Ostatnio zmieniony śr 11 mar, 2009 przez cerrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Yamaha RingRoad
- DZIKI - husky
Bez podpuch , nie pękajcie . Dzicz ma inną charakterystykę od rajdów moczarowych
Niech prezzzi ryje ile wlezie a my będziemy kombinować i się luzikować po to tam jedziemy
Choć zaczynam ciągnąć nosem za polarkiem , uważam , że nie ma maszyny do wszystkiego . Na dziczy jedzie rajder - maszyna go wspiera i basta
prezzzi uważaj na trawersach i podjazdach bo na czymś takim robić to to trzeba mieć jaja jak słoń
Niech prezzzi ryje ile wlezie a my będziemy kombinować i się luzikować po to tam jedziemy
Choć zaczynam ciągnąć nosem za polarkiem , uważam , że nie ma maszyny do wszystkiego . Na dziczy jedzie rajder - maszyna go wspiera i basta
prezzzi uważaj na trawersach i podjazdach bo na czymś takim robić to to trzeba mieć jaja jak słoń
Polaris 850 XP
Polaris 550 XP
Polaris 500 X2
Polaris Hawkeye
- DZIKI - husky
Grocik masz racje , nie jestem do końca pewny co do tych podjazdów , dobór opony do mocy tego quada jest istotny nie zapominając o tym czy faktycznie ciągnie z dołu . Dla porównania king i pomnik czyli G potrzebuje paru metrów na wkręcenie się , a polarek nie wiem . Pojazd o takiej masie i wielkości opony musi być jak naleśnik a jaki będzie
Ta opona co ma prezzi przemawia do mnie na rajdy mega błotne , na dzicz troszkę obniżyłbym środek ciężkości i na bank nie ma na niego górki jak ktoś wie co zrobić z maszyna na górce
Ta opona co ma prezzi przemawia do mnie na rajdy mega błotne , na dzicz troszkę obniżyłbym środek ciężkości i na bank nie ma na niego górki jak ktoś wie co zrobić z maszyna na górce
Polaris 850 XP
Polaris 550 XP
Polaris 500 X2
Polaris Hawkeye