Quad Eagle 250 czy Shineray 250 ??

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
Arek26
Kontakt:

Post autor: Arek26 » pt 13 lut, 2009

Czesc
Jutro chyba tak zrobie, bo trafiłem na takiego mechanika ze nerwy puszaja.
Oddałem do naprawy bo nie wiedziałem co to jest i mu powiedziałem niech uruchomi quada to on pogmerał i uruchomiła biorac za to 120zł.i moduł padł i to wymienił.pojezdiłem dosłownie 2,8km i quad zgasł.czyli znowu moduł bo objawy były te same przerywał itd.jak ktos zna dobrego mechanika quadów z Chełma to pdrzucie mi jego namiary
Dzieki
Pozdrawiam Arek

mariaobm

:)

Post autor: mariaobm » sob 02 sty, 2010

Witam!
Mam problem z moim Quadem EAGLE 250ccm , chlodzony ciecza
Opis problemu:
Kiedy jezdze nim na 1(jedynce) po ciezkim terenie to mi sie woda gotuje i wyrzuca przez korek, niewiem czy to chinskie quady tak maja czy mam sie czyms martwic?
Nadmieniam ze Quada mam od nowosci i ma przejechane tylko 80km.
Dziekuje pozdrawiam

Awatar użytkownika
kuba4x4
Quad:: Can - Am Outlander XT - Był, Jest i Będzie !
Imię: Jake
Kontakt:

Post autor: kuba4x4 » sob 02 sty, 2010

Sprawdź czy chłodnica nie jest zanieczyszczona, czy termostat dobry, czy czujnik temp. dobrze działa itd...
A.Z.T. ATV ZGIERZ TEAM - www.ZgierzTeam.pl
Pozdrawiam :)

mariaobm

:)

Post autor: mariaobm » sob 02 sty, 2010

chlodnica jest czysciusienka bo quad jest nowy , nie wiem jak sprawdzic termostat czy jest dobry czy jest zly , bo jak sie zagotuje plyn to powinien sie zalaczac wentylator a sprawdzilem go i jest sprawny. jakbys mogl to powiedz mi jak wyglada czujnik temperatury i gdzie go znalezc i gdzie jest umiejscowiony , a takze jak sprawdzic termostat bez wykrecania go. Chyba ze te quady maja ze jak go pilujesz na jedynce krecac baczki w miejscu to woda sie gotuje ?
Jeszcze takie pytanie bo sadze ze jest zle podlaczony wentylator , znajduje sie od strony silnika i dmucha na chlodnice do przodu . Sadze ze fabrycznie jest zle podlaczony poniewaz chyba powinien odbierac cieplo z chlodnicy i dmuchac w strone silnika.
Co o tym sadzisz?
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
kuba4x4
Quad:: Can - Am Outlander XT - Był, Jest i Będzie !
Imię: Jake
Kontakt:

Post autor: kuba4x4 » sob 02 sty, 2010

Wentylator powinien dmuchać w stronę silnika :) O tym gdzie znajduje się termostat musisz poszukać w internecie ponieważ nie znam na pamieć budowy quadów chińskich :)
A.Z.T. ATV ZGIERZ TEAM - www.ZgierzTeam.pl
Pozdrawiam :)

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 02 sty, 2010

wentylator bywa także za chłodnicą, nie jest to nic nadzwyczajnego. jak byłby przed to przepływające powietrze napotkałoby trudności w dotarciu do chłodnicy. troche logiki panowie...
.:GALEON:.

mati5000mat

Re: Quad Eagle 250 czy Shineray 250 ??

Post autor: mati5000mat » śr 30 cze, 2010

Wybierz shineray 250 ma więcej mocy i jest wyższy od tego pechowego eagle!!!!!!!!!!!!

strzegus

Post autor: strzegus » wt 28 wrz, 2010

zagotował ci się bo prawdopodobnie padł ci czujnik temperatury a umiejscowiony jest on z lewej strony chłodnicy tam gdzie wychodzą przewody do wiatraka. a jak go sprawdzić po prostu wykręć go podłącz do niego żarówkę i baterię oczywiście na minusowym przewodzie i zanurz w świeżo zagotowanej wodzie. ja załączy się żarówka to jest ok czyli termostat a termostat znajduje się
Załączniki
termostat.jpg

bagster
Quad:: Shineray 200

Post autor: bagster » ndz 30 sty, 2011

Ja powiem Tak.
Mam Shineraya 200 z 2011 roku i przejechałem nim już 210 KM i nie mam żadnych kłopotów.
Bączki, drifty, stawianie na 2 koła tylnie koła to żaden problem dla niego.
Podkreślam że mój egzemplarz Shineraya jest na japońskich podzespołach, które sam dodawałem więc pewnie dlatego spisuje się doskonale.
Po mieście jeździ się nim jak w bajce. Ładnie wchodzi w zakręty, ma dużego kopa i co najważniejsze jest bezawaryjny.
Oczywiście znaczenie ma duże również to od jakiego sprzedawcy kupujecie.
Wcześniej miałem chińską 125 to więcej czasu stał niż jeździł.
Shineray jest kupiony od najlepszego sprzedawcy na Lubelszczyźnie, który prowadzi jeden z największych serwisów quadowych oraz salon.
U niego przed oddaniem quada jest przegląd bardzo dokładny.

Polecam wszystkim tego Quada.

Awatar użytkownika
bossmen
Quad:: Chwilowo brak
Imię: Daniel

Post autor: bossmen » pn 07 lut, 2011

Ja miałem eagle i silnik to najlepsza rzecz w tym quadzie bo na licencji bodajże hondy natomiast co do tematu to chinole w eagle sie walneli i podłączają wentylatory na odwrót i zamiast ciągnąć powietrze przez chłodnice to w nią dmucha,sam miałem ten problem ale poinformował mnie o tym odrazu sprzedawca(importer).Więc wystarczy odwrotnie go podłączyć(zamienić kable).
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”