[DB] Trzecia Dzicz Bieszczadzka 27-29.03.2009

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 05 lut, 2009

markus nawet renie polubil:)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

grot

Post autor: grot » czw 05 lut, 2009

kocham to
No... coś jest w tych Biesach. Piękne po prostu :buźki:
KQ 700

mizbi17

Post autor: mizbi17 » czw 05 lut, 2009

Ze zdięć wynika że znów bedzie mega impreza, a jak ślicznie ubłocone te maszyny mam nadzieję że to nie charakteryzacja. 8)
Mizbi17 G700

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » czw 05 lut, 2009

Powiedzcie mi jak to jest ? do imprezy jeszcze dobre 2 miesiące, a temat ten ma rekordowe ilości wyświetleń !!

CZY KTOŚ MI MOŻE TO [glow=indigo]RACJONALNIE[/glow] WYTŁUMACZYĆ ??? !

Awatar użytkownika
cerrone
Quad:: Yamaha RingRoad
Kontakt:

Post autor: cerrone » czw 05 lut, 2009

Grzegorz Głowienka

Jeszcze 3 miesiące do imprezy, a ja czuję, jakby to w najbliższy weekend miało już być... To co będzie jak JJasiek zacznie odliczanie...

robertyamaha

Powiedzcie mi jak to jest ? do imprezy jeszcze dobre 2 miesiące, a temat ten ma rekordowe ilości wyświetleń !!

CZY KTOŚ MI MOŻE TO [glow=indigo]RACJONALNIE[/glow] WYTŁUMACZYĆ ??? !

BIESY MAJA TO DO SIEBIE ----- NIE MA NIC PO SRODKU

ALBO SIE JE KOCHA , ALBO NIE NAWIDZI
Ostatnio zmieniony czw 05 lut, 2009 przez cerrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Yamaha RingRoad

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » czw 05 lut, 2009

Po ogledzinach całej trasy powiem krótko......BIESZCZADY :mniam:

Jesli ktos mysli ze bedzie łatwo, przyjemnie, miło, cieplutko, czysciutko to.........pomylił rajdy :D

Tu jest trudno, technicznie, mokro, slisko, stromo, momentami niebezpiecznie, wymagajaco.

To jest impreza dla prawdziwych twardzieli :D i doswiadczonych zawodników z odpowiednio dobrze przygotowanymi do najtrudniejszych zadań quadami.

Trzeba miec hart ducha, odpowiednia kondycje fizyczna i mega duzo samozaparcia.

Patrzac na poprzednie edycje, wiele quadów nie dojezdza o własnych siłach do mety, awarie róznego typu te mniejsze i te wieksze maja chyba wszyscy.

Zawodnicy sa na skraju wyczerpania fizycznego, ubłoceni, brudni ale.........ZAWSZE z usmiechem na twarzy, bo po tu przyjechali.

Przyjachali zmierzyc sie z polskimi pieknymi górami, swoja wytrzymałoscia i co wazne spotkac sie z gronem podobnych wariatów którzy tworza niesamowity klimat tej imprezy.

Czyli taki mały "lajcik" :rotfl:

Co do konkretów. Na pewno nie starczy wam paliwa. O stacji paliw bym zapomniał bo najblizsza jest 40km.

To jest DZICZ!!!

Bedzie zorganizowany tranport paliwa na odcinek oesów. W tym przypadku zainteresowani przed odprawa zawodników składaja do organizatora w wyznaczone miejsce swoje karniastry z paliwem, opisane i z umieszczonym numerem startowym.

Paliwa bedzie pilnował bardzo przychylny nam sołtys wsi takze prosze uwazac bo to tutejsza władza :D

Jeszcze nie ma puszczonej tasmy z oesami ale wiemy ze trasa bedzie momentami przebiegac przez bardzo głebokie, waskie wawozy z bez mała pionowymi scianami.

Jesli ktos bedzie miał awarie akurat w tym miejscu to raz ze zablokuje trase, (utrudnione mozliwosci ominiecia) a dwa ze zostanie juz tam do konca rajdu. W kilku takich własnie miejscach nie widze zbytno mozliwosci wyciagniecia takowego quada.

Trasa tej edycji bedzie przebiegac w o wiele wyzszych partiach gór.

Dojazdówka prowadzi legalnie załatwionymi pozwoleniami na przejezd szutrowymi drogami w lesie. Mozna tam troszke odwinac manetke ale oczywiscie z zachowaniem przepisów i bezpieczeństwa.

Na trasie oprócz mnie i Łukasza, quadami beda sie poruszac jeszcze dwie osoby ktore maja za zadanie pilnowac pozadku, i pomagac w ewentualnych zatorach a ostatecznie wyciagac stracenców ktorych teren pokonał. :tak:

No i co najwazniejsze......JEST MŁAKA. Odczułem to na swoim ciele wytyczajac trase Renegatem ktory raz ze Bieszczady go pokonały, zwyczajowo nie robił w tym terenie to jeszcze całe kilogramy młaki wyzucał wprost na jezdzca. :krzyk: (brak szerokich błotników)

Za to SUZUKA Łukasza skakała jak rozochocona Gazela z gracja Pimabaleriny.

Opony zdecydowanie polecam błotne. Przejzyjcie wyciagarki, doładujcie akumulatory, konieczne podstawowe narzedzia, klucze i oczywiście liny, haki, szekle wszelkiej masci.

Moga przydac sie maczety, siekery i to na pewno nie po to zeby walczyc z konkurencja na trasie :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt 06 lut, 2009 przez markus, łącznie zmieniany 5 razy.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » pt 06 lut, 2009

Marcus jesteś dla mnie :drink: za uporządkowanie fotek :wink:
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » pt 06 lut, 2009

ITAL wielkie dzieki. Co do :drink: to oczywiście jak najbardziej jestem twoim dłużnikiem. :ok:
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
cerrone
Quad:: Yamaha RingRoad
Kontakt:

Post autor: cerrone » pt 06 lut, 2009

roadbook gotowy :D

tym razem jeszcze wiecej Bieszczadzkich klimatow od startu do mety "dojazdowka" ma 70km

nowoscia bedzie w tym roku ----- w epicentrum walki miejsce serwisowe w ktorym
zatankujecie paliwo , dokonacie drobnych napraw , zaspokoicie pragnienie i glod :ok: :pocieszacz:
Yamaha RingRoad

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pt 06 lut, 2009

:mrgreen: to się nazywa obsługa :oklaski:
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”