Nowy Kingquad 750
Witam
Proszę o pomoc, czy płyta montażowa do wyciągarki jest taka sama w KQ 750 co w KQ 700, pytałem w suzuki - nie wiedzą, pytałem w www.quady.eu - też nie wiedzą, mam XT 25, szukam płyty montażowej ale nie wiem już gdzie o to pytać, jestem pewien, że na tym forum się dowiem
pozdrawiam i dziękuję
Proszę o pomoc, czy płyta montażowa do wyciągarki jest taka sama w KQ 750 co w KQ 700, pytałem w suzuki - nie wiedzą, pytałem w www.quady.eu - też nie wiedzą, mam XT 25, szukam płyty montażowej ale nie wiem już gdzie o to pytać, jestem pewien, że na tym forum się dowiem
pozdrawiam i dziękuję
Grizzly 350 4x4, KQ 750 cudo
Mam małe pytanie:
Ile km/h maksymalnie wyciągnęliście swoimi KingQuad-ami?
Ja mam Kinga z homologacją lecz ściąganego z USA i licznik zamyka się na 116km/h. Czy mój egzemplarz jest z tą "homologowaną mocą"? Czy wasze kingi (bardziej tyczy się tych bez homologacji) wyciągają znacznie większą prędkość?
Ile km/h maksymalnie wyciągnęliście swoimi KingQuad-ami?
Ja mam Kinga z homologacją lecz ściąganego z USA i licznik zamyka się na 116km/h. Czy mój egzemplarz jest z tą "homologowaną mocą"? Czy wasze kingi (bardziej tyczy się tych bez homologacji) wyciągają znacznie większą prędkość?
Właśnie strasznie się dziwiłem że king z "przykręconą" mocą może się rozbujać do ponad 110 km/h. A właśnie gdzieś czytałem (już nie pamiętam gdzie bo to dawno było) że homologacja (pod względem mocy) obowiązuje w UE a w USA nie.
Pokochaj przyrodę tak i ona pokocha Ciebie.
Pokochaj rozwagę tak i ona uchroni Cię od złego.
Pokochaj radość tak i ona Cię nią obdarzy.
Pokochaj wszystko co godne kochania.
Suzuki KingQuad750AXi
ogar KingQuada = 89% :P
Suzuki KingQuad750AXi
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Zapraszam na stronę główną do obejrzenia filmu i galerii zdjęć z testów -> Suzuki KQ750 - Czy na pewno Król...?
Obszerny artykuł wraz z opisem wrażeń z jazdy znajdziecie w dwumiesięczniku
QUADZIK - polski magazyn o quadach nr 1/2008 – zobacz jak bezpłatnie stać się właścicielem pierwszego numeru gazety.
Obszerny artykuł wraz z opisem wrażeń z jazdy znajdziecie w dwumiesięczniku
QUADZIK - polski magazyn o quadach nr 1/2008 – zobacz jak bezpłatnie stać się właścicielem pierwszego numeru gazety.
Póki co quadowa emeryturka :)
Z testu wynika że lepiej mieć wersję niehomologowaną, no a takiej nie można zarejestrować. Więc aby go zarejestrować należy kupić wersję z homologacją, czy można zdjąć tą blokadę i gdzie ona jest, w komputerze ?? Ile kosztuje zdjęcie takiej blokady? Czy trzeba zmienić komputer czy da się go przesterować?
W moim przypadku było tak, że miałem kinga ściąganego z USA z homologacją (a za oceanem podobnież nie ma czegoś takiego jak blokada mocy a papier homologacji jest)
A korzyści są: np. rozsądna cena za oceanem (co prawda kursy walut są różne i zmieniają się z chwili na chwilę), brak blokad i w dodatku homologowany. A to czy sprzęt kupisz w polskim salonie czy w amerykańskim to quada dostaniesz takiego samego. Jedyna wada kupowania sprzętu w USA to brak gwarancji w polskich salonach (za każdą wymianę czy obowiązkowy przegląd będziesz musiał zapłacić)
To taka moja rada z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam
A korzyści są: np. rozsądna cena za oceanem (co prawda kursy walut są różne i zmieniają się z chwili na chwilę), brak blokad i w dodatku homologowany. A to czy sprzęt kupisz w polskim salonie czy w amerykańskim to quada dostaniesz takiego samego. Jedyna wada kupowania sprzętu w USA to brak gwarancji w polskich salonach (za każdą wymianę czy obowiązkowy przegląd będziesz musiał zapłacić)
To taka moja rada z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam
Pokochaj przyrodę tak i ona pokocha Ciebie.
Suzuki KingQuad750AXi
Suzuki KingQuad750AXi