[KZ] III KASZUBSKI ZWIAD- EDYCJA ELBLĄSKA 23-25.01.2009

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » czw 04 gru, 2008

też wysłałem zgłoszenie
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pt 05 gru, 2008

Widzę, że imprezę ciągnie w kierunku Warszaway... Coraz bliżej... Było nad morzem, teraz pod Elblągiem... Pozostaje jeszcze Ostróda, Orzysz...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » pt 05 gru, 2008

Grzegorz Głowienka:
Widzę, że imprezę ciągnie w kierunku Warszaway... Coraz bliżej... Było nad morzem, teraz pod Elblągiem... Pozostaje jeszcze Ostróda, Orzysz...
koło Orzysza nie ma takiiiiiich wąwozów ale Ostróda jak najbardziej
Ostatnio zmieniony pt 05 gru, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » ndz 07 gru, 2008

shaybaoffroad

- Jeśli pozwolą warunki atmosferyczne (niskie temperatury przez dłuższy czas) rozegramy „mały” os na tafli zamarzniętego Zalewu Wiślanego (moc silnika nie będzie wtedy miała znaczenia )
Czy nie masz na mysli czasem jeziora Drużno? (rezerwat ptactwa - dym zaprogramowany). Zalew w linii prostej ok 30 km a zamarźnięcie raczej mało prawdopodobne.
Ostatnio zmieniony pn 08 gru, 2008 przez zibi_neo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gero13
ATV-Team Sulechów
Quad:: can am outlander 800 xtp max
Imię: Gerard
Kontakt:

Post autor: gero13 » ndz 07 gru, 2008

GRO-CANION TEAM wstawia się w liczbie 4. :cwaniak: Oj będzie się działo.! :aparat:
[color=#000080][b]Quad Cartel Team/ATV Team Sulechów[/b][/color]

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » ndz 07 gru, 2008

Nawiasem: gdzie Elbląg a gdzie Kaszuby! :no no no: Jak jeszcze Kaszubski Zwiad odbędzie się w Warszawie :strs: (jak sugeruje Grzegorz) to ja to ciemno widzę! Trochę konsekwencji by się zdało! :bezradny:

shaybaoffroad

Post autor: shaybaoffroad » pn 08 gru, 2008

zibi_neo

Nawiasem: gdzie Elbląg a gdzie Kaszuby! :no no no: Jak jeszcze Kaszubski Zwiad odbędzie się w Warszawie :strs: (jak sugeruje Grzegorz) to ja to ciemno widzę! Trochę konsekwencji by się zdało! :bezradny:
Widzę że kolega zazdrości ,że impreza się rozwija.... i obywa się w nowych jeszcze nie objeżdzonych miejscach :język_oko: .A co się tyczy tak przewidywanych dymów to jakoś ich niema :myśl: ,z tego co pamiętam to już byłeś pewny przy I kaszubskim ....
PS. znam te tereny od podszewki i wiem co piszę...
a nawiasem mówiąc : najłatwiej zabierać głos o imprezie na której nigdy się nie było ...i zna się ją ze zdjęć....
Ostatnio zmieniony pn 08 gru, 2008 przez shaybaoffroad, łącznie zmieniany 1 raz.
życie jest piękne pod warunkiem , że masz odpowiednio dobrane leki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » pn 08 gru, 2008

No to Cię zaskoczę - jestem sam z Elbląga, mieszkałem tam ponad 20 lat i też znam trochę te tereny (może nie od podszewki). Wcale nie zazdroszczę rozwoju imrezy a wręcz odwrotnie! Cieszy mnie to, że własnie w okolicach Elbląga organizujecie imprezę - tym bardziej - quadową. Prosiłem dwa posty temu jedynie o odpowiedż czy masz na mysli Zalew czy Drużno. I to wszystko... A na Drużnie JEST rezerwat ptactwa błotnego i wodnego. I to nie jest złosliwosć a jedynie koleżeńska uwaga / rada. Już mielismy parę nieporozumień w Polsce dot. terenów objętych ochroną (lub "objętych ochroną") jak n.p. nad Wisłą w okolicach Gassów. To wszystko! I nie ma się tu o co obrażać!

Awatar użytkownika
denis

Post autor: denis » pn 08 gru, 2008

zibi-trudno chyba pomylic zalew wiślany i jez druzno ?
pamiętaj że baza wprawdzie jest niedaleko elbląga ale spodziewam sie ze dotrzemy po tracku nad zalew wislany :D
jak baza byla w debkach ( czyli gdziś 2 km na pludnie od przyladka rozewie) to trasa siegala na poludnie od ....kartuz, dobre 80 km na poludnie.
z elblaga nad zalew jest jakies 20 km chyba?....

swoja droga jak bedzie mroz a po drodze pieczatek malo to takie przeloty nas wykonczą...

nigdy nie zapomnę Mamry Challenge 2007 jak postanowilismy sie ewakuowac do bazy a w lini prostej mielismy jakies 12 km. temperatrutra spadla po zmroku do -16 st C i strasznie wiało . nigdy w zyciu tak nie zmarzłem . brrrr !
VINSON 500

Awatar użytkownika
zibi_neo

Post autor: zibi_neo » pn 08 gru, 2008

Witaj Denis! Wiem ze trudno pomylic - to dwa (prawie) przeciwlegle kierunki liczac od bazy! Z tymi 20 km - zalezy w ktore miejsce Zalewu - zgadza sie. Jezeli chodzi o mroz - mam watpliwosci. Bawcie sie jednak dobrze niezaleznie od pogody!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”