[KZ] III KASZUBSKI ZWIAD- EDYCJA ELBLĄSKA 23-25.01.2009
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
- Romulus
- Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
- Imię: Roman
koło Orzysza nie ma takiiiiiich wąwozów ale Ostróda jak najbardziejGrzegorz Głowienka:
Widzę, że imprezę ciągnie w kierunku Warszaway... Coraz bliżej... Było nad morzem, teraz pod Elblągiem... Pozostaje jeszcze Ostróda, Orzysz...
Ostatnio zmieniony pt 05 gru, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy nie masz na mysli czasem jeziora Drużno? (rezerwat ptactwa - dym zaprogramowany). Zalew w linii prostej ok 30 km a zamarźnięcie raczej mało prawdopodobne.shaybaoffroad
- Jeśli pozwolą warunki atmosferyczne (niskie temperatury przez dłuższy czas) rozegramy „mały” os na tafli zamarzniętego Zalewu Wiślanego (moc silnika nie będzie wtedy miała znaczenia )
Ostatnio zmieniony pn 08 gru, 2008 przez zibi_neo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Widzę że kolega zazdrości ,że impreza się rozwija.... i obywa się w nowych jeszcze nie objeżdzonych miejscach .A co się tyczy tak przewidywanych dymów to jakoś ich niema :myśl: ,z tego co pamiętam to już byłeś pewny przy I kaszubskim ....zibi_neo
Nawiasem: gdzie Elbląg a gdzie Kaszuby! Jak jeszcze Kaszubski Zwiad odbędzie się w Warszawie (jak sugeruje Grzegorz) to ja to ciemno widzę! Trochę konsekwencji by się zdało!
PS. znam te tereny od podszewki i wiem co piszę...
a nawiasem mówiąc : najłatwiej zabierać głos o imprezie na której nigdy się nie było ...i zna się ją ze zdjęć....
Ostatnio zmieniony pn 08 gru, 2008 przez shaybaoffroad, łącznie zmieniany 1 raz.
życie jest piękne pod warunkiem , że masz odpowiednio dobrane leki antydepresyjne...
No to Cię zaskoczę - jestem sam z Elbląga, mieszkałem tam ponad 20 lat i też znam trochę te tereny (może nie od podszewki). Wcale nie zazdroszczę rozwoju imrezy a wręcz odwrotnie! Cieszy mnie to, że własnie w okolicach Elbląga organizujecie imprezę - tym bardziej - quadową. Prosiłem dwa posty temu jedynie o odpowiedż czy masz na mysli Zalew czy Drużno. I to wszystko... A na Drużnie JEST rezerwat ptactwa błotnego i wodnego. I to nie jest złosliwosć a jedynie koleżeńska uwaga / rada. Już mielismy parę nieporozumień w Polsce dot. terenów objętych ochroną (lub "objętych ochroną") jak n.p. nad Wisłą w okolicach Gassów. To wszystko! I nie ma się tu o co obrażać!
zibi-trudno chyba pomylic zalew wiślany i jez druzno ?
pamiętaj że baza wprawdzie jest niedaleko elbląga ale spodziewam sie ze dotrzemy po tracku nad zalew wislany
jak baza byla w debkach ( czyli gdziś 2 km na pludnie od przyladka rozewie) to trasa siegala na poludnie od ....kartuz, dobre 80 km na poludnie.
z elblaga nad zalew jest jakies 20 km chyba?....
swoja droga jak bedzie mroz a po drodze pieczatek malo to takie przeloty nas wykonczą...
nigdy nie zapomnę Mamry Challenge 2007 jak postanowilismy sie ewakuowac do bazy a w lini prostej mielismy jakies 12 km. temperatrutra spadla po zmroku do -16 st C i strasznie wiało . nigdy w zyciu tak nie zmarzłem . brrrr !
pamiętaj że baza wprawdzie jest niedaleko elbląga ale spodziewam sie ze dotrzemy po tracku nad zalew wislany
jak baza byla w debkach ( czyli gdziś 2 km na pludnie od przyladka rozewie) to trasa siegala na poludnie od ....kartuz, dobre 80 km na poludnie.
z elblaga nad zalew jest jakies 20 km chyba?....
swoja droga jak bedzie mroz a po drodze pieczatek malo to takie przeloty nas wykonczą...
nigdy nie zapomnę Mamry Challenge 2007 jak postanowilismy sie ewakuowac do bazy a w lini prostej mielismy jakies 12 km. temperatrutra spadla po zmroku do -16 st C i strasznie wiało . nigdy w zyciu tak nie zmarzłem . brrrr !
VINSON 500