Czy QUADY mają mechanizm różnicowy w tylnej osi?
Czy QUADY mają mechanizm różnicowy w tylnej osi?
Wiem wiem wiem...
Witam!
Każdy po przeczytaniu tematu myśli - znów jakiś czubek albo coś w tym rodzaju.
No ale się założyłem i każdy da sobie uciąć rękę i postawić na swoje.
Ja mówię, że quad nie ma mechanizmu różnicowego, znajomy, że tak (ciągle tu mowa o tylnej osi)
Tak więc drodzy forumowicze proszę o bardzo dokładną i fachową odpowiedź.
No bo po co takowy mechanizm w terenie jak ma lżejsze koło kręcić?
Czy może jest tak, że może jedno i drugie kręci z tym, że jedno może mnie na zakrętach ale nie staje?
Zależny mi na dokładnej i fachowej odpowiedzi, tak abym sobie wizualnie mógł nawet wyobrazić układ rozniesienia napędu w głowie
Z tego co wiem to jedynym takim quadem jest CECTEK z prawdziwym mechanizmem różnicowym.
Mimo tego, że zajmuję się quadami od 3 lat nie mogę dokładnie sprecyzować swojej wiedzy na temat tylnej osi.
Witam!
Każdy po przeczytaniu tematu myśli - znów jakiś czubek albo coś w tym rodzaju.
No ale się założyłem i każdy da sobie uciąć rękę i postawić na swoje.
Ja mówię, że quad nie ma mechanizmu różnicowego, znajomy, że tak (ciągle tu mowa o tylnej osi)
Tak więc drodzy forumowicze proszę o bardzo dokładną i fachową odpowiedź.
No bo po co takowy mechanizm w terenie jak ma lżejsze koło kręcić?
Czy może jest tak, że może jedno i drugie kręci z tym, że jedno może mnie na zakrętach ale nie staje?
Zależny mi na dokładnej i fachowej odpowiedzi, tak abym sobie wizualnie mógł nawet wyobrazić układ rozniesienia napędu w głowie
Z tego co wiem to jedynym takim quadem jest CECTEK z prawdziwym mechanizmem różnicowym.
Mimo tego, że zajmuję się quadami od 3 lat nie mogę dokładnie sprecyzować swojej wiedzy na temat tylnej osi.
- Grzesiek G
Dokładnie tak jest , przy czym równie dobrze można stwierdzić , że quady nie mają mechanizmu różnicowego , a wyjątki stanowią niektóre Polarisy , Cectek ..."Romulus"
tego zakładu nikt nie wygrał i nikt nie przegrał są takie które nie mają mechanizmu różnicowego np gryzlli 660 ,700 honda rubicon rincon i wiele innych i są takie które mają np część polarisów
oraz niektore quady chinskie i jezeli mozna nazwac go quadem - pojazd produkcji ukrainskiej - ZIM 350, pojazd produkcji rosyjskiej ZID 200
ZIM dla ciekawostki dodam posiada tyle samo biegow do przodu, co do tylu, z redukcją w sumie osiem w jednym kierunku, posiada rowniez walek zdawczy oraz podnośnik - taki mikro ciagnik jeżdzący do tylu z taka sama predkoscia co do przodu...
ZIM dla ciekawostki dodam posiada tyle samo biegow do przodu, co do tylu, z redukcją w sumie osiem w jednym kierunku, posiada rowniez walek zdawczy oraz podnośnik - taki mikro ciagnik jeżdzący do tylu z taka sama predkoscia co do przodu...
.:GALEON:.
-
mechanizm różnicowy tył
98% quadów nie ma mechanizmu różnicowego z tyłu
wyjątkiem są tu polarisy sportsman x2 (zwykły może tez), uruchamia się to przełączając na opcję TURF - na kier po prawej, fajna rzecz na asfalt, lub jak nie chcesz komus zryć trawnika przy zwykłych manewrach
o cecteck - nie wiem nigdy tego nie widziałem na oczy, chińczykami się nie interesuje
a ten ZIM - kosmos. (fajne ma te gałki przy kierownicy a'la ferrari), sporo tego w ogłoszeniach.... jest taki na alegro, ktoś nakleił znaczek hondy na zbiorniku
wyjątkiem są tu polarisy sportsman x2 (zwykły może tez), uruchamia się to przełączając na opcję TURF - na kier po prawej, fajna rzecz na asfalt, lub jak nie chcesz komus zryć trawnika przy zwykłych manewrach
o cecteck - nie wiem nigdy tego nie widziałem na oczy, chińczykami się nie interesuje
a ten ZIM - kosmos. (fajne ma te gałki przy kierownicy a'la ferrari), sporo tego w ogłoszeniach.... jest taki na alegro, ktoś nakleił znaczek hondy na zbiorniku
- prezziguzzi
- Kontakt:
- prezziguzzi
- Kontakt: