odnowienie plastików
odnowienie plastików
Witam każdy quad ma taki okres że jak się patrzy na jego plastiki to się jeżdzić ode chcewa
, ponieważ są zbyt porysowane wiem , że to pojazd terenowy i nie tylko liczy się wygląd zewnętrzny ale przyjemnie jest spojrzeć na kilku letni quad i mieć wrażenie że przed chwilą przyszedł z salonu wiec jak można odnowić plastiki pozbyć się głębszych rys
Jeden kolega powiedział mi tak : zetrzyj rysy papierem ściernym dokładnie potem weż szlifierkę załóż polerkę na nią i na wolnych obrotach aby nie spalić plastików poleruj aż będą się błyszczeć jak psu jaja
Jak wy to robiliście (o ile ) lub jak macie zamiar , jak dbacie o nie ( jakieś pasty typu pasty tempo)
Pozdrawiam Barfek
, ponieważ są zbyt porysowane wiem , że to pojazd terenowy i nie tylko liczy się wygląd zewnętrzny ale przyjemnie jest spojrzeć na kilku letni quad i mieć wrażenie że przed chwilą przyszedł z salonu wiec jak można odnowić plastiki pozbyć się głębszych rys
Jeden kolega powiedział mi tak : zetrzyj rysy papierem ściernym dokładnie potem weż szlifierkę załóż polerkę na nią i na wolnych obrotach aby nie spalić plastików poleruj aż będą się błyszczeć jak psu jaja
Jak wy to robiliście (o ile ) lub jak macie zamiar , jak dbacie o nie ( jakieś pasty typu pasty tempo)
Pozdrawiam Barfek
Suzuki ltz 400 the best
Można kupić szpachle do zderzaków plastikowych ładnie zaszpachlować wyszlifować, kupić lakier do plastików ,polakierować wypolerować i jest plastik jak nowy ale na ten sposób trzeba troszkę czasu poświęcić i mieć kompresor i pistolet , a jeśli masz matowy lakier to spróbuj kupić sprej do plastików zewnętrznych do samochodów ,spryskać prze polerować i masz jak by ze salonu wyszedł, rysy stają się mało widoczne, tylko nie pryskaj siedzenia bo będziesz się ślizgał na nim jak na lodowisku .
Już je lakierowałem kompresorem z pistoletem + podkład do plastików z daleka jest ładnie a z bliska tragedia wygląda jak , jak brzydko pomalowany quad świeci się strasznie zacieki nie polecam nikomu !
Już się zaopatrzyłem w papier ścierny rozpuszczalnik szlifierkę z polerką czekam tylko aż wróci z regulacji zaworów ( łańcuch rozrządu i płytka zaworowa 1 do wymiany ; P )
co z tego wyjdzie , wyśle zdjęcia
ps. skąd można kupić naklejki LTZ tylko te małe nie okleiny na allegro nie ma nic
Już się zaopatrzyłem w papier ścierny rozpuszczalnik szlifierkę z polerką czekam tylko aż wróci z regulacji zaworów ( łańcuch rozrządu i płytka zaworowa 1 do wymiany ; P )
co z tego wyjdzie , wyśle zdjęcia
ps. skąd można kupić naklejki LTZ tylko te małe nie okleiny na allegro nie ma nic
Suzuki ltz 400 the best
Chociaż nigdy nie opalałem plastików opalarką to mysle,iż dokońca się to nie sprawdzi...Moim zdaniem wyjdą takie beznadziejne zacieki,takie fałdy,które bedzą jeszcze gorzej wyglądć niż nawet same rysy.Dużych rys napewno nie skasujesz tanio i szybkom,z tymi mniejszymi bedzie lepiej ale i tak jest to pracochłonne.Ja bym sie nie bawił tylko je zostawił,przecież rysy w quadzie to chleb powszedni.
MADE IN CHINA ale 3 lata bez wiekszych problemow...
To , że największe rysy zostaną to wiem ale jak kiedyś przez przypadek zadarłem nożem po plastiku i g o trochę zdrapałem to pod tą starą skorupą jest piękny biały jak śnieg plastik i chodzi mi oto aby odzyskać ten 1 kolor i w moim środowisku wszyscy polecają papier ścierny i polerkę
Najpierw wytrzeć papierem potem ładnie polerką wypolerować i podobno są jak nowe
Najpierw wytrzeć papierem potem ładnie polerką wypolerować i podobno są jak nowe
Suzuki ltz 400 the best