7-8 listopada 2008 - Silesia Quad Adventure

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » ndz 09 lis, 2008

Robbo czy ty zawsze musisz walnac rolke na rajdzie?? Byłem z Toba na przynajmniej 10 rajdach i zawsze ale to zawsze sie rolujesz.

Albo Ci sie dyscypliny pomyliły albo Ci blędnik szwankuje.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
Kingway

Post autor: Kingway » ndz 09 lis, 2008

Jedyny problem w tym że Robbo nie powiedział że będzie rolować i nie ma fajnych fotek z rolki 8) ale poczekamy do następnej imprezy :)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 09 lis, 2008

Wróciliśmy dziś w nocy - godzina 2.00...

Organizatorzy odgryźli się troszkę za Morąg...

Więcej informacji, zdjęć i relacja filmowa oczywiście "jak odeśpimy" :figielek:
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Kingway

Grzegorz Głowienka

Wróciliśmy dziś w nocy - godzina 2.00...

Organizatorzy odgryźli się troszkę za Morąg...

Więcej informacji, zdjęć i relacja filmowa oczywiście "jak odeśpimy" :figielek:

Ile można spać takie młode chłopaki regenerują się w 6 H
:diabełek:
Ostatnio zmieniony ndz 09 lis, 2008 przez Kingway, łącznie zmieniany 1 raz.

Jancio Wodnik

Post autor: Jancio Wodnik » ndz 09 lis, 2008

Okiem zawodnika:
Przede wszystkim bardzo fajna atmosfera. Impreza nieco kameralna a w drugim dniu to nawet bardzo kameralna. Doskonałe usytuowanie hotelu, miła obsługa, poprosiliśmy o karcher - karcher podłączono, zniżka 50% w restauracji, generalnie tak jak być powinno.
Czas jazdy początkowo ustalony na 6 godzin na noc i 6 na dzień powiększony podczas odprawy do 7. W nocy z EXTR nikt nie ukończył, czyli nie przejechał 50% trasy. To świadczy o trudności. Pierwszy OS około 4 km i limit 2 godziny. Dużo jeżdzenia po nie bardzo głębokich bajorkach w bardzo wysokiej trawie i prawie żadnych drzew do ewentualnego wincha. Potem trzy OS w kamieniołomie: ściana płaczu (kto pamięta I edycję PT ten wie ale nie tym razem nie tylko do góry ale również w dół i to 3 razy. Nie do zrobienia na kołach. Potem szybki OS po trawie, bez większego błota, kilka podjazdów. Następnie ciekawy trawers z podjazdami. Ostaniego nie widziałem bo zabrakło czasu. Powrót do bazy. Wystarczająca ilość czasu na odpoczynek, rozmowy, sen. Odprawa. Okazało się, że dużo załóg porezygnowało, szczególnie Adventure.
W dzień zamiana trasy czyli to co szło Adventure teraz jest dla EXTR. Pierwszy OS jak na mistrzostwach świata WRC: wszędzie kamery i flesze. Bardzo zróżnicowany teren, górki na kołach, potem woda, potem głęboka woda, potem tekie enduro i troszkę podjadów.
Następnie kamieniołom i okolice. OS przez lasek z głębokim rowem, trochę przejazdów przez rowy z wodą, kilka podjazdów i zjazdów na kołach (tu miałem rolkę przez przód, zresztą w prostym miejscu). Gad się stuningował ale jechał dalej. Potem znów trudny OS z trawersami i przełamaniami, rów z błotem i podjazdy. Ostatni to świetny OS typu trial w innym kamieniołomie, cały na kołach, naprawdę świtny. Mimo bardzo dużej skali trudności większość rzeczy dało się zrobić na kołach, ewentualnie z lekką asekuracją. Poza Benkiem, który wszystko chyba robił na kołach i bez asekuracji. Miło było popatrzeć.
Brawa dla Robbo za zawziętość, piękna rolka w jego wykonaniu około 40m w dół prosto do jeziorka. Odpalił, ale potem chyba elektronika nie dała rady. Długie i szerokie na min. 10m oesy powodowały, że nie było korków i każdy mógł jechać swoim tempem.
Brawa dla Benka, brawa dla Szyny, braw dla Robbo i wszystkich innych bo się należą.

Awatar użytkownika
marpiet

Post autor: marpiet » ndz 09 lis, 2008

atmosfera fajna, pierwszego dnia troche poplywałem z moim bruinem bez snorkeli, drugi dzien słoneczny.... i zaje***** ciezki, wiele nie naszalalem ale wiem nad czym popracowac jeszcze!!:) duzo nowego doswiadzcenia!

Awatar użytkownika
maciek_k
Kontakt:

Post autor: maciek_k » ndz 09 lis, 2008

Cześć, tutaj możecie zobaczyć troszkę zdjęć z Silesia Quad Adventure:

www.atvracing.pl/SQA

Obrazek

Pozdrawiam

Maciek_K

Awatar użytkownika
Kingway

Świetne fotki :) Brawo :)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 09 lis, 2008

maciek_k przyznaj się szybciutko który z fotografów to ty... Wiem że było ich kilku, ale musieliśmy zapewne na siebie wpaść... Niezłe fotki...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
maciek_k
Kontakt:

Post autor: maciek_k » ndz 09 lis, 2008

Grzegorz Głowienka maciek_k przyznaj się szybciutko który z fotografów to ty... Wiem że było ich kilku, ale musieliśmy zapewne na siebie wpaść... Niezłe fotki...
Wpadaliśmy na siebie kilkakrotnie. Miałem ze sobą dwa aparaty canona, w tym jeden z obiektywem 70-200.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”