4way?

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
wb007

Post autor: wb007 » wt 11 mar, 2008

śmieszne to co piszesz, ale ok może tak trafiłeś.. weź go zareklamuj u sprzedawcy bo od pisania ci się nie poprawi...
Mój 4way jest ok to po co mam pisać że jest źle ?? a jeżdzę nim już troszkę.. kupiłyś kingwaya to dopiero byś zobaczył jaka to kupa..
quadożerca
Quadożerca

Nandi

Post autor: Nandi » śr 12 mar, 2008

Wiesz kolego zakończę temat bo szkoda z tobą dyskutować.
Co do reklamacji to już to zrobiłem a nawet jestem przygotowany na drogę sądową.
A tak dla twojej wiadomości to już do mnie jędze nowiutkie suzuki ltz 400 a ja osobiście wyleczyłem siebie i innych mich znajomych z 4 waya a cały post na forum napisałem po to a żeby ostrzec innych przed moim błędem bo niektórzy zbierają na Quada długi czas i potem nic tylko kręcą i kręcą i bez końca naprawy.
A twoje stwierdzenie, że wszyscy wiedzą o fakcie iż chińczyka trzeba skręcać co wyjazd oznajmiam ci, że nie jest to fakt oczywisty dla wszystkich, a sprzedawca powinien był poinformować kupującego o tym fakcie. Dlatego w moim przypadku sprzedawca poniesie konsekwencję przed sądem aktualnie czekam na odp: od sprzedawcy jeżeli nie przyjmie mojej reklamacji wiozę 4 waya do rzeczoznawcy z zaczniemy walkę. A wszystkich zainteresowanych poinformuję o zakończeniu sprawy nadmieniając iz nie jest to precedens bo znajomy wygrał sprawę z innym sprzedawcą zaocznie z nakazem oddania całej wartości bez oddawania sprzętu + koszty sprawy, więc nazbierało się tego parę zł.

I uważa sprawę za zamkniętą więcej nie odpisuję na żadne posty, bo nie mam zamiaru się kłucić. Pozdrawiam.
NANDI

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » śr 12 mar, 2008

Nandi, prawidłowe podejście do tematu. Oby tylko siły nie zabrakło bo nasz wymiar sprawiedliwości jest jaki jest. Oszustwo i nabijanie ludzi w butelkę trzeba tępić jak zarazę ;-)

Tematu nie zamykajmy bo jakby nie było dotyczy on jakiejś marki i niech tu bedą wyrażane opinie na jej temat.

pozdrawiam

wb007

Post autor: wb007 » czw 13 mar, 2008

Nie kumam tylko dlaczego zamawiałeś chińczyka skoro stać cie na suzuki.. jak ktoś chce kupić jeepa to nie rozważa kupna kia !!
A co do reklamacji to jeżeli masz z tym quadem problem żeczywiście z winy sprzętu to dobrze robisz że go reklamujesz. po to jest gwarancja..
Ja jestem zadowolony z mojego 4way 250 extreme. Uwazam że stosunek ceny do jakości jest ok..
Ciepło się robi.. trza pojeździć :pa pa: :pa
Quadożerca

lowrider

Post autor: lowrider » ndz 18 maja, 2008

Witam.
Cóż zacznę od tego, że nie jestem zapalonym quadowiczem, swoją przygodę chciałem dopiero rozpocząć. Niestety nieudało mi się to gdyż kupiłem chińskie niezle zapakowane g***o marki 4way z comein z Jeleniej Góry.
Zgadzam się ze wszystkim co pisał nandi z tym że widząc że !kłat bo nie quad! ROZPADA SIĘ PODCZAS JAZDY JUŻ PO ZWYKŁYCH DROGACH i bardzo lightowym crossie,także dałem sobie z nim spokój,bo po prostu nie chciałem się zabić!!(choć miałem też jedną nieciekawą przygodę...) Sprzedawca poczakowo przekonywał mnie że będzie trzeba dokręcać na początku i tak robiłem chociaż trochę mnie to dziwiło. Minęło już trochę czasu, jak pisałem jezdziłem rekreacyjnie i cały czas luzy prócz tego uszkodzone tylne zawieszenie mimo jezdzenia po asfalcie!!!!!!!!!o innych usterkach nie wspominając... po jakimś czasie sprzedawca miał już dość moich telefonów i po prostu ich nie odbierał...Ponieważ nie chciałem się denerwować(bo nic bym nie wskórał- gwarancja obejmuje przecież TYLKO silnik, ale on prócz tego że czasami nie odpalał i kilku innych drobnych usterek o dziwo się nie zepsuł)dałem sobie spokój,czekając na taki dzień jak dziś..
Chętnie dołączyłbym się do twojej sprawy, sam nie chciałem się w to bawić ale widzę, że nie jestem osamotniony.czekam na info od Ciebie i podzielę się swoim doświadczeniem jakie miałem z kierowniczkiem pseudo firmy COMEIN sprzedającej pseudo quady 4Way.
do forumowiczów jeszcze tu Q***a wrócę;)!!! tylko już z prawdziwym sprzętem.
co do wb007 to właśnie żałosny sprzedawczyk QUADÓW 4WAY firmy COMEIN z Jeleniej Góry jedynego importera..................................................................................................................................

lowrider

Post autor: lowrider » ndz 18 maja, 2008

Nandi jeżeli to prawda że Twój znajomy wygrał podobną sprawę jestem gotów wystąpić na drogę sądową przeciw firmie COMEIN także czekam na info..
pozdrawiam

szwaqier
Kontakt:

Post autor: szwaqier » ndz 18 maja, 2008

chwila chwila

czuje sie urazony :( - kia to akurat sa pozadne samochody zaczelo robic - mowie o robionych na slowacji - jezdze kia 1,5 roku jeszcze nic sie walnelo w niej - a zrobilem juz 40 tys - w roznych warunkach - po drugie jeepy nie sa wcale takie bezawaryjne co tez znam z autopsii
In Arsene we trust......

Michal_632

Post autor: Michal_632 » pt 22 sie, 2008

Ja mam pytanie...W jakich terenach używacie swoje rozpadające się chińczyki?? Myślę że chińczyk jest po to żeby porostu pojeździć, a nie szaleć jak wariat bo do tego faktycznie trzeba mocnego dobrego quada...

Nie posiadam jeszcze quada ale już niedługo kupię chinola...co sądzicie o

Shineray XY250STXE??

Nandi

Post autor: Nandi » śr 08 paź, 2008

lowrider Ja wysłałem pismo do właściciela firmy Comein chyba się wystraszył i poleciał do prawnika. Niestety pan sprzedawca sprytnie podszedł do tematu i dał tylko gwarancję na silnik. A na resztę nie daje i nie musi. Przynajmniej tocząc korespondencję z panem prawnikiem pan sprzedawca wydał parę złotych na prawnika co mnie zadowoliło i korespondencję przerwałem.

W odpowiedzi na post Michal_632 kup chinola pojeździj a później się wypowiadaj i proszę napisz mi jak ci się spokojnie jeździ. Stawiam skrzynkę piwa, że będzie ci się rozkręcał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”