Brute Force
Masz wilgoć w ukłladzie elektrycznym...
Ustaw gada w ciepłym, suchym garażu i porozpinaj wszystkie kości elektryczne - pod kanapą i przy skrzyni pasowej.
Zostaw na conajmniej dzień - dla pewności przedmuchaj suchym powietrzem pod ciśnieniem...
Zabezpiecz kostki przed dostaniem się wilgoci.
Ja stosuję takie mazidło smaro-silikonowo-podobne ( nie pamiętam w tej chwili nazwy i producenta, ale sprawdzę). Zasmaruj tym złączki i po złożeniu do kupy odpal stacyjkę.
Jak problem nie ustąpi to masz jeszcze małą zabawę w skrzyni pasowej, ale o tym melduj po wykonaniu narazie powyższego.
Ustaw gada w ciepłym, suchym garażu i porozpinaj wszystkie kości elektryczne - pod kanapą i przy skrzyni pasowej.
Zostaw na conajmniej dzień - dla pewności przedmuchaj suchym powietrzem pod ciśnieniem...
Zabezpiecz kostki przed dostaniem się wilgoci.
Ja stosuję takie mazidło smaro-silikonowo-podobne ( nie pamiętam w tej chwili nazwy i producenta, ale sprawdzę). Zasmaruj tym złączki i po złożeniu do kupy odpal stacyjkę.
Jak problem nie ustąpi to masz jeszcze małą zabawę w skrzyni pasowej, ale o tym melduj po wykonaniu narazie powyższego.
.:GALEON:.
Nie ma za co - trzeba sobie pomagać...Panowie Arecki trafil w dziesiatke zrobilem dokladnie jak napisal troszke wyzej kostki zostaly wysuszone i zabezpieczone ,po wwczorajszej calodziennej zabawie sprzet nie zawiodl ani raz dzieki sliczne Arecki,bardzo bym jeszcze prosil o nazwe tego mazidla do zabezpieczania pozdrawiam
Poszukaj w ofercie CASTROLa... puszkę mam zdeformowaną i nie jestem w stanie odczytać typu, ale to castrolowy wynalazek...
.:GALEON:.
Czytaj kolego dokladnie pasek byl wymieniony dostawala sie woda do elektryki kostki sa slabo zabezpieczone po ich wysuszeniu i zabezpieczeniu nic sie ostatnio nie dzialo podczas jazdy z czego sie bardzo ciesze ,tez mi sie tak wydawalo ze belt jest tylko i wylacznie do paska ale widocznie tak nie jest jeszcze raz dzikuje za pomoc