"Quadowcy sprzątają las". 26 kwietnia. Okolice Wwy
- ASTERIX_4x4
Napisali o nas ponownie
Po prawie 3 miesiącach wracam do tematu.
W sąsiedztwie lasu, który sprzątaliśmy działa Stowarzyszenie K40 (http://www.k40.org.pl/)wydające gazetę "K jak Komorów"
Chwilę po akcji wysłałem do nich informację o naszej akcji.
W najnowszym sierpniowym numerze gazetki na stronie 10 jest artykulik (w zasadzie przedruk) i 1 (słownie: jedno) zdjęcie z akcji.
Pani redaktor występująca pod pseudonimem "Fretka" napisała również komentarz.
Moim zdaniem - niesprawiedliwy. Dlatego wysłałem do redakcji odpowiedź.
Załączam tekst z gazetki:
oraz moją odpowiedź:
W sąsiedztwie lasu, który sprzątaliśmy działa Stowarzyszenie K40 (http://www.k40.org.pl/)wydające gazetę "K jak Komorów"
Chwilę po akcji wysłałem do nich informację o naszej akcji.
W najnowszym sierpniowym numerze gazetki na stronie 10 jest artykulik (w zasadzie przedruk) i 1 (słownie: jedno) zdjęcie z akcji.
Pani redaktor występująca pod pseudonimem "Fretka" napisała również komentarz.
Moim zdaniem - niesprawiedliwy. Dlatego wysłałem do redakcji odpowiedź.
Załączam tekst z gazetki:
oraz moją odpowiedź:
- Romulus
- Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
- Imię: Roman
Asterix podziwiam Twój spokój w tłumaczeniu Fretce alfabetu, panienkę można zaliczyć od razu do grupy ekoterorystów, którzy postrzegają świat tylko i wyłącznie przez dobro robaków, chwastów itd. Szkoda nerwów i czasu na polemiki z takimi ludźmi, choćbyś uratował cały autobus ludzi w czasie powodzi to i tak popatrzą przez pryzmat że oponami quada zryłeś nowy ekosystem który powstał po przejściu fali.
Co nie znaczy że nie trzeba reagować na ich teksty.
Brak zrozumienia i chęci współpracy to u ekoterorystów zasada sens isnienia.
Co nie znaczy że nie trzeba reagować na ich teksty.
Brak zrozumienia i chęci współpracy to u ekoterorystów zasada sens isnienia.
Chyba poprostu trzeba temat pozostawić w świętym spokoju...
Ekoterroryści mocno posiłkują się forami - podobnymi do Quadzikowego również....
Pamiętacie zapewne akcję "Ja Wisła"...?
Narobili szumu, nastawiali tabliczek, ogarnęli raz z grubsza okolice Gassów aby stało się zadość, przegoniono crossowców, quadowców - tych do ktorych słowo mówione dociera...
A dziś - a często bywam w tym rejonie na spacerach czy na rowerze - nikogo ze "starej gwardii" nie widuję i nie spotykam - chyba że na szutrówce wzdłuż wału pomykającego w kierunku G. Kalwarii aby przeskoczyć ten rejon.
Natomiast pokazała się grupa "g****", która upala i rozjeżdza wszystko po kolei...
Ostatni przypadek z soboty - małolaty przy mostku kręcąc namiętnie bączki wywołali "trąbę powietrzną" (bo trudno to było nazwać kurzeniem czy mega kurzeniem) gdzie zabetonowali kurzem najmniejsze zakamarki zaparkowanych na poboczu kilku samochodów spacerowiczów... I dali nogę jak ktoś wmurwiony do nich wyskoczył...
Kolejny debeściak prawie wskoczył mi na plecy Grizzlakiem gdy siedziałem na plaży. Nie sprawdził terenu tylko rura do przodu i jak się zorientował co zaszło to również w długą... Od tamtej pory na plażę wchodzę z kamieniami w kieszeniach
Ekoterroryści mocno posiłkują się forami - podobnymi do Quadzikowego również....
Pamiętacie zapewne akcję "Ja Wisła"...?
Narobili szumu, nastawiali tabliczek, ogarnęli raz z grubsza okolice Gassów aby stało się zadość, przegoniono crossowców, quadowców - tych do ktorych słowo mówione dociera...
A dziś - a często bywam w tym rejonie na spacerach czy na rowerze - nikogo ze "starej gwardii" nie widuję i nie spotykam - chyba że na szutrówce wzdłuż wału pomykającego w kierunku G. Kalwarii aby przeskoczyć ten rejon.
Natomiast pokazała się grupa "g****", która upala i rozjeżdza wszystko po kolei...
Ostatni przypadek z soboty - małolaty przy mostku kręcąc namiętnie bączki wywołali "trąbę powietrzną" (bo trudno to było nazwać kurzeniem czy mega kurzeniem) gdzie zabetonowali kurzem najmniejsze zakamarki zaparkowanych na poboczu kilku samochodów spacerowiczów... I dali nogę jak ktoś wmurwiony do nich wyskoczył...
Kolejny debeściak prawie wskoczył mi na plecy Grizzlakiem gdy siedziałem na plaży. Nie sprawdził terenu tylko rura do przodu i jak się zorientował co zaszło to również w długą... Od tamtej pory na plażę wchodzę z kamieniami w kieszeniach
.:GALEON:.
- Grzesiek G
To lekko nie masz ."Arecki"
Od tamtej pory na plażę wchodzę z kamieniami w kieszeniach
Rozumiem , że budujesz z tych kamieni fortecę obronną - bo nie sądze , żebyś miał zamiar np. jakiemuś dzieciakowi ojca zranić .
A tak na poważnie , to quadów teraz przybywa w zastraszającym tempie , a nowi riderzy nawet nie zdają sobie sprawy z tego , że mogą szkodzić . A chciał , nie chciał w opini publicznej - wszyscy wymieszani jesteśmy w jednym worze .
- ASTERIX_4x4
Tekst Fretki przeczytałem wczoraj wieczorem. I Jej szczęście, że nie napisałem odpowiedzi "na gorąco"Romulus napisał...
Asterix podziwiam Twój spokój w tłumaczeniu Fretce alfabetu
Jeszcze dziś rano chodziły mi po głowie teksty o moherowych beretach, zaparowanych okularach i czarno białych poglądach Fretki.
Finalny tekst napisałem po ochłonięciu i jeszcze na koniec dałem go do przeczytania kumplowi.
Kilkadziesiąt minut temu otrzymałem odpowiedź od redakcji:
Satysfakcjonuje mnie. Oczywiście wyraziłem zgodę na publikację swojego komentarza (dopiero we wrześniu)
Szkoda, że czytelnicy pisemka zostaną poddani manipulacjom Fretki
modRuszko: cytowanie
Ostatnio zmieniony śr 30 lip, 2008 przez ASTERIX_4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
no Pani Fretka sie nie popisala wystawila taka opinie ze napewno znajda sie kolejni przeciwnicy naszej pasji jak jest taka madra to niech sama kula sobie oponke od traktora przez caly las mogli zrobic wywiad z soltysem i lesniczym i wtedy w gazecie to umiescic a nie glupoty wypisywac
o co do zwiekszonej ilosci quadow na ulicach to sie zgadzam, ostatnio tyle ich widze ze szok... i glownie przeprawowki
o co do zwiekszonej ilosci quadow na ulicach to sie zgadzam, ostatnio tyle ich widze ze szok... i glownie przeprawowki
mialem problem z siecia, wiec nie napisalem wczesniej komentarza, dzisiaj po odpowiedzi z redakcji, czuje, ze troche jest im glupio - jest jakas satysfakcja...
dodam tylko, ze "kontrowersje" budza takze loty pasazerskie, jak sapada samolot ginie na raz 300 dusz, ale wziaz jest to najbezpieczniejszy srodek lokomocji na swiecie... bardzo chcialbym aby dziennikarze przestali w kazdej akcji szukac sensacji i przestali akcentowac (szczegolnie Ci telewizyjni) na gloski, ktore nie naturalnie sa akcentowane w Jezyku polskim - to taki moj sprzeciw na manipulacje prostego zjadacza chleba...
dodatkowo dziennikarze robiac szum tylko naganiaja klientele na quady - nie ma lepszej darmowej reklamy - efektem jest bum quadow komunijnych, osobiscie nie wiem, czy kupilbym dziecku quada na komunie, wydaje mi sie, ze 8latek jest troche za maly (dojzaly psychicznie), co innego, jezeli znamy sie na tym i mamy czas aby poswiecic go na kontrole naszego dziecka...
dodam tylko, ze "kontrowersje" budza takze loty pasazerskie, jak sapada samolot ginie na raz 300 dusz, ale wziaz jest to najbezpieczniejszy srodek lokomocji na swiecie... bardzo chcialbym aby dziennikarze przestali w kazdej akcji szukac sensacji i przestali akcentowac (szczegolnie Ci telewizyjni) na gloski, ktore nie naturalnie sa akcentowane w Jezyku polskim - to taki moj sprzeciw na manipulacje prostego zjadacza chleba...
dodatkowo dziennikarze robiac szum tylko naganiaja klientele na quady - nie ma lepszej darmowej reklamy - efektem jest bum quadow komunijnych, osobiscie nie wiem, czy kupilbym dziecku quada na komunie, wydaje mi sie, ze 8latek jest troche za maly (dojzaly psychicznie), co innego, jezeli znamy sie na tym i mamy czas aby poswiecic go na kontrole naszego dziecka...
.:GALEON:.
- ASTERIX_4x4
Idzie wiosna
Celowo odświeżam więc temat.
Koledzy z Mazur planują organizację akcji sprzątania lasów mazurskich.
Można o tym przeczytać na drugim forum.
Nawołują inne rejony Polski do organizacji podobnych imprez.
KTO jeszcze w tym rogu PODEJMIE SIĘ ORGANIZACJI podobnej imprezy ?
(Pytanie do kolegów z CAŁEJ POLSKI)
Celowo odświeżam więc temat.
Koledzy z Mazur planują organizację akcji sprzątania lasów mazurskich.
Można o tym przeczytać na drugim forum.
Nawołują inne rejony Polski do organizacji podobnych imprez.
KTO jeszcze w tym rogu PODEJMIE SIĘ ORGANIZACJI podobnej imprezy ?
(Pytanie do kolegów z CAŁEJ POLSKI)