pOLARIS 220 - STACYJKA

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
diesel
Kontakt:

pOLARIS 220 - STACYJKA

Post autor: diesel » śr 07 mar, 2007

Witam. Na początek chce się przywitać. Zakupilem własnie Polaris phoenix 200. Tak na początek żeby na tym pojeżdzić. Postawiłem na noc w boxie garażowym i jakis chu... śrubokrętem roztrzaskał mi całą sdtacyjke. Można ją od czegos dopasować?? Cała rozwalona. Co wogole myślicie o tym quadzie. Gdzie do niego jakies części itp.

iras61

Post autor: iras61 » śr 07 mar, 2007

Stacyjki w quadach są proste napewno dopasujesz jakąś od innego quada lub motcykla,części w serwisach(będzie bolało)pozatym allegro,ebey.I jeszcze jedno jak zrozumiałem trzymasz go w boxe garażowym jeżeli tak to zły pomysł.Pamiętaj zły nie śpi i to była chyba pierwsza próba.Pozd.
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » czw 08 mar, 2007

:) witam nowego na polarisie :D
sprawdzę cene orginału i i podam..... ale też bym coś dopasował :lol: (ceny wysokie!)

quadzik sympatyczny ale ma kilka drobnych problemów....tak jak inne pojazdy tej klasy.

zapytam najpierw gdzie i jak zamierzasz nim jezdzić?
.:GALEON:.

diesel
Kontakt:

Post autor: diesel » czw 08 mar, 2007

Witam. Naraazei śmigam sibie po polanach dróżkach i małych przeskodach. A powiedz mi na co trzeba zwracac w nim uwagę.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » czw 08 mar, 2007

:| nasmarowałem całą strone i się wylogowało niech to szlag :evil: :!:
może wymienie problemy a potem jak będzie cie coś głębiej interesowało to pogadamy o nich :wink:
1.układ chamulcowy(są sposoby)
2.kostka stacyjki
3.wlot/wylot powietrzA DO PRZEKŁADNI PASOWEJ
4.gażnik
5.ostrożnie z wykręcaniem świecy :!:
6.ostrożnie z nerwowym kopaniem :!:
problemy pojawiają sie dopiero przy bardzej"extremalnej" eksploatacji,kolega ma na bliżniaczym sawtooth cie ma 1300km i zero kłopotów....

diesel
Kontakt:

Post autor: diesel » pt 09 mar, 2007

to fakt uklad hamulcowy mam do regulacji wlasnie dizs alnbo jutro musze sie pobawic z nim. przebbieg mam 1054km. olej wymienilmem na Mobila 10W/40 do czterosowu.
Mówili mi żeby wymienić olej w skrzyni ale powiedz jaki tam najlepiej zalać.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pt 09 mar, 2007

:) układ chamulcowy od razu bym poprawił na pełen chydrauliczny,czyli pompka na kierownice inaczej będą zawsze kłopoty,przynajmniej je zeżdżąc w błocie

olej do silnika hmm chyba zalecany 0w40 lub 0w50 ale 10w40 ostatecznie może być. :wink:

do skrzynki chyba olej silnikowy do motocykli czterosuwowych z mokrym sprzęgłem... sprawdzę jescze

diesel
Kontakt:

Post autor: diesel » sob 10 mar, 2007

powiedz mi z tą pompką. Co byś polecił zrobić w temetyce quadów jestem zielony. Czy ty masz części do polarisa. Potrzebuje klocki tył bo chyba juz ich nie ma. Pozdrawiam

diesel
Kontakt:

Post autor: diesel » sob 10 mar, 2007

tak mysle z tym hamulcem. Mam hamulec nożny co idzie do pompki hamulcowej ktora rozdziela na 4 kola hydraulike. A manetka to mam na linke tylko tylni i zarazem tak zwany ręczny.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 11 mar, 2007

z tyłu po prawej stronie powinieneś mieć dwie pompki..... przed tylnym kołem...
to jest fatalne miejsce dla nich :?
ja bym je sprzedał :mrgreen: i założył dwie pompki na kierownice(możemy takie mieć niedrogo)jedna np.lewa obsługiwała by przednie zaciski.... a prawa zacisk na ośce :mrgreen: i wtedy będzie to chamowało :P

ps.klocki mamy raczej na miejscu w dobrej cenie(niestety mozesz kupić od razu dwa komplety :| )
ps.sorry ale brak czasu nie pozwolił mi sprawdzić ceny stacyjki :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”