Quad do 4 tys.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Zaku
Kontakt:

Post autor: Zaku » czw 24 lip, 2008

Ruszko, dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) heh o coś takiego prosiłem. Sorka ale uprzedzam że jak już zakupie quada to też będe pytał :) hehe bo nie będe pewien.

Ale dręczy mnie jedno pytanie no dokładnie kilka.

1. Czy jak będe swoim quadzikiem jezdził po lesie, górach, błotach, rzekach to muszę mieć prawo jazdy ?? Czy też inne dokumenty?
2. Tak czy siak trzeba zarejestrować quada? I najlepiej na co go zarejestrować. Ile to będzie kosztować?
3. A czy takiego zwykłego quada da się jakoś wzmocnić??
4. I ostatnie pytanie czy za ok 4 tys. będe w stanie kupić coś dobrego.?

Ah ah Edit: heh zapomniałem jeszcze jedno, jak wygląda sprawa z biegami w quadach??

Awatar użytkownika
TomekD

Post autor: TomekD » czw 24 lip, 2008

Zaku. Wysil sie troszke chłopie i poczytaj to forum!. Tam jest wiekszość odpowiedzi na twoje pytania.
KQ750axi

Zaku
Kontakt:

Czytam od wczoraj całe :) hehe najbardziej przykuwają mnie zdjęcia no nic nie poradze na to :/ hehe bo kocham te maszynki :) ale jak mi ktoś odpowie na te pytania to już bedzie koniec tematu i napisze w nim jak juz kupie sobie maszynke :) zdam relacje z 1 jazdy ale prosze o odpowiedz na moje pytanie.

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » czw 24 lip, 2008

Ad1. I tak i nie. Teoretycznie jeśli będziesz śmigał po drogach polnych/leśnych to jest ci prawko niepotrzebne. Ale jeśli już będziesz chciał poruszac się po asfaltówkach to potrzebne ci będą i rejestracja quada i odpowiednie prawko (odpowiednie do tego jak zarejestrujesz quada)
Ad2. Ostatnio są z tym coraz to większe problemy, ciężko więc powiedziec co jest najlepsze. Chyba jako pojazd samochodowy "inny".
Ad3/4 Za 4 tys nie kupisz niczego dobrego, tylko chińczyki. A ich ulepszanie nie ma sensu. Konstrukcja może nie wytrzymac zbyt mocnego silnika.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 24 lip, 2008

ad 3/4 - aeon cobra rsII 180 - cena do 4-5 tys, kymco mx 150 tez moze znajdziesz - TO NIE CHINOLE, TAJWAŃSKA PRODUKCJA!
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Zaku
Kontakt:

Ruszko, dzieki widze ze się znasz :) hehe a jak kupie to zdam relacje dzieki :)

Awatar użytkownika
szyka666

Ruszko a powiedz nam proszę ile obecnie na allegro/otomoto jest ofert kymco 150 i aeona180 do 5 tys?? Ja widziałem 2-3 licytacje gdzie nie została osiągnięta cena minimalna. Będzie więc bardzo trudno na nie trafic. A też cięzko powiedzie w jakim są stanie technicznym. :D
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » czw 24 lip, 2008

4_wheels, czy to oznacza , że należy kupować coś pierwsze z brzegu. Chyba warto czasem troszkę poczekać.

Awatar użytkownika
szyka666

mesel Oczywiście że nie, ale powiem tak że przeglądam oferty całkiem często i bardzo rzadko trafiają się tajwańskie quady o pojemności powyżej 150 które kosztują mniej niż 5 tys.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 24 lip, 2008

4_wheels - masz racje rs 180 nie znajdzie do 4 tys! przepraszam:)

http://www.allegro.pl/item399739450_qua ... quad_.html

ale to juz moze byc ok:) lepsze to niz chinol
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”