Quad do 4 tys.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Zaku
Kontakt:

Quad do 4 tys.

Post autor: Zaku » śr 23 lip, 2008

Witam, jestem wielkim fanem quadów :) chciałbym sobie zakupić teraz jednego :) hehe niestety kompletnie się na tym nie znam. Mieszkam w górzystym terenie (na wsi w gorach :P ) mój wzrost to 170cm wiek to 16 lat. Chciałbym coś co by bylo w miare na mój wzrost. Wiecie odpowiedni quad tak do 4 tys. Czy byłbym wstanie takiego kupic?? Na co patrzeć przy zakupie quada? Na co powinienem zwrócić uwage??

Narazie to tyle pytan, mam nadzieje ze w dobrym dziale napisałem :). Heh teraz by mi sie przydał quad na zime która się zbliża. Jak juz pisałem mogę wydać 4 tys zł :) proszę o odpowiedź :D

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » śr 23 lip, 2008

Kymco MX 150 lub Aeon Cobra RSII 180. Kymco będzie trudniej znaleść.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Zaku
Kontakt:

Hehe dzieki za szybką odpowiedź ale hehe nic z tegonie wiem xD może jakiś krotki opis dla osoby która pierwszy raz spotka się z quadem :)

I proszę o jakies rady na co popatrzeć jak będe w tym salonie kupować quada. I czy istnieje możliwość jazdy próbnej??

A na te co napisałes zobacze w Google :)

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » śr 23 lip, 2008

1. Tak w ramach przypomnienia, najpierw odwiedź POWITALNIE.
2. Dział który by się bardziej nadawał to "Opinie o quadach"
3. Pytań tegoż typu jest mnóstwo i jeszcze trochę na forum, więc najpierw skorzystaj z magicznej opcji "SZUKAJ". ↑O tam u góry ↑
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Zaku
Kontakt:

4_wheels, dzieki za rady xD

Mam jeszcze jedno pytanie.

Czy jak wjade do wody gdzie zakryje mi całego quada to on zgasnie i juz nie ruszy?? Czy coś takeigo może go uszkodzic??

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » śr 23 lip, 2008

Dobry quad (np Honda, Yamaha. Polaris itp.) zgaśnie ale po wyciagnięciu i osuszeniu "powinien życ". ZAZNACZAM BYWA RÓŻNIE. A dla produktu made in China będzie to raczej śmiertelne. Zresztą quad to nie amfibia. Chociaż różnie to z tym bywa :haha:
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Zaku
Kontakt:

Heh ale nadal nie ujżałem odpowiedzi na swoje pytanie :) heh jak bede kupował to patrzyć na wygląd na silnik bo nie znam sie na tym a nie chce wydac kasy i jezdzic na bublu :?

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

wyglad nie liczy sie w quadzie, interesowac cie powinien silnik i geometria oraz przeznaczenie
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

Zaku
Kontakt:

Co do przeznaczenia to jedno :) chciałbym wjechać wszędzie xD tak to ujmując zawsze cieszyło mnie jazda po błocie, wodzie itp.

Czyli wygląd nie ma znaczenia?? Ok.

A co do dodatków :)??
Noszę okulary czy jest jakiś specjalny kask do tego aby nie przeszkadzał mi??
Czy trzeba mieć prawo jazdy?? Czy coś innego??
Jaka pojemność silnika powinna być??
Czy w każdym quadzie jest napęd na łańcuch??

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Chciałbym wjechać wszędzie - polecam Grizzly 700, Honda Rincon 680, Suzuki Kingquad 700,750, Kawasaki Brute Force 750, Polaris Sporstman, Can-am Outlander.
Te sprzęty teoretycznie są w stanie wjechać wszędzie jednakże każdy z nich potrzebuje wielu przeróbek(czyt. osłony, opony, wyciągarka itd). Kolejność quadów ma znaczenie, tak wg mnie plasuje sie czołówka do błota, na trawersy góry oczwyście Rincon.

Dodatki - w quadach sportowych, Nerf-Bary(nie wiem czy znajdziesz do tych modeli), opony przeważnie Razr MX albo Razr 2 ewentualnie Holeshoty. Montuje się także osłony.

Okulary - jest taki kask, poprostu zwykły kask crossowy bez szybki:)

Prawo jazdy - Trzeba mieć ale zależy na co quad jest zarejestrowany, czasami rejestrujemy na motocykl(kat. A), czasami na samochód(kat. B), czasami na traktor,ciągnik(kat. T)

Pojemność silnika tak aby nie przeszkadzała Tobie na początek to około 200 w quadach z napędem 2x4(np. Yamaha Blaster, Kymco 150(znacząco słabszy od Blastera).

Napęd - W quadach z napędem 2x4 góruje łańcuch, a w quadach przeprawowych wał kardana.

Pozdro, miłego zakupu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”