Ja dzisiaj bylem u dilera w Gdyni z kumplem, bo faktycznie po przeczytaniu wszystkiego na temat tego quada nas wzielo na wyprobowanie i sprawdzenie na wlasnej skorze co to jest warte.
Wrazenia calkiem pozytywne. Totalnie potwierdzam to co napisali Ci co testowali tego quada wczesniej. Po pierwsze: duzy, ja mam 180 cm wzrostu i waze jakies 85 kg i wygladalem na nim normalnie a nie jak na jakims mikrusie (mialem wrazenie ze jest calkiem wiekszy od chociazby YZF450, ktorego pozniej dosiadalem).
Wykonanie OK, nie ma sie czego doczepic. Odpalil od pierwszego krecenia. Reczny rozruch bez najmniejszego problemu. Zawieszenie twarde, ale jest mozliwosc regulacji - na ile niestety nie wiem nie bylo nam dane tak dlugo przy nim majstrowac. Dobre opony Maxxis Razr, nawet w firmowych wielkiej czworki nie montuja porzadniejszych.
No i najwazniejsze - wrazenia z jazdy. Niestety demon predkosci czy tez mocy to to nie jest. Te 18 KM jakos daje sobie rade oczywiscie ale bez fajerwerkow. Jako pierwszy quad na pewno bedzie najlepszy ale dla starych bykow, co maja juz troche kilometrow nawinietych na roznych sprzetach chyba szybko odpadnie bo zateskni sie za czyms co bedzie jechalo bardziej zwawo. Nie zeby wlokl sie jak zolw, po prostu normalnie, nie zrzuca z siodla. Chyba, ze jakis sprytny zaproponuje zestaw co troszke podciagnie parametry do gory, oczywiscie bez szkody dla silnika. Za to opoznienia naprawde dobre, brawo dla hamulcow.
Mysle, ze najwazniejsze wyjdzie w praniu, tzn. w codziennym uzywaniu. Czy sie bedzie psuc, czy beda problemy? Trudno przewidziec. Jakosc wykonania i zastosowane elementy mnie raczej przekonuja (np. mialem nieodparte wrazenie ze tylny wachacz aluminiowy jest zywcem wziety z Suzuki LTZ 400). Generalnie konstrukcja prosta jak cep, wiec po gwarancji w domowym garazu na bank wszystko sie samemu zrobi.
Podsumowujac: biorac pod uwage cene (takze czesci zamiennych) i mozliwosci chyba sie jednak skusze i chyba bede jednym z pierwszych co beda tutaj pisac o trwalosci w codziennym uzytkowaniu. Bo w koncu za takie pieniadze moze udaloby mi sie kupic uzywanego japonczyka ale kilkuletniego z niepewna przeszloscia i na bank z czyms do naprawy. A tutaj funkiel nowka, czarna oczywiscie
![Very Happy :D](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_biggrin.gif)
.