rejestracja Quadow
Jeśli quad jest nowy to musisz prztłumaczyć ten certyfikat przysięgle, zrobić przegląd, mieć zgłoszenie importowe jednostkowe ( SAD ) , co do faktury to ja miałem od gościa polską bo ma firmę i sam sciąga takie rzeczy, także wystawił mi bez problemu, no i takie oświadczenie napisane przez ciebie ( jeżeli sam sciągałeś ) że jest to jedna sztuka takiego pojazdu importowana przez Ciebie w danym roku.. ale tą formułke znajdziesz na forum... .
To mi wystarczyło aby mojego miśka upiększyć o blachy
To mi wystarczyło aby mojego miśka upiększyć o blachy
RED BEAR
Witam brać.
W roku 2007w lipcu zakupiłem yamahe raptor sprowadzooną z USA posiadam do niej umowe kupna sprzedaży , dokument stwierdzający jej pochodzenie i inne dokumenty związane z importem. W dok. napisane jest że jest to pojazd używany, nie posiadam do niego dowodu rejestracyjnego gdyż nie był on tam zarejestrowany.
Chciałbym zmienić ten fakt i zarejestrować mój pojazd. Proszę o podanie mi informacji jak to załatwić i czy jest to możliwe Z góry dziękuje.
W roku 2007w lipcu zakupiłem yamahe raptor sprowadzooną z USA posiadam do niej umowe kupna sprzedaży , dokument stwierdzający jej pochodzenie i inne dokumenty związane z importem. W dok. napisane jest że jest to pojazd używany, nie posiadam do niego dowodu rejestracyjnego gdyż nie był on tam zarejestrowany.
Chciałbym zmienić ten fakt i zarejestrować mój pojazd. Proszę o podanie mi informacji jak to załatwić i czy jest to możliwe Z góry dziękuje.
Witam Kupiłe Yamahe GRIZZLY 700 i mam wszelkie papiery do rejestracja jako pojazd osobowy inny. Ale naczelnik z Starostwa Goleniowa nie chce mi go zarejestrować... Mówi że UE nie rejestruje się takich pojazdów. Jak mi wiadomo to w Polsce rejestruje się quady, tylko z powiecie goleniowskim tego się nie robi. Co można z tym zrobić ???
Witam, ja mam papiery jako ciągnik rolniczy, byłem w wydziale komunikacji - jutro mam odebrać blachy, mam przegląd, fakture i mam nadzieję, że wszystko będzie ok, aczkkolwiek podczas pierwszej wizyty patrzono na mnie dziwne, jutro się wszytko wyjaśni - dam znać
pozdrawiam
pozdrawiam
Grizzly 350 4x4, KQ 750 cudo
Witam, kupilem uzywanego quada Kawasaki KFX 700 07rok. Quad byl kupiony w Hiszpanii (przez pierwszego wlasciciela od ktorego ja go kupilem) skad tez mam rachunek. Nie mam zadnych innych papierow. Co potrzebuje do rejestracji?
Jest ktos moze z okolic Sosnowca kto moglby mi pomoc przy rejstracji i zalatwieniu wszystkich formalosci (oczywiscie nie za darmo )?
Czy dowod zakupu i przeglad, ze jest to pojazd samochodowy inny (lub traktor; po dodaniu kierunkowszaow itp.) wystarczy do rejestracji?
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam!
Jest ktos moze z okolic Sosnowca kto moglby mi pomoc przy rejstracji i zalatwieniu wszystkich formalosci (oczywiscie nie za darmo )?
Czy dowod zakupu i przeglad, ze jest to pojazd samochodowy inny (lub traktor; po dodaniu kierunkowszaow itp.) wystarczy do rejestracji?
Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam!
Witaj
Przy rejestracji musiałem przedstawić oryginały:
- faktura zakupu - jako ciągnik rolniczy - rejestracja 112 zł
- świadectwo homologaci dopuszczającej pojazd do ruchu
- jako, że homologacja była niemiecka musiałem mieć oryginał niemiecki - brif - oraz przetłumaczony na język polski
- ubezpieczenie jako ciągnik rolniczy to kwota około max 500 zł za pakiet
Pierwszy włściciel powinen mieć świadectwo homologacji hiszpańskie jeżeli był tam rejestrowany i skoro został sprzedany to musi być wyrejestrowany.
Życzę powodzenia i szerokiej drogi na blachach.
Świadectwo dopuszczenia do ruchu "zdobędziesz" w stacji kontroli pojazdów, nie zrażaj się jak za pierwszym czy drugim razem zostaniesz przegoniony
Pamiętaj też, że w urzędzie komunikacji będziesz miał wiele przeszkód, ale cóż taki to już jest stereotyp "quadowca"
Przy rejestracji musiałem przedstawić oryginały:
- faktura zakupu - jako ciągnik rolniczy - rejestracja 112 zł
- świadectwo homologaci dopuszczającej pojazd do ruchu
- jako, że homologacja była niemiecka musiałem mieć oryginał niemiecki - brif - oraz przetłumaczony na język polski
- ubezpieczenie jako ciągnik rolniczy to kwota około max 500 zł za pakiet
Pierwszy włściciel powinen mieć świadectwo homologacji hiszpańskie jeżeli był tam rejestrowany i skoro został sprzedany to musi być wyrejestrowany.
Życzę powodzenia i szerokiej drogi na blachach.
Świadectwo dopuszczenia do ruchu "zdobędziesz" w stacji kontroli pojazdów, nie zrażaj się jak za pierwszym czy drugim razem zostaniesz przegoniony
Pamiętaj też, że w urzędzie komunikacji będziesz miał wiele przeszkód, ale cóż taki to już jest stereotyp "quadowca"
Grizzly 350 4x4, KQ 750 cudo
Muszę Cię zmartwić orlus, na pojazd używany musi byc dowód rejestracyjny z poprzedniego kraju . Do roku 2008 rejestrowali na samą umowę (pojazdy samochodowe inne). Na dzień dziśiejszy czy quad czy auto musi byc dowód lub homologacja jeśli nowy czyt,pierwszy raz rejestrowany.Nowy to tez z przed np. dwóch lat gdy ma mniej niz 6000km przebiegu. Musisz coś z tej Hiszpani załatwić a wiem,że tam z dowodami rej.nie taka prosta sprawa szczególnie jak jest powypadkowy.
- ITAL
- V-ce Admin
- Quad:: Honda Rincon 680 :)
- Imię: Adam
- Kontakt:
marne to pocieszenie ale również diagności mają problem z rejestracją quadow
http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/pri ... 91223b93f6
http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/pri ... 91223b93f6
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red
Dziekuje za odpowiedzi!
Problem w tym ze quad nie byl rejestrowany w Hiszpanii. Byl tam tylko kupiony jako nowy przez pierwszego wlasciciela i nie rejestrowany. Czy da sie jakos zdobyc homologacje (inne wyjscie oprocz tego indywidualnego odbioru?) np. mozna uzyc homologacji tego samego modelu ale innego quada?. Czy oswiadczenie o jednorazowym imporcie jest jeszcze akceptowane jako homologacja? Bo slyszalem sprzeczne opinie.
Wiem ze to bedzie arcyciezka droga przez meke ale chce sie tego podjac
Jesli sie nie uda to zostaje tylko ubezpieczenie na wolnobiezny i nadzieje ze Policja nie zatrzyma....
Problem w tym ze quad nie byl rejestrowany w Hiszpanii. Byl tam tylko kupiony jako nowy przez pierwszego wlasciciela i nie rejestrowany. Czy da sie jakos zdobyc homologacje (inne wyjscie oprocz tego indywidualnego odbioru?) np. mozna uzyc homologacji tego samego modelu ale innego quada?. Czy oswiadczenie o jednorazowym imporcie jest jeszcze akceptowane jako homologacja? Bo slyszalem sprzeczne opinie.
Wiem ze to bedzie arcyciezka droga przez meke ale chce sie tego podjac
Jesli sie nie uda to zostaje tylko ubezpieczenie na wolnobiezny i nadzieje ze Policja nie zatrzyma....