"Quadowcy sprzątają las". 26 kwietnia. Okolice Wwy

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
ODPOWIEDZ
shelton

Post autor: shelton » sob 26 kwie, 2008

Gratulacje, miejmy nadzieję, że młodzi quadowcy złapani w lesie nie będą siętłumaczyli, że sprzątają las tylko wezmą się za zorganizowaną robotę jak koledzy, posiadając wszystkie zezwolenia i ustalając swoją obecność.

Do tego wszystkiego przydałyby sie media lub chociarz film dokument...
KINGSAJZ dla każdego!!!!

MaciekP

Post autor: MaciekP » sob 26 kwie, 2008

BEDZIE!
Quadziki nas odwiedziły z narzędziami medialnymi i RZRem i pomimo zobowiązań medialnych wspierali w pracy!

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » sob 26 kwie, 2008

Ja przede wszystkim mocno dziękuję Asterixowi za profesjonalną organizację całego zajścia... Wszystko ustalone z władzami, zapięte na ostatni guzik... bajka :) Organizacja na 6 z +

Koleżence Agnieszce wraz z mężem i wszystkim kolegom za wspólne, niezobowiązujące, spontaniczne "Halo" i wspaniałą pracę którą dziś zrobiliśmy...
Sądzę, że kilka TON śmieci szkodliwych dla środowiska zebraliśmy...
W tym wiele opon - różnistych tych wcześniej zlokalizowanych i tych które sami wydłubaliśmy...
Szok - co ludzie pakują w lasy... :shock:

PS. Ujęło mnie jedno - gdyby mi pies zdechł (przyajciel) - to bym go conajmniej pogrzebał w ziemi a nie wrzucił do rowu przykrywając kocykiem.... :(
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Podsumowanie akcji

Post autor: ASTERIX_4x4 » ndz 27 kwie, 2008

Panie i Panowie możemy być z siebie DUMNI. Zrobiliśmy piękną rzecz :)

Dociera to do mnie coraz bardziej.

Bardzo dziękuję (kolejność przypadkowa):

Chłopakom z SSQuadu: Marcinowi (Stahoo) i Krzyśkowi (Cichy)

Romkowi (Romulus)

Arkowi (Arecki)

Darkowi (Olaf)

Norbertowi (Tyaktoy)

Lukaszowi (Łukasz_P)

Maćkowi (Maciek_P)

Wojtkowi (Planus)

Quadzikom (czyli Agnieszce i Grześkowi)

Robertowi z Polsonu (i Michałowi, że w biegu załatwił zastępstwo za siebie)

za ogrom pracy i zajabiście pozytywne nastawienie !

To była dla mnie prawdziwa przyjemność !

Dziękuję również tym, którzy deklarowali swoją obecność, ale nie mogli przyjechać z różnych względów. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja.

Mogę już odtajnić lokalizację akcji.

Spotkaliśmy się w leśnictwie Sękocin / nadleśnictwo Chojnów (okolice Nadarzyna).

Było ciężej i dłużej niż myślałem, ale daliśmy radę.

Pan Leśniczy Jerzy Kaczmarczyk z początku trochę nie dowierzał, że to się uda.

Mówił to zresztą rano na odprawie ("to pierwsza taka quadowa akcja, zobaczymy jak się uda")

Na koniec dnia dzwonił do mnie i prosił "Panie Grzegorzu niech Pan podziękuje wszystkim chłopakom. Widziałem ile śmieci zebraliście. Nie było żadnej skargi. Proszę przekazać moje wyrazy uznania. Zapraszam na kolejne imprezy".

To nie wymaga komentarza :)

Policja również nas odwiedziła. Akurat mój team (Maciek + Łukasz + ja) spotkał ich na skraju lasu. W normalnych warunkach wolelibyśmy unikać takich spotkań.

Dziś machałem do nich rękoma zapraszając by do nas podjechali :)

Spotkaliśmy dwóch bardzo miłych i przyjaźnie nastawionych Policjantów (w tym jeden był dzielnicowym tego terenu). Pogadaliśmy o maszynach i o całej akcji. Zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcie. Obiecywali, że dojadą na koniec na przydziałową kiełbaskę. Niestety zadzwonili do mnie przepraszając i tłumacząc, że mają jakąś interwencję i nie dojadą do nas.

Osoby spotykane w lesie (te które miały coś do powiedzenia) po kilku zdaniach informacji, z uznaniem potakiwały głową chwaląc nas za takie działanie.

Dziś wieczorem była u mnie w domu moja Pani Sołtys dziękując za akcję.

Ludzie, czy ja śnię ?

Dziękuję za miłe słowa jakie usłyszałem na koniec przy ognisku i na parkingu, oraz później w sms'ach. Skrzydła rosną :)

Zachęcam innych (z całej Polski). Warto organizować takie akcje !!!

Zróbcie to dla siebie, dla swoich dzieci, dla swojego otoczenia, dla naszego środowiska quadowego.

Nie zmienimy świata z dnia na dzień. Pokazujmy jednak, że nie jesteśmy "debilami" myślącymi tylko o sobie, wyłącznie o zaspokojeniu swoich ekstremalnnych doznań.

Załączam kilka zdjęć. Pewnie będzie ich więcej. Póki co tyle (z obiektywów: mojego i Maćka_P)

Wiem, że w Quadzikowym studio powstanie jakiś materiał filmowy. Opublikujemy go na obydwu portalach, dostarczymy do nadleśnictwa. Może do wydziałów ochrony środowiska gminy Nadarzyn i Michałowice.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » ndz 27 kwie, 2008

coz, mnie wypada tylko dolaczyc sie do slow Areckiego, wlasnie to chcialem napisac...

byl szybszy... :wink:

organizacja na PRO
wykonanie na PRO
chcialbym, aby ludzie tez dostrzegali nas na PRO :D a byla ku temu okazja...

tez mielismy przygode, najpierw przyjechali Panstwo, po telefonie od znajomych, ze cos im tu w lesie robimy, potem przekonali sie, ze za calkowita darmoche sprzatamy to, co zostawili tzw. imprezowicze,

na koniec chlop wyslal babe, coby sie wywiedziala, co i dlaczego robimy... pogadalismy z Pania na rowerku i znowu bylo milo...

no i te slowa uznania lesniczego przy ognisku - bezcenne :) chopak sie tak otworzyl, ze az bylo milo...

nie wiecie ile smieci mozna znalezc na szlakach dla koniarzy, plastiki, butelki, papierosy, Ci bardziej kulturalni wieszaja w reklamowkach na galeziach :bezradny:

jeszcze raz podziekowania...

Asterix_4x4 - teraz nalezy czekac na kolejne dzialania, jezeli udaloby sie Tobie otrzymac jakies pisemne podsumowanie od swojego nadlesniczego - ja niesmialo poszedlbym do swojego - majac cala dokumentacje, moze udaloby sie cos zrobic u mnie... ten to dopiero jest nastawiony do quadow i motorkow... :kłótnia:

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » ndz 27 kwie, 2008

Tak przygotowanie akcji przez Asterixa conajmniej 6+, :oklaski: sądzę że jeżeli takie akcje miały by być prowadzone w innych miejscach koncepcja Asterixa powinna być kopiowana (Prawa autorski :D :D :D ). Trasy wyznaczone, punkty podzielone tak by ekipy nie wchodziły sobie w drogę a punkty zbiórki śmieci usytuowane tak by nie tracić za dużo czasu na dojazdy i rozładunki, a trochę tego było, nasz team obracał 4 razy plus opona od kombajnu na lince.
Wielkie słowa szacunku dla organizatora, podziękowania dla kolegów z Teamu za wspólna niedolę również przy pampersach :krzyk: :krzyk: oraz dla wszystkich uczestników, i oczywiście dla wspaniałej pary fotoreporterów z Quadzika którzy nie tylko dokumentowali nasze wysiłki ale również razem z nami zbierali śmieci.
Warto było :ok:

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 27 kwie, 2008

Wyrazy uznania i podziwu za taką akcję :ok:
3fun - bo quady są naszą pasją

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » ndz 27 kwie, 2008

Chciałbym pogratulować wszystkim uczestnikom za to co zrobili, Asterix'owi za pomysl i organizacje! Chlopakom z team'u za wspólną prace. Akcja przeprowadzona wzorowo, chciałbym w miare moich możliwości móc uczestniczych jeszcze w wielu takich "imprezach".

MaciekP

Post autor: MaciekP » ndz 27 kwie, 2008

ma to wszystko i swoje złe strony :(
W ramach akcji "sprzatanie" zostałem zapędzony do szorowania tarasu po zimie.
5 kubłów wody, szczotka ryżowa, proszek i odkurzanie wszystkiego co na nim, roweru, krzeseł itp. :?

Nie wiem dlaczego, ale jakoś przyjemniej jednak zbierac zupełnie nieprzyjemne śmiecie w lesie. :lol:

Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » ndz 27 kwie, 2008

Jeszcze jedna fotka od teamu Planus / Arecki / Rafał

Chłopaki nie mieli ze sobą przyczepy, jednak świetnie uporali się z wężami jakie były do zebrania na jednym z ich punktów.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”