"Quadowcy sprzątają las". 26 kwietnia. Okolice Wwy

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » czw 20 mar, 2008

ja mam hak w quadzie ale elektryki nie mam moge pociagac przyczepke po quadzie , po lesie i pozbierac
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » czw 20 mar, 2008

Rejestracja jak najbardziej ważna. Nówka sztuka nie śmigana. Lezy teraz pod łożkiem i czeka na montaż... :)
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » czw 20 mar, 2008

Ostatnio za mało czasu spędzam na forum. No cóż ...może załapię się na następną akcję a i może uda się zorganizować coś na naszym terenie.

Podrowionka

Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » czw 20 mar, 2008

Strugal, Mesel bardzo się cieszę, że jest więcej chętnych niż trzeba.

Obszar lasu, który mamy do posprzątania nie jest wielki.
Ma powierzchnię około 220 ha (po obwodzie około 7 kilometrów)
Na połowie tego terenu znalazłem do tej pory około 20 zaśmieconych miejsc.
Zakładam, że na drugiej połowie będzie trochę lepiej (czyściej). Dobiję do około 30-35 miejsc.
Na niektóre z nich trzeba będzie przyczepy (wersalka, fotele samochodowe, 2 duże tylne opony od traktora) a na inne wystarczy pół foliowego worka.
Rozmawiałem dziś rano z Leśniczym. Pytałem czy wyrazi zgodę na rozszerzenie sprzątanego terenu.
Odmówił. Odpowiedział, że musimy sprawdzić jak to wyjdzie pierwszy raz. I ja go rozumiem. Ma chłop wątpliwości czy mu taka akcja przyniesie więcej korzyści czy problemów. Ja wiem, że korzyści. On się musi dopiero przekonać.

Bardzo dziękuję za Waszą chęć pomocy.
Grupa jest już jednak wystarczająco duża. Może nawet za duża.

Pozdrawiam i do zobaczenia następnym razem.
Może gdzieś u Was ?
Grzegorz

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » pt 21 mar, 2008

W związku z tym że nasze rejony leśne są szalenie rozległe nie zakończy się na jednorazowej akcji.

maryjanek
Quad:: Honda Rincon 680

Post autor: maryjanek » sob 22 mar, 2008

Witam Panowie dziś dopiero przeczytałem i też bym sie przyłączył mam nadzieję iż będą podobne akcje sprzatania bo nie uktrywam w moim terenie jest niezły śmietnik w KPN czasem zastanawiam się jak ludzie dojechali do tekich miejsc samochodem żeby wywalać łóżka , glazura, onkna części samochodowe itp. to sie nie mieści w głowie, przecież ci ludzie bardziej niszczą środowisko i las niż my naszymi niewinnymi potworami. dajcie znać następnym razem gdzie i kiedy a swoją drogą to postaram się też porozmawiać z tutejszymi leśnikami.
w krótce Rincon 680 Już Jest Nowa Czerwona Piękna

Awatar użytkownika
wojtekssquad
Kontakt:

Post autor: wojtekssquad » sob 22 mar, 2008

Witam jestem na tym forum nowy,jak widac naleze do SSQuadu,chętnie bym sie zabrał na to sprzątanko ale skoro lista jest juz zamknięta to poczekam do następnego razu.

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 22 mar, 2008

strugal napisał:

moge pociagac przyczepke po quadzie , po lesie i pozbierac
Tak swoja drogą coż za wielkie poświęcenie. Zniszczy swojego quada, pozbiera to co zostanie i pokaże panu leśnikowi że tyle żelastwa i plastiku nazbierał. ja bym się na taki gest nie odwazył. Panowie :oklaski: za pomysł i poświęcenie. Oby więcej takich quadowców przyjaznych środowisku :) :D :D :D

Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » sob 22 mar, 2008

Maryjanek napisał:
…nie uktrywam w moim terenie jest niezły śmietnik w KPN …a swoją drogą to postaram się też porozmawiać z tutejszymi leśnikami.
I taki jest między innymi cel organizowanej przeze mnie akcji :tak:
Zasiać pomysł, by doszło o podobnych akcji w innych częściach Polski.
Kampinoski Park Narodowy (KPN) to mega specyficzne i piękne miejsce. Przypuszczam, że może być ciężko dogadać się tam z leśnikami. Ale kto wie ? Trzymam za Ciebie kciuki :ok:

wojtekssquad napisał:
Witam jestem na tym forum nowy,jak widac naleze do SSQuadu,chętnie bym sie zabrał na to sprzątanko ale skoro lista jest juz zamknięta to poczekam do następnego razu.
Wojtek możesz ewentualnie pogadać z Marcinem lub Krzyśkiem i zabrać się z nimi na pasażera :pocieszacz:
Gdyby tak się miało stać, proszę daj mi jak najszybciej znać na PW.

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 22 mar, 2008

ASTERIX_4x4 napisał:
Wojtek możesz ewentualnie pogadać z Marcinem lub Krzyśkiem i zabrać się z nimi na pasażera
Tak, myslę że do tego najlepszy bedzie kufer pasażera zamontowany w Quadzie stahoo, ewentualnie mozesz posiedzieć na "dyszlu" :figielek: . Często widzę jak robią tak panowie z MPO w GK, też jeżdzą czerwonym ciągnikiem jak ja :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”