Jakiego quada wybrać ??

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
pkyrcz
Kontakt:

Jakiego quada wybrać ??

Post autor: pkyrcz » ndz 02 lip, 2006

Mam 13 lat. Chciałbym mieć quada, ale nie wiem który byłby odpowiedni dla mnie.Pomóżcie. Podoba mi sie Honda TRX 250 ale jest za droga, a poza tym chyba za mocna jak dla mnie hehe
Ostatnio zmieniony sob 27 sty, 2007 przez pkyrcz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 10 lip, 2006

czesc, wydaje mi sie, ze na sam start bardzo dobrym okazalby sie dla Ciebie Kymco MXer 150, sa ciekawe oferty uzywanych na allegro.pl, wiec na pewno cos sobie wybierzesz... nie przejmuj sie mala pojemnoscia, jest to sprzet bardzo zgrabny w terenie i na poczatek w zupelnosci wystarczy...
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » sob 29 lip, 2006

To zalezy od wielu rzeczy: po pierwsze jak wyglada teren wokol ciebie. Czy jest bardziej do przepraw-mokradla,bagna istrumyki, czy twardy grunt itp. Zalezy to tez od twoich upodobań jesli wolisz predkosc od przepraw przez rzeczki powinienes kupic sobie sportowego quada, jesli wolisz zas przeprawy to przeprawowego z napedem na cztery kola. Jesli juz sie zdecydujesz nie kupuj chinskich tandet!! Lepiej zaplacic troche wiecej za Honde, czy Yamahe i nie placic za wiele napraw. Poza tym tego typu marki gwarantuja wysoka jakosc wyrobu. :D
Pozdrawiam Mikołaj

Robson86

Post autor: Robson86 » pn 27 lis, 2006

o qrcze...ja chce taki chinski sobie kupic :P :oops: ...ale moze uda mi sie trafic na jakis lepszy egzemplarz-poza tym ma silnik na licencji Hondy-co kolwiek to znaczy :D :D
Pozdroo
Robson86
Pozdroo 4All

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 27 lis, 2006

Po roku exploatacji w warunkach firmy czyli dużo jeżdżenia przez osoby często po raz pierwszy mające kontakt z quadem można stwierdzić że Kymco i Sym jak najbardziej spełniają swoje zadanie .

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 27 lis, 2006

true... tez mam Kymco, juz kolejne, sprzet prosty w obsludze, wytrzymaly, manual serwisowy dostepny w sieci - wszystko mozna zrobic samemu... polecam dla poczatkujacego...

piotrullo111
Kontakt:

Post autor: piotrullo111 » śr 03 sty, 2007

cześć ja mam dylemat ! zastanawiam się pomiędzy blasterem 200 a hondą trx 300 one są mniejwięcej w podobnej cenie używane za jakies 10000 zł. Nie lubie tych tajwańczyków ponieważ są kiepskie i szybko sie rozlatują i co najważniejsze mają bardzo słabe silniki a przecież silnik jest najważniejszy reszta to pierdoły! tak wogule mam 13 lat i lubie dobrą zabawe ! mój wujek ma tor quadowy i kilka quadów międzyinnymi yamaha grizzly 125 , kymco 150 te najnowsze i suzuku lt 160 najlepiej z nich spisywał się grizzly 125 pomimo najmniejszej pojemności . Nigdzie nie mogę znaleźć tej yamahy grizzly 125 w przystępnej cenie do 10000zł! gdyby ktoś coś znalazł dajcie znać! aha i jeśli ktoś ma blastera tego starszego gdzieś tak rocznik 2002 -2003 lub honde trx 300 też ten rocznik to dajcie znać
POZDRO

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » czw 04 sty, 2007

jest zasadnicza roznica pomiedzy TRX300 i Blaster'em - zdecyduj sie jakiego quada chcesz miec, jego charakter - to zawezi krag poszukiwan maszyny dla Ciebie...

tajwanczyki - kymco - sa dobre, nawet bardzo, nie najlepsze, ale stosunek "jakosc do ceny" maja najlepszy wsrod quadow turystycznych... wiele osob to potwierdzi, nie myl kymco z chinszczyzna... :)

piotrullo111
Kontakt:

Post autor: piotrullo111 » czw 04 sty, 2007

sory pomyliły mi się tajwańczyki z chińczykami!
Tajwańczyki są przyzwoite przecież KYMCO to kiedyś była HONDA nawet teraz chyba produkują je na podzespołach hondy.
czy ma kotoś BLastera albo Honde trx 300 żeby mi pwoiedzieał jak te maszyny sie sprawuja
ja lubie ostrą jazde w pobliżu mojego domu jest duży las i fajne tereny do jazdy który lepszy

Arek1
Kontakt:

Post autor: Arek1 » sob 27 sty, 2007

wybierz honde 650

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”