Kupilem Quada Polaris SP500 na wytrysku z homolomo

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Polaris
Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » śr 12 mar, 2008

Też znam dobrze Stahoo i w życiu nie posądziłbym go o przemycanie reklamy polarisa.
I uwaga - piszę to nie posiadając polarisa (i raczej mi to nie grozi)

Awatar użytkownika
Marek Wurth

Post autor: Marek Wurth » śr 12 mar, 2008

Grzesiu,
moja Hondzia sprawuje się jak powinna i nie będę sie rozpisywał na jej temat bo mi nikt za to nie płci!!!

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 12 mar, 2008

:myśl: a ja myślałem że to może być pasją :beczy:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Marek Wurth

Post autor: Marek Wurth » śr 12 mar, 2008

Moją pasją jest jazda a nie rozpisywnie sie o niej!!!

Pozdrawiam
Marek

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

:wink: to wyraźny brak akceptacji dla tych co myślą i robią inaczej,czyli dzielą się wrażeniami z innymi.....szkoda ale rozumiem...

ps.tylko po co tyle w tym złości?

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » śr 12 mar, 2008

tak - to smutne że masz pretensje do tych którzy umieją zamienić emocje w słowo pisane tylko dlatego że Ty nie umiesz bądź nie chcesz...
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 12 mar, 2008

wczoraj zamontowalem do polaroida kufer i wybralem sie we dwie persony na dlugo obiecywana wycieczke quadem z kolezanka z pracy, trasa wiodla ode mnie z domu do Ostrowi Mazowieckiej i z powrotem :)

ancfaltami - 240 km :) bylo bardzo przyjemnie, zwlaszcza widzac miny kierowcow wyprzedzanych osobowek... :)

na szosie prowadzi sie calkiem dobrze, choc powyzej 70 trzeba znacznie kontrolowac kierowniczke - strasznie rzuca - w terenie nie ma takiej opcji - z wiadomych wzgledow

poraz pierwszy osiagnalem predkosc 90 km/h - predkosc podrozna caly czas moze byc utrzymywana na poziomie 80-85 km/h, kierujacy sie tylko czuje, jakby mu ktos przylozyl w leb cegla, i caly czas dociskal... :)

olej w normie...

Pozytywy:

- ma przejechane 500 km, 20 motoh, i nadal sie nie zepsul :)
- super prowadzi sie pod obciazeniem, chociaz pasazer znacznie pogarsza sterownosc przy gwaltownym przyspieszaniu
- zastosowane odpowiednie cisnienie w oponach terenowych - sprzyja lepszej eksploatacji na asfalcie - po mojej wczorajszej jezdzie - nie ma praktycznie zadnego zuzycia opon...
- wyprzedzanie - bajka

Wady:
- duzo pali - ciagle !!!, wskaznik paliwa roznie pokazuje zuzycie przy tej samej eksploatacji, raz znikaja okienka szybciej, raz wolniej, raz dwa na raz...
- jak spotkam marketingowca z polarisa, to go "kopne w d***" - pierwszy raz nie mialem do czego przymocowac bagazu z przodu, szkoda, ze orurowanie jest to dodatkowo platny gadzet, niestety przy tej cenie pojazdu, nie stac mnie na zakup tego marketingowo uzasadnionego wyposazenia niestandardowego (u polaroida) - zrobie se sam!
- trzeba stac w korkach, Bruinem nie stalem
- lampa centralna przy zaladowanym bagazniku przednim to porazka - mogloby jej nie byc... ale to chyba tak wyglada we wszystkich podobnie zaprojektowanych quadach...

a teraz statystyka:
- wyprzedzilem mase osobowek, trzy tiry i nie bylem ostatni na hajweju
- osiagnalem 90 km/h i przez jakis czas predkosc urzymywalem, przy czym pod manetka mialem jeszcze z milimetr :) we dwie osoby i z bagazami...
- pozarl mi 2,5 zbiormika paliwa - masakra - pali jak land cruiser...
- przez Warszawe jechalem tyle samo, co z Wawy do Ostrowi
- u kierowcow raczej spotykalem sie z zainteresoaniem i wzajemna pomoca w ruchu drogowym, zadko z niechecia, ale jednak...
- spotkalem sie z zainteresowaniem lokalnej sluzby porzadkowej, Panowie na postoju skrupulatnie obejzeli maszyne "w kolo" ale nawet nie poprosili o dokumenty... poprosili jednak o przetarcie tablicy rej...

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » śr 12 mar, 2008

i właśnie o takie opinie chodzi...
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 12 mar, 2008

jezcze raz chcialbym podkreslic, jak na poczatku, iz jest to moja prywatna opinia, nie jestem sympatykiem marki Polaris, a kupilem pojazd, gdyz stal sie on pewna alternatywa dla mnie i mojego budzetu...

nie promuje tej firmy, a wrecz, jezeli zawiode sie na niej, na pewno na tym forum o tym napisze, jako pieniacz i klient "bez krawata" potrafie wyrazic swoje niezadowolenie...

klienci "w krawatach" sa bardziej kulturalni :)

jezeli jednak pojazd bedzie jezdzil sprawnie, i bedzie dostep do czesci, jak zapewnial mnie sprzedawca, nie widze problemu, aby o tym napisac...

Ci ktorzy maja inne pojazdy i chcieliby ocenic moj pojazd - zapraszam do spotkania w terenie, wymienimy sie quadami, pojezdzimy i rowniez nie widze problemu aby napisac, ze cos jest lepsze a cos jest gorsze...

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

:mrgreen: wpadnij do polsona bo taniej niż u nas sam nie zrobisz chyba ze z patyka :wink:

dla ciebie mamy nawet w kolorze czerwonym :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polaris”