Problemy z małoletnimi użytkownikami Forum Quadzik.pl

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...
Awatar użytkownika
maciek_k
Kontakt:

Post autor: maciek_k » pn 31 gru, 2007

MarcinxHmmm widzę,że mieliście/macie bulwers związany z wypowiedziami/błędami na forum michała, i nie tylko. Powiem tak. Trafił się jeden Michał, ale czy jest ich 2,5,12?? Jest 1 jedyny, reszta (nie każdy) robi po 1,2 błędy w swojej wypowiedzi, więc ( nie wiem jak was, ale mnie to nie razi) to chyba nie jest problem :D
"Wienc, powiec ktury to kład"
Czy naprawdę nie razi Cię nic w tym zdaniu?? Mnie osobiście kole to w oko (i to bardzo). Wiadomo, że każdemu może trafić się jakaś literówka, lub jakiś błąd w skomplikowanym, rzadko używanym słowie. Są jednak osoby, które nie potrafią napisać poprawnie słów "więc", "który", "quad"- dla mnie to rodzaj kalectwa. Osoby, które nie potrafią popranie napisać słów kończących się na -ów, -ówka, -uje nie powinny ukończyć nawet szkoły podstawowej. Fora dyskusyjne powinny uczyć, a czytając w kółko wyrazy z błędami sam w końcu zgłupiejesz :)
Zrozumiałe jest to, że wśród piszących na forum może znaleźć się dyslektyk, ale takiej osobie radziłbym zaopatrzyć się w przeglądarkę internetową sprawdzającą pisownię (np. firefox)

Awatar użytkownika
Marcinx

Post autor: Marcinx » pn 31 gru, 2007

,,Szkoła óczy" :D Nie wiem, co powiedzieć :o

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 04 lut, 2008

Do młodzieży quadzikowej...

Kilka tygodni temu niejaki michał dostał tygodniowego BANA i to mu pomogło...

Tym razem kamilquad dostał 7 dni na przemyślenie swojego zachowania i wierzę, że tak jak w przypadku michała również pomoże....

To tyle, ku przestrodze... :no no no:
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Jamaica

Post autor: Jamaica » pn 04 lut, 2008

Szanowny Panie Administratorze!
Nie pisze się "zdąrzyłem" tylko "zdążyłem".
Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem...

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 05 lut, 2008

Jamaica faktycznie wyłapałeś mój błąd... :gafa: Zapewne nie jedyny... Tylko tu chodzi nie tylko o błędy, ale przede wszystkim o to co pisze młodzież, w jaki sposób to pisze itd...

Awatar użytkownika
Jamaica

Post autor: Jamaica » wt 05 lut, 2008

Zgadzam się, że najważniejsze jest to CO ktoś pisze, a nie JAK ktoś pisze. I zgadzam się też, że generalnie sposób w JAKI to napisze wpłynie na ocenę wszystkich co do tego CO napisał :) Potępiam również małoletnich wypisujących bzdury (trzeba tylko zapytać, czy to aby na pewno ich wina, a nie np. wychowania i wpływu Internetu).
Chciałbym tylko przestec przed generalizowaniem, że młodzież pisze głupoty i trzeba myśleć o jej eliminowaniu z forum, w jakikolwiek sposób.
Ja osobiście w swojej krótkiej quadowej przygodzie spotkałem się z dwoma fajnymi chłopakami, którzy chcą też istnieć quadowej wspólnocie i starają się robić to aktywnie. Przecież to przyszłość tej zabawy...
Ja osobiście w ich wieku nawet nie marzyłem o tym, żeby mieć takie zabawki (a nie czuję się jakoś specjalnie stary...)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 05 lut, 2008

Jamaica i właśnie to co napisałeś staramy się realizować. Wychodzimy doquadnie z takiego założenia, że trzeba tych młodych ludzi pewnych rzeczy nauczyć... Dodatkowo nie wrzucamy całej młodzieży do jednego worka...

Nie jest naszym celem eliminowanie młodzieży z forum, dlatego kamilquad dostał 7 dni na przemyślenie swojego postępowania i jestem przekonany, że przez te 7 dni i tak będzie bywał na forum, dużo będzie czytał i w końcu zrozumie...

A młodzieży na naszym forum jest troszkę i jakoś funkcjonują, czasami lepiej czasami gorzej… Ale jak ktoś przegina to musi się liczyć z konsekwencjami…

Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 05 lut, 2008

Grzegorzu mógłbyś podać cytat z postu, w którym zgrzeszył?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 05 lut, 2008

RUSZKO........ prawie wszystkie wypowiedzi tego usera.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » wt 05 lut, 2008

Ruszko
Grzegorzu mógłbyś podać cytat z postu, w którym zgrzeszył?
Podejrzyj wszystkie jego napisane posty i przeanalizuj w oparciu o tematy w których były napisane i odpowiedź sama się wyklaruje ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”