"Wienc, powiec ktury to kład"MarcinxHmmm widzę,że mieliście/macie bulwers związany z wypowiedziami/błędami na forum michała, i nie tylko. Powiem tak. Trafił się jeden Michał, ale czy jest ich 2,5,12?? Jest 1 jedyny, reszta (nie każdy) robi po 1,2 błędy w swojej wypowiedzi, więc ( nie wiem jak was, ale mnie to nie razi) to chyba nie jest problem
Czy naprawdę nie razi Cię nic w tym zdaniu?? Mnie osobiście kole to w oko (i to bardzo). Wiadomo, że każdemu może trafić się jakaś literówka, lub jakiś błąd w skomplikowanym, rzadko używanym słowie. Są jednak osoby, które nie potrafią napisać poprawnie słów "więc", "który", "quad"- dla mnie to rodzaj kalectwa. Osoby, które nie potrafią popranie napisać słów kończących się na -ów, -ówka, -uje nie powinny ukończyć nawet szkoły podstawowej. Fora dyskusyjne powinny uczyć, a czytając w kółko wyrazy z błędami sam w końcu zgłupiejesz
Zrozumiałe jest to, że wśród piszących na forum może znaleźć się dyslektyk, ale takiej osobie radziłbym zaopatrzyć się w przeglądarkę internetową sprawdzającą pisownię (np. firefox)